נקסוס 6, מכשיר הדגל החדש של גוגל שנבנה על ידי מוטורולה, עורר הרבה סקרנות לפני השקתו. כנצר למשפחת מכשירים מפוארת, רבים חיכו לראות כיצד תפתיע גוגל הפעם. וגוגל הפתיעה, בעיקר עם השקת פאבלט (לראשונה בתולדותיה) בעל מסך עצום בגודל 6 אינץ' - הגדול יותר מכל המתחרים, ועם תג מחיר של 649 דולר, שבניגוד לשנים קודמות לא היה מסובסד, ולכן גם היה פחות אטרקטיבי.

בימים האחרונים התחילו להגיע מכשירי נקסוס לאתרי טכנולוגיה בעולם, שהחלו לסקור אותם והנה סיכום ביניים של ההתרשמות שלהם.

 

מה מגניב?

חומרה: אתר Engadget לא חוסך במחמאות ומתלהב מהחומרה ומ"ביצועים נפלאים". ב-TechCrunch, אחרי שבועיים של התנסות עם המכשיר, נתקלו רק פעמיים בבעיות קלות של "גמגום", וגם הן תוצאה של אפליקציות סוררות; מעבר לזה, ההתרשמות הכללית היא שהמכשיר מהיר, בזכות שילוב של חומרה (מעבד Snapdragon 805 עם 4 ליבות במהירות 2.7Ghz) ושל אנדרואיד לוליפופ.

עוד ב-Geektime:

מסך: ב-Engadget סיכמו את סוגיית גודל המסך יפה: "על כל אחד שמביט בצורה מוזרה על המסך הענק, יש אחד שמשתוקק לאחד כזה". ואכן, נראה שהדעות חלוקות האם המסך הענק הוא יתרון או חסרון, וכנראה שבסופו של דבר, מדובר על טעם אישי. בסך הכל זוכה המסך למחמאות, מכיוון שלמרות גודלו, גם הרזולוציה גבוהה ועומדת על Quad HD, כלומר, 2,560×1,440 עם צפיפות פיקסלים של 493 (כמו הנוט 4 שקטן ממנו). ב-TechCrunch מכתירים את התצוגה כ"נפלאה" ומבטיחים שכמה שלא תנסו, לא תצליחו לראות פיקסלים. אמנם 2 האתרים מתלוננים על גוונים חמים מדי של המסך וצבעים רוויים, אבל, ניתן לשחק עם ההגדרות ולשנות אותן כראות עיניכם.

לוליפופ: אחד היתרונות הבולטים של מכשירי הנקסוס (יחד עם המכשירים בגרסאות ה-Google Play) הוא העדכונים התכופים ביותר של מערכות הפעלה. בעלי המכשירים יכולים להיות בטוחים שייהנו לפני כולם מגרסאות רשמיות של אנדרואיד, מערכת ההפעלה של גוגל. כמו הנקסוס 9, הטאבלט החדש של החברה, שהושק יחד עם הנקסוס 6, גם הפאבלט החדש של גוגל מגיע עם אנדרואיד 5.0 (לוליפופ) מותקנת כברירת מחדל. והביקורות נלהבות.

נקסוס 6 (צילום: google.com)
צילום: google.com

"ממשק ה-Material Design החדש הוא מונפש, כיפי וצבעוני, החל מהחייגן, דרך ההתראות ואפילו כפתורי ה-Back, Home…" כותב אתר c|net ומציין 2 פיצ'רים נחמדים נוסף על הממשק: הראשון, במסגרת שיפורים לאורך חיי הסוללה על ידי הפעלת תכונות מסויימות רק כשהמכשיר מחובר לחשמל או כיבוי של שירותים שרצים ברקע, כשהסוללה עומדת להיגמר; ופיצ'ר של פתיחה על ידי מכשיר Bluetooth מזוהה – כלומר, אם תתקרבו אל המכשיר עם השעון החכם שלכם, הוא ייפתח לבד ולא תזדקקו לסיסמה. ב-TechCrunch מכנים את הלוליפופ "יפה, ניכר שחשבו בה על הכל ורצה בצורה חלקה לגמרי". באתר מציינים את הפיצ'ר שהם הכי אהבו במערכת ההפעלה החדשה והוא "מצב אורח". במצב זה, כשחבר מבקש את הטלפון לכמה דקות, הטלפון עובר למצב של "ארגז חול" שלא מאפשר לחבר לראות את המיילים והתמונות שלכם או להריץ את האפליקציות.

