הילדים של היום הם לא הילדים של פעם. אם בילדותנו אמא הייתה צועקת לנו מהחלון שהגיע הזמן לחזור הביתה לארוחת הערב, היום היא פשוט שולחת הודעה אל קבוצת הוואסטאפ המשפחתית ומודיעה לכולם להרים את העיניים מהמסך ולבלות קצת בחיק המשפחה.
כתבות נוספות ב-Geektime:
איך זה שעוד לא נמצא פתרון מדעי למנהרות?
מהפכה במטבח: ספריי שמכין עוגות תוך פחות מדקה
אך בעוד שאתם כבר בחרתם לעצמכם את מכשיר הסמארטפון המועדף עליכם, השאלה הגדולה היא כיצד תוכלו לבחור מכשיר לילדיכם שיעמוד בצרכים שלכם ושלהם מבלי להוציא יותר מידי כסף? אספנו עבורכם שבעה מכשירים שיכולים להתאים לקריטריונים השונים, בהתאם לאופן השימוש והגיל של ילדיכם.
Mobee – מכשיר בסיסי לשמירה על קשר
מחיר: 300 שקלים – לאתר היצרן - לסקירה בגיקטיים
כפי שהתמונה מרמזת, לא מדובר על סמארטפון אלא על מכשיר סלולרי בסיסי שנועד לילדים. עם זאת, לאור העובדה שסביר להניח שילדיכם לא ישחקו יחדיו Angry Birds במעגל בגן, הוא יכול לענות