תמונות באיכות גבוהה, סרטונים ברזולוציית Full HD או 4K ושלל תכני מדיה אחרים תופסים כיום את נפח האחסון בסמארטפונים שלנו, ששטח האחסון המובנה הגדל שלהם לא מצליח להדביק את הקצב ומספיק לנו פחות ופחות. למזלנו, ברוב מכשירי האנדרואיד קיים חריץ הרחבת זיכרון, שמגדיל את נפח האחסון העומד לרשותנו. יחד עם זאת, לא כל כרטיס זיכרון – יקר ככל שיהיה – הוא בהכרח כרטיס זיכרון מקורי ואיכותי.

כרטיס זיכרון מסוג microSD (צילום: Quattro Vageena, Flickr)
מקורי או מזויף? כרטיס microSD של Transcend | צילום: Quattro Vageena, Flickr

לפי דיווח באתר PhoneArena, באתרי המכירות מעבר לים מסתובבים לא מעט כרטיסים מזויפים, למרות שמחירם דומה לזה של כרטיסים מקוריים. במבט ראשון, קשה לדעת שמדובר בכרטיס זיכרון מזויף, שכן הסינים מזייפים את הכרטיס, האריזה והתכולה שלה. אך בכל זאת, יש מספר אמצעי זהירות שניתן לנקוט כדי לא ליפול בפח.

עוד ב-TGspot:

כך תדעו להיזהר

ראשית, כרטיסי זיכרון עדיף לרכוש בארץ, מחנות מוכרת או רשת גדולה, וכך להיות בטוחים (כמעט) בוודאות שמדובר במוצר המקורי.

ברכישת כרטיס מאתרים בחו"ל, כמו eBay, Aliexpress וכדומה, חייבים לוודא כי מדובר במוֹכֵר מוּכָּר, בעל ניקוד גבוה, אשר נחשב לוותיק באתר המכירות. כדאי להציץ גם בתגובות הגולשים ובניקוד של המוכר. אך אם המחיר נראה נמוך באופן משמעותי מהמקובל (כ-20-30 דולר ל-64 גיגה-בייט) – עדיף לא לקחת את הסיכון. במילים אחרות, אם שילמתם על כרטיס מחיר זול במחצית מהרגיל – התמורה שתקבלו בעדו תהיה כנראה נמוכה ביותר מחצי מכרטיס אמיתי.

 

אם כבר רכשתם וקיבלתם את הכרטיס - בין אם בארץ ובין אם מחו"ל - ישנם מספר סימנים של כרטיס זיכרון מזויף שיבדילו אותו מכרטיס זיכרון מקורי. בראש ובראשונה, כמובן, יש לבדוק כי הקיבולת שמוטבעת על הכרטיס עצמו היא אכן הקיבולת המסופקת בפועל. כלומר: אם רכשתם כרטיס של 64 ג'יגה-בייט ובעת הכנסתו למכשיר גיליתם כי הקיבולת נמוכה – נפלתם קורבן לכרטיס מזויף. למרות זאת, לאחרונה התגלו זיופים של כרטיסים שבהם הקיבולת נראית לכאורה זהה לקיבולת המוטבעת – אך למעשה הכרטיס גורם למכשיר לשמור קבצים אחד על שטח שלא קיים. לבסוף, כהמשתמש מנסה לקרוא את הנתונים הוא מגלה כי הם לא נגישים.

 

בנוסף, במרבית כרטיסי הזיכרון המזויפים קיימים הבדלים חיצונים בהשוואה לכרטיס מקורי. ניתן לזהות אותם בקלות יחסית על-ידי הדפסה באיכות נמוכה, כתב שאינו קריא, בלבול אותיות או צבע מעט דהוי בהשוואה לכרטיס המקורי. גם התבוננות על האריזה מגלה כי מדובר בכרטיס מזויף, שכן איכות ההדפסה לרוב נמוכה. יש לציין כי רוב הזיופים הם למותגים פופולריים כמו Samsung, Kingston ו-Sandisk.

אם אתם עדיין לא בטוחים האם כרטיס הזיכרון מזויף או לא, תוכלו להיעזר גם באפליקציית SD Insight, המסוגלת לזהות את כרטיס הזיכרון המותקן אצלכם במכשיר ולהציג נתונים חיוניים כגון שם היצרנית, תאריך ייצור ועוד.

לכתבה המקורית ב-TGspot