גלישה נסתרת מונעת מהדפדפן לשמור את האתרים שבהם ביקרתם ואת המידע שהזנתם. שימוש בגלישה נסתרת מסוגל למנוע ממשתמשים אחרים במחשב לראות היכן גלשתם, להיכנס לחשבונות הרשת אליהם התחברתם או סתם לאפשר לכם להתחבר לכמה חשבונות באותו אתר בו-זמנית בלי צורך לצאת מחשבון אחד כדי להיכנס לאחר.
אבל כל זה לא מספיק כדי לוודא שהגלישה שלכם נשארת אנונימית ונסתרת לחלוטין - הרי המידע נשאר נסתר רק ממשתמשים במחשב שלכם, בעוד אתרי האינטרנט בהם ביקרתם דווקא ממשיכים לרגל אחריכם כרגיל.
לכן, בגרסה החדשה של דפדפן הפיירפוקס ששוחררה בשבוע שעבר, הציגה מוזילה שיפור למצב הגלישה הנסתרת שחוסמת כל רכיב בעמוד שמנסה לעקוב אחריכם - החל מכפתור השיתוף בפייסבוק ששולח לה מידע באילו עמודים ביקרתם ועד פרסומות שזוכרות מה מעניין אתם.
הכניסה למצב הגלישה הנסתרת החדש בפיירפוקס נשארה זהה לדרך הכניסה למצב זה עד כה: לחיצה על כפתור התפריט (פינה עליונה שמאלית בממשק עברי או ימנית בממשק אנגלי) ובחירה ב"חלון פרטי חדש" (New Private Window), או שימוש בקיצור המקלדת Ctrl+Shift+P.
למי שבכל זאת מעדיף להמשיך להשתמש בדפדפן הכרום של גוגל, נזכיר שכדי להפעיל את מצב הגלישה הנסתרת יש ללחוץ על כפתור התפריט (פינה עליונה שמאלית בעברית או ימנית באנגלית) ולבחור ב"חלון 'גלישה בסתר' חדש" (New Incognito Window), או להשתמש בקיצור המקלדת Ctrl+Shift+N.
כדי להוסיף למצב זה את יכולת חסימת המעקב של פיירפוקס, ניתן להתקין את התוסף Ghostery.
ולמי שמסיבה כלשהי עדיין משתמש בדפדפן אינטרנט אקספלורר של מיקרוסופט, הפעלת מצב הגלישה הנסתרת נעשית בלחיצה על גלגל השיניים (בפינה העליונה-שמאלית בממשק העברי או הימנית בממשק האנגלי), הצבעה על "אבטחה" (Safety) ובחירה ב-InPrivate Browsing, או קיצור המקלדת Ctrl+Shift+P.
* המדריך פורסם במקור ב-2 ביוני 2013 ועודכן ב-8 בנובמבר 2015.