כשנכנסתי בפעם הראשונה לסנאפצ'ט הרגשתי כאילו אני סבתא שנכנסה בפעם הראשונה לפייסבוק ולא מבינה למה אין צורך להתחיל כל הודעה או תגובה ב"היי, זאת סבתא". התחושה הזאת כמובן הבריחה אותי ישר בחזרה לאזורי הנוחות של הפייסבוק והווטסאפ.
אם זאת הייתה סתם אפליקציית נישה נידחת, כנראה ששם הסנאפצ'ט ואני היינו נפרדות כידידות. אבל כשמעל 100 מיליון גולשים בעולם משתמשים בה מדי יום, כנראה שאין ברירה אלא לקפוץ למים העמוקים של ה"צעירים של ימינו" ולענות על השאלות הקשות שמעלה השיטוט באפליקציה. מוכנים?
0. קודם כל הבסיס למי שלא מכיר. סנאפצ'ט מאפשרת לכם לצלם וידאו של 10 שניות או סטילז שנקרא "סנאפ", ולשים עליהם פילטרים.
את האפליקציה מורידים מכאן, נרשמים ומוסיפים חברים. העמוד הראשי של האפליקציה הוא המצלמה. לחיצה קצרה לסטילז, לחיצה רציפה לוידאו. מחליקים ימינה ושמאלה לפילטרים, ויש תוספות בכפתורים ברחבי המסך.
את התמונות והסרטונים אפשר לשלוח לאיש או אנשי קשר מסויימים (בכפתור שמסומן בעיגול ירוק). הסנאפים יהיו זמינים לכמה שניות וייעלמו אחרי שהוא יצפה (אבל עדיין אפשר לעשות צילומי מסך).
אפשרות שניה היא ליצור "סיפור" (כפתור שמוקף באדום) שמורכב מכמה סנאפים שאתם רוצים. נניח תמונה שלכם קמים בבוקר, סרטון שלכם באוטובוס, ותמונה של הקפה הראשון. הסיפור שבניתם יהיה זמין לצפיה למשך 24 שעות לכל אחד שעוקב אחריכם ואז ייעלם.
1. דברי בציונים, גברת
לכל מי שתהה מה לעזאזל מסמן המספר הזה שאנחנו כל הזמן רואים שם ליד השם שלנו, מדובר בציון שמחושב לפי מספר הסנאפים ששלחתם לאנשים או ששלחו אליכם, סיפורים ששיתפתם. אה - וגורמים נוספים שהחברה כרגע לא חושפת.
השמועה אומרת שהציון עולה בנקודה כששולחים סנאפ לחבר או לסיפור, או כשפותחים סנאפ שנשלח אליכם. לעומת זאת, כשפותחים סיפור של מישהו אחר או אם קוראים או שולחים הודעה רגילה לא מקבלים נקודות.
2. מי לוקח את הגביע?
כאשר לוחצים על אייקון הסנאפ בחלקו העליון של מסך הצילום נפתח מסך שחור עם תפריט. בחלק העליון שלו מופיע סימן מסתורי של גביע. כשלוחצים עליו נפתח מסך עם הכותרת Trophy Case. במסך יופיעו כ-16-18 מנעולים, כאשר כל אחד מסמן שלב שעברתם בסנאפצ'ט, משליחת סנאפ הוידאו הראשון ועד הגעה למספר נקודות מסוים. אחרי כל שלב שעברתם, יופיע האימוג'י המתאים במקום אחד המנעולים.
למשל, אחרי וידוא כתובת המייל או הטלפון בהגדרות החשבון, יופיעו אימוג'ים של טלפון או מייל בהתאמה. אחרי שליחת סנאפ עם פילטר אחד או שניים, יופיע אימוג'י של אבצע אחת או שתיים. למקרה שהייתם סקרנים וניסיתם ללחוץ על אחד מהמנעולים כדי לבדוק מה הם אומרים, תגלו רק תיבת הודעה עם מנעולים וסימני שאלה. למקרה שתרחיקו לכת עד התמיכה של הרשמית של סנאפ צ'ט, שם יספרו לכם שלא פורסמה רשימה רשמית של השלבים וישלחו אתכם לחקור את סנאפ צ'ט עד שתרוויחו אותם.
למי שממש מעוניין, מסתובבות ברשת אינספור רשימות של משתמשים שהצליחו לפתוח עוד מנעולים ושרדו כדי לספר.
3. למה החברים שלי מסומנים כתינוקות?
האימוג'ים שליד החברים מלמדים אותנו על האינטראקציה שיש לנו איתם והם משתנים עם הזמן בהתאם לפעילות שלנו. המשתמשים החדשים באפליקציה לרוב יראו ליד החברים שצירפו אייקון של תינוק, המסמן את העובדה שמדובר בחבר יחסית חדש. לב מוזהב אומר שאתם חברים הכי טובים, כלומר שאתם שולחים לחבר הזה הכי הרבה סנאפים וגם הוא לכם. סימן של אש מלווה במספר אומר שאתם ברצף סנאפים עם אותו חבר, כאשר המספר יסמן את מספר הימים הרצופים בהם שניכם שלחתם סנפים זה לזה, ויש עוד מקרא שלם של דירוגים וסוגי חברויות בסנאפ צ'ט.
למי שממש רוצה ישנה אפשרות גם לערוך את הסימנים על ידי לחיצה על אייקון ההגדרות בפינה הימנית העליונה במסך הראשי שלכם. בתוך תפריט ההגדרת נכנסים ל- manageואחרי כן ל- friend emojis, שם אפשר לערוך איזה אימוג'י תרצו שייצג כל סוג של חברות. אין בעד מה.