מה לא מגניב?

חיי סוללה: מסך עצום כמו זה של הנקסוס החדש, עם רזולוציית Quad HD צורכים הרבה אנרגיה. מצד שני, המכשיר כולל כאמור פיצ'רים מ"פרויקט וולטה" וגם לא צריך לסחוב על הגב ממשק UI של יצרניות כמו ה-TouchWiz של סמסונג או ה-Optimus של LG. אז האם הסוללה של המכשיר, בהספק 3,220mAh, עומדת במשימה? ככה. ב-Engadget טוענים שהסוללה מספיקה בקושי ל-13 עד 14 שעות של שימוש אינטנסיבי במכשיר, אבל לפחות הוא תומך בטכנולוגיית הטעינה המהירה שלQualcomm, שמבטיחה עד 6 שעות עבודה אחרי טעינה של רבע שעה בלבד (עם מטען מיוחד). גם ב-TechCrunch מודים שהסוללה תספיק בקושי כדי להעביר יום ממוצע של משחקים או עבודה, אבל לטענתם זה נורמלי ומקובל. אגב, בבדיקות ההשוואתיות של אתר AnandTech, הסוללה זוכה לדירוגים ממוצעים במקרה הטוב, וגרועים במקרים האחרים.

מצלמה: ליין מכשירי הנקסוס מעולם לא הצטיין במצלמות, לכן היה מסקרן לראות את המצלמה של הפאבלט החדש. אמנם אף אחד מהאתרים לא התרשם שהמצלמה גרועה, אבל בגדול, ההתרשמות היא שהמצלמה היא ״בסדרית״ כזו, בינונית. ב-TechCrunch, כתבו שעדיין תצטרכו פלאש כשאין תאורה מספקת, וצילום ביום מעונן לא ייתן תוצאות מדהימות, אבל, בסך הכל, היא תעשה את העבודה. גם ב-Engadget מתלוננים שהצילום בתנאי תאורה קשים הוא בלתי אפשרי ללא פלאש, כשלטענתם, אפילו הנקסוס 5 סיפק תוצאות טובות יותר במצבים אלו (אם כי התמונות יצאו מגורענות). בנוסף, בגלל זמן צמצם ארוך יחסית בזמן צילום ללא אור, אנשים או חפצים שנעים, ייצאו מטושטשים. לעומת זאת, בצילומי היום, התמונות היו "חדות וניתן להבחין בפרטים השוני", אם כי חסרה האפשרות לצילום במצב ידני (ושליטה על איזון-לבן, ISO, מהירות צמצם). דוגמאות לצילום בתנאים שונים, תמצאו פה.

בקטנה: הנקסוס 6 זכה לקצת קיטורים: קצת כבד ועוצמת השמע בזמן שיחות נמוכה מדי (c|net); המחסור בחריץ הרחבה לכרטיס זיכרון (TechCrunch); קצת קשה לתפעול ביד אחת (Engadget).

נקסוס 6 (צילום: google.com)
הטלפון הראשון שיוכל לעבור בין כל סוגי הרשתות? נקסוס 6 | צילום: google.com
השורה התחתונה

בסך הכל יש הסכמה שהמכשיר הוא מכשיר מצוין, בעל חומרה מצוינת ומסך מעולה. למרות שהמחיר פחות אטרקטיבי, ממה שהיה מצופה ממכשיר בסדרת הנקסוס, עדיין מדובר במכשיר זול יותר ממתחרים דוגמת הנוט 4 או האייפון 6+. השילוב של מערכת הפעלה חדשה יחד עם החומרה הופכים אותו לפאבלט משתלם בהחלט, אם אתם לא מתעקשים על תפעול ביד אחת, או צילום בתנאי לילה.

המפרט

מסך 5.96 אינץ' AMOLED, ברזולוציה 2,560×1,440 עם צפיפות פיקסלים של 493ppi; מעבד Qualcomm Snapdragon 805 במהירות 2.7Ghz עם 3GB RAM; מצלמה אחורית: 13 מגה-פיקסל עם מייצב תמונה אופטי (וידאו 4K), קדמית: 2 מגה-פיקסל; משקל 184 גרם; סוללה בהספק 3220mAh; למפרט המלא.

הכתבה התפרסמה במקור ב-Geektime