שינויים באפליקציות פופולריות לא תמיד מתקבלים בברכה, אבל לשדרוג הזה כולנו חיכינו. בשעה טובה וואטסאפ קיבלה עדכון חשוב לבעלי מכשירי האנדרואיד עם התאמתה לעיצוב ה-Material Design, שפת הממשק החדשה של גוגל.
הגרסה החדשה (2.12.34) כוללת ממשק שטוח המותאם לגרסת לוליפופ עם כפתורים עגולים ושטוחים, צבע אחיד לסרגל העליון ואנימציות חדשות. כך לדוגמה, שורת התפריט הראשי נעלמת בזמן גלילה מטה, ובלחיצה על כפתור הוספת קובץ מופיעה שורת אייקונים שמאפשרת לצרף תכנים (תמונות, וידאו, אנשי קשר, מיקום) בקלות ובמהירות.
אמנם חלק ניכר מהאפשרויות היה קיים גם בגרסה הקודמת (למשל, לגזור חלק מהווידאו שרוצים לשלוח), אבל הגרסה החדשה מנגישה את הכלים הללו בצורה הרבה יותר פשוטה, כך שאתם עשויים לשים לב לפיצ'רים שמעולם לא השתמשתם בהם לפני.
בנוסף, תיבות השיחה הפכו למעוגלות בפינות וכן שורת הכתיבה זכתה לעיצוב מחדש ולאנימציה קטנה, האייקונים השונים עודכנו גם כן ואילו סיור בקבצי המדיה השונים מוצג כעת בצורה גדולה וברורה וברקע לבן. גם הצ'אט הקבוצתי והפרופילים נראים הרבה יותר טוב, עם תמונות שער גדולות שניתן להגדיל ולהקטין.
קראו גם: להשתמש בוואטסאפ כמו מקצוענים
מלבד השינויים הקוסמטיים, משתמשי אנדרואיד יכולים לבצע גם שיחות קוליות דרך האפליקציה, מבלי שיצטרכו לקבל הזמנה דרך משתמש אחר - כי שהיה עד כה. עם זאת, שימו לב שגם הצ'אט וגם השיחות הקוליות קיבלו את אותה כותרת "שיחות", מה שעשוי לבלבל מעט.
איך מעדכנים?
החידושים יופיעו באפליקציה המעודכנת - אך זו עדיין אינה זמינה בחנות האפליקציות של גוגל. אך אם אין לכם סבלנות לחכות עד שזה יקרה, ניתן להוריד את קובץ ה-APK של הגרסה החדשה ולעדכן באופן ידני. איך עושים את זה? זה די פשוט, נכנסים לאתר של וואטסאפ כאן, מורידים את הקובץ ומתקינים.
אם אינכם מצליחים בדרך זו, עקבו אחר ההנחיות הבאות:
1. הכינו את קובץ ה-APK על המכשיר (בין אם זה דרך שליחה לעצמכם במייל, או הורדה לתיקייה)
2. אפשרו התקנה ממקורות לא ידועים: היכנסו להגדרות המכשיר > אבטחה > וסמנו את Unknown Sources (יישומים לא מוכרים), אשרו את התיבה שנפתחת.
3. התקינו את האפליקציה. זאת ניתן לעשות במספר דרכים:
- דרך סייר הקבצים ES File Explorer שאותו תורידו מהחנות ודרכו סיירו לקובץ ששמרתם לפני כן (סעיף 1). ברגע שמצאתם את הקובץ, הקישו עליו ובחרו Install. אשרו את התקנת האפליקציה אחרי שעברתם על ההרשאות שהיא דורשת.
- דרך נוספת היא לשלוח לעצמכם את הקובץ דרך ה-Gmail, כך שברגע שתלחצו על הקובץ להורדה מההודעה ששלחתם לעצמכם, גוגל תשאל אתכם אם אתם מעוניינים להתקין את האפליקציה. זה הכל.
4. לאחר שסיימתם, חזרו שוב לסעיף 2 ובטלו את הסימון של Unknown Sources.
פורסם במקור ב-TGspot