4. ביי ביי אינסטוש: הפילטרים עוברים שלב
רק על הפילטרים בסנאפ צ'ט אפשר לכתוב ספר. יש כאן גם פילטרים לתמונות מהסוג שאנחנו מכירים מהאינסטגרם אבל גם פילטרים מבוססי זמן ומיקום שמשתנים בהתאם לשכונה ולעיר בה אתם נמצאים ואפילו פילטרים שהמשתמשים עצמם יוצרים.
למשל, אם אתם נמצאים בתל אביב תוכלו למצוא מגוון פילטרים שכתוב בהם תל אביב, את המזג אוויר הנוכחי, השעה ואפילו קצב הנסיעה שלכם אם אתם בתנועה. גם לסרטונים יש פילטרים המאפשרות לשלוט במהירות הסרטון: הם מסומנים באמצעות חצים קדימה ואחורה או באמצעות חילזון למהירות האיטית וארנב למהירות גבוהה. בשביל להפעיל פילטר, מחליקים ימינה ושמאלה אחרי הצילום.
5. הפילטר הזה הוא שלי
ניתן להוסיף גם פילטרים קהילתיים משלכם דרך האתר geofilters וכמובן תחת אישור הצוות של סנאפ צ'ט אחרי שבדקו שהוא עומד בהגדרות הגודל והמשקל ובשאר הדרישות. כל זאת בתנאי שמדובר בפילטר תמים וקהילתי ולא בפילטר פרסומי או עסקי. מי שרוצה לייצר פילטר שיפרסם את העסק הפרטי, האירוע או המותג שלו כבר יצטרך לעשות זאת בתשלום.
6. טובים השניים: אפשר שני פילטרים ביחד!
חידוש נוסף לעומת הפילטרים המסורתיים שאנחנו מכירים הוא היכולת לשלב שני פילטרים באותה תמונה באופן פשוט למדי. צריך רק להגיע לפילטר הראשון שרוצים, להשאיר את האצבע על המסך, ועם היד השניה להמשיך לדפדף בין שאר הפילטרים. כשהגעתם לפילטר השני המבוקש תעצרו, והרי לכם תמונה מפולטרת כפליים, למשל עם שעה ומקום.
7. החלף פרצופך עם חבריך
הכיף הכי גדול בסנאפ צ'ט הוא השימוש בפרצופים ובעדשות המיוחדות שאפשר לעשות איתם שטויות במשך שעות. אחד מהפופולאריים בסנאפצ'ט הוא החלפת הפרצופים. קחו חבר או בן משפחה, תיכנסו שניכם לפריים של התמונה עד שהפנים מסומנים בצהוב.
אם יש לכם משקפיים רצוי להוריד אותן כי זה מקל על הזיהוי ואז כל מה שנותר הוא ללחוץ על הפרצופים ולהעביר ערב של עונג צרוף. אגב הפיצ'ר הזה ממש לא בלעדי רק לסנאפ צ'ט ויש גם אפליקציות נוספות שעושות את זה. המפורסמת ביניהן היא MSQRD שנקנתה בחודש שעבר על ידי פייסבוק, כשלושה חודשים בלבד אחרי שהושקה.
8. מי ראה את הסיפור שלי
מדי פעם רצה שמועה אכזרית שטעונת שסוף סוף פותחה אפליקציה שמאפשרת לנו לראות מי צפה לנו בפרופיל בפייסבוק. פיצ'ר שכזה יכול להיו חלומו הרטוב גולשים מסוימים, או חלום הבלהות של הסטוקרים למיניהם אבל מה שבטוח, הוא היה משנה סדרי עולם.
אז כאן הגשימו לנו אותו לפחות באופן חלקי, על ידי כך שמאפשרים לנו לראות מי צפה בסיפורים שלנו. כל מה שצריך לעשות הוא ללחוץ על 3 הכפתורים שבצד ימין של הסיפור שלנו, לבחור באיזה מהסנאפים שבו אנחנו מעוניינים לדעת מי צפה, והרי לנו סימן קטן של עין עם מספר שתראה לנו כמה צפיות היו לו. לחיצה על העין תחשוף גם מי היו הצופים.
9. מה הסיפור שלך?
אפשר להגיב לחבריכם על הסיפורים שלהם. כל מי שצריך לעשות זה לגלול מלמטה תוך כדי שצופים בסיפור ואז תפתח תיבת הצ'ט יחד עם הסיפור, שם תוכלו לכתוב להם מה שתרצו והם יראו בשיחה את הסיפור המדובר.
10. והרי החדשות בסנאפ
בפינה הימנית התחתונה של מסך הצילום יש סימן של תפריט המבורגר. לחיצה עליו פותחת את פיצ'ר ה-discover. שם תוכלו לקרוא תכנים של ענקי התקשורת בחו"ל כגון CNN, MTV, באזזפיד, דיילי מייל ועוד שמעלים תכנים וכתבות של ממש, וגם כמובן הסיפורים שהעלו חבריכם לסנאפ.
לחיצה על העיגול הסגול בצד ימין העליון יחשוף בפניכם את כל המפרסמים הנ"ל. לחיצה על אחד מהם יפתח דפדוף בין האייטמים של אותו מפרסם. חלקם נפתחים במשיכה מלמטה ומציגים כתבה, וחלקם הם של רק מסך אחד. לחיצה ארוכה על המסך תאפשר לכם לשמור את אותו המסך במכשיר שלכם או לשתף אותו עם חבריכם, בתוספת פילטרים כמובן.
נתקלתם בפיצ'רים או אפליקציות מגניבות נוספות? ספרו לעדי רם בפייסבוק. או בסנאפצ'ט.