1. iHagada: הגדה לפסח בסמארטפון
הגעתם עם אורח שסבתא לא ציפתה לו? הדוד שכח את ההגדות בבית? להלן הפתרון בשבילכם: אפליקציה הכוללת את טקסט ההגדה המלא, אפשרות ניווט בין חלקי ההגדה השונים, שירי ליל הסדר והכי חשוב- הוראות מתי ללגום מהיין.
בונוס נוסף הוא מגוון מתכונים לפסח החל מקניידלך, דרך גפילטע פיש ועד לטראפלס ובראוניז כשרים. בגירסה לאייפד ולאייפון יש גם משחק שבו אפשר לצלם את משתתפי הסדר, ולשלב את פניהם בתמונות מצחיקות של ארבעת הבנים.
2. Ipassover: עומדים בקצב של הסדר?
אם אתם מתים מרעב ורוצים לדעת כמה זמן נשאר עד האוכל, או שסתם בא לכם תוספת משעשעת לסדר – האפליקציה הזאת בדיוק בשבילכם. היא תבדוק עבורכם איזה חלקים של הסדר כבר עברתם, כמה נשאר לכם לעבור והאם תספיקו גם לצאת עם החברים אחרי הסעודה. כל פעם שתעברו נקודת ציון כמו כוס ראשונה, "מה נשתנה" או ארבעת הבנים תסמנו את נקודת הציון והאפליקציה תעדכן מה קצב ההתקדמות המשוער שלכם. מעבר לזה היא מציעה מגוון אמרות "הידעת?" בדיחות לחג וכן את טקסט ההגדה המלא.
iOS בלבד. 6.90 שקל.
3. passover karaoke: הקריוקי שיעשה לכם סדר
בכל משפחה יש את הדודה שמזייפת או את האח הקטן שמתבייש לשיר את הקושיות. האפליקציה הזאת תפתור לכם את כל הבעיות האלו עם המילים והמנגינות לכל שירי הסדר בעברית, אנגלית, ספרדית, רוסית וצרפתית. בין הלהיטים ניתן למצוא את: "מה נשתנה?", "עבדים היינו", "אחד מי יודע?" ויתר שירי הסדר המוכרים לכולנו. סוף סוף נדע את המילים של "חד גדיא".
4. Plague Audio: אפקטים של סאונד לעשר המכות
האפליקציה שתאפשר לכם להוסיף אפקטים קוליים לעשר המכות. בעמוד הראשי יש תמונות של 10 המכות וכאשר לוחצים על מכה מקבלים אפקט סאונד הממחיש אותה ומכניס תוספת משעשעת לסדר. היתרון – זה משעשע. החסרון – לחיצה על מכת בכורות עלולה להפחיד את הקטנים.
iOS. חינם.
5. ביעור חמץ: מה זה בעצם?
האפליקציה שתסביר לכם כל מה שתצטרכו לדעת על בדיקת חמץ: מהי בדיקת חמץ, הלכות בדיקה ושריפת חמץ, מכירת חמץ לגוי ונוסח בדיקת חמץ. לרציניים בלבד.
אנדאוריד. חינם.
6. lets get ready for Passover: איפה איפה איפה העוגה?
אם בביעור חמץ עסקינן, באפסטור אפשר למצוא משחק של ביעור חמץ המציג בשלבים שונים חדרים שונים של הבית בהם מפוזרים חלה מתוקה, עוגיות, קאפקייקס ושאר פחמימות חמץ טעימות. כשברקע מושמעת המנגינה של ארבעת הקושיות, על המשתמש למצוא את כל מאכלי החמץ שבחדר תחת הזמן הנתון עד שיוכל לעבור לשלב הבא. בנוסף האפליקציה מציגה מידע על ביעור חמץ, מתכון למצה ברייט וכן הפתעה המובטחת אחרי סיום המשחק. כשתגיעו לשם תעדכנו אותנו מה היא.
iOS. חינם.
7. ביעור חמץ: הפרוט נינג'ה של הלחם
בעלי האנדאוריד המכורים לפרוט נינג'ה יוכלו ליהנות מגרסה כשרה לפסח בה במקום לחתוך פירות צריך לשרוף לחמניות, לחמים ושאר דברי מאפה. ניתן לשחק על בסיס זמן או משחק רגיל בו יש זמן חופשי לשרוף כמה שיותר חמץ וגם לשלוט בגודל הלהבה. רק תיזהרו לא לשרוף את המצות – זה מוביל לפסילה מיידית.
אנדרואיד, חינם.
8. ספירת העומר: שלא תשכחו לספור
אפליקציה המציגה את סדר ספירת העומר השלם עם מגוון נוסחים - אשכנזי, ספרדי ועדות המזרח. האפליקציה תעדכן את היום הנכון בספירת העומר ואם תרצו היא יכולה גם לתת לכם תזכורת יומית בפוש. באנדרואיד יש מגוון רחב של אפליקציות חינמיות לספירת העומר ואפילו אפליקציה ייעודית לנוסח תימן. באפסטור אפשר למצוא את אפליקציית "סדר ספירת העמר" בחינם, אך אפשרות של תזכורות תעלה לכם 3.5 שקל.
9. קושיות של פסח: מה אתם יודעים על פסח?
האפליקציה בוחנת את הידע הכללי שלכם על פסח באמצעות שאלות טריוויה הקשורות כולן לפסח.
בכל סיבוב יש 10 שאלות אמריקאיות בדרגות קושי שונות עליהן יש לענות במהירות. אחלה דרך לשבור את הקרח או להעביר את הזמן בין הקניידלעך לגפילטע, ותודו שתמיד רציתם לדעת מה משמעות המילה אפיקומן.
חינם לאנדוראיד.
10. emojew
כל מי שרוצה להגיד חג שמח לקבוצות החברים שלו בווטסאפ או לעוקבים שלו בטוויטר מעכשיו יוכל לעשות זאת בליווי אימוג'י מתאים, או ליתר דיוק – אימוג'יו. הכירו את אפליקציית האימוג'י המותאמת לנו היהודים, שתספק לנו תוספת אימוג'ית חמודה לכל חג מפסח ועד ראש השנה. האפליקציה שייכת לארגון לתת ויש לה גם מטרה חברתית: היא מאפשרת למי שרוצה מעבר למתן תרומה של 18 ₪ למשפחה נזקקת.
מכירים עוד אפליקציות מגניבות? ספרו ספרו לעדי רם בפייסבוק