חברת Chipolo, החברה המייצרת שבב איתור קטן המסייע לנו לאתר חפצים אליהם הוא מחובר, הוציאה לאחרונה מהדורה שנייה בשם Chipolo Plus, עם מספר שיפורים בהשוואה לדור הקודם (סקירה), כמו גם אפליקציה חדשה.
אותה גברת בשינוי אדרת
קשה להבדיל בין הדגמים מבחינה חיצונית. צ'יפולו פלוס נותר באותו קו עיצובי, ולמעשה, ההבדל היחיד ביניהם הוא שהדגם החדש מעט גדול יותר. העיצוב נשאר פשוט ואלגנטי, כזה שלא ימשוך תשומת לב כאשר מוציאים את המפתחות, או כל חפץ אליו הוא מחובר. אנחנו חיברנו את הצ'יפולו פלוס למחזיק המפתחות, התקנו את האפליקציה הזמינה להורדה בחנויות האפליקציות ויצאנו לדרך.
את הצימוד הראשוני של הצ'יפולו פלוס לטלפון מבצעים באמצעות הפעלת קישוריות הבלוטות', ולאחר האיתור מגדירים לו את שם החפץ אליו הוא מוצמד. כאשר רוצים לאתר את החפץ, כל מה שצריך לעשות הוא להיכנס לאפליקציה וללחוץ על סמל הפעמון כדי לשמוע צליל רב עוצמה.
בשונה מהדגם הקודם, את צ'יפולו פלוס ניתן לשמוע גם אם הוא קבור מתחת לערימת בגדים. אם, לדוגמה, רגע לפני היציאה גיליתם שאתם מחזיקים את המפתחות ביד אחת אבל לא זוכרים היכן השארתם את הטלפון, תוכלו לאתר מהצ'יפולו את המכשיר. בעזרת לחיצה כפולה על הכפתור שבצ'יפולו, יושמע צליל חזק מהטלפון, אפילו אם הוא נמצא במצב שקט.
התוספת השימושית ביותר הוא האפשרות לקבל התראה כאשר הצ'יפולו נמצא בקרבת מקום. כך, אם הארנק נפל לנו או שנרצה לאתר את הרכב בחניון גדול, מספיק שתחלפו על פניו ותקבלו את ההתראה במכשיר הטלפון. באותו האופן תוכלו גם לקבל התראה כאשר חברים וקרובים נמצאים בסביבה.
עדיין טווח קליטה מוגבל
על הנייר, החברה טענה לשיפור בטווח הקליטה של הצ'יפולו פלוס, אולם טכנולוגיית בלוטות' עדיין מוגבלת ל-10 עד 15 מטר בקירוב. כך, בפועל, טווח הקליטה נשאר קרוב לזה של הדגם הקודם, וממרחק של יותר מ-10 מטר בתוך הבית הצ'יפולו פלוס כבר לא צפצף. במקרים כאלה, האפליקציה יודעת להציג את האזור האחרון בו נמצא הצ'יפולו, תוך הסתייעות במקלט ה-GPS של הסמארטפון. דבר שכמובן יכול להיות שימושי בשטחים ציבוריים.
במקרים יותר חמורים, אם גם הצ'יפולו וגם הנייד לא בקרבתכם, תוכלו לגשת לאתר החברה, להתחבר לחשבון שלכם ולתקשר משם עם הצ'יפולו. במידה והטלפון נמצא במקום עם קליטה או מחובר לרשת אלחוטית, תוכלו לגרום לו לצלצל, או להשאיר הודעה כך שהמוצא יידע למי להחזיר.
בשונה מהדגם הקודם, השבב החדש עמיד למים, מה שמאפשר לחבר אותו להרבה יותר מוצרים, כגון מטרייה ואופניים, מבלי לחשוש שייהרס. חיי הסוללה של הדגם הקודם עמדו על 6 חודשים, עם אפשרות להחליף סוללה. לעומת זאת, בצ'יפולו פלוס לא ניתן להחליף סוללה, אך הוא מציע חיי סוללה ארוכים פי שניים (שנה). במקום החלפת סוללה, מציעה החברה תכנית מחזור: הרוכשים יכול להחליף את הצ'יפולו לגרסה חדשה יותר בחצי מחיר, במידה ויחזירו את המוצר הקודם שברשותם.
השורה התחתונה
כמו קודמו, הצ'יפולו פלוס יוריד את מפלס החרדה ברגעים החשובים, לפני שאתם יוצאים לעבודה או רצים לתחנת האוטובוס. לרוב הוא פועל כמצופה וללא הפרעות, למרות שלעתים נתקלנו בניתוקים שהפריעו לשימוש השוטף. הוא מעט גדול יותר, הסוללה מחזיקה זמן רב יותר אך לא ניתנת להחלפה והעמידות למים חשובה מאוד. האפשרות ללחיצה כפולה על הצ'יפולו כדי לגרום לטלפון הנייד לצלצל נוחה יותר מהצורך לשקשק בדור הקודם, שלעתים קרובות לא עבד.
הצ'יפולו פלוס שמר על אותו תג המחיר של קודמו ונמכר באתר החברה במחיר של 25 אירו (כ-100 שקל) ליחידה. החברה מציעה את הצ'יפ החדש במגוון צבעים, בהם כחול, צהוב, ורוד-אדום ועוד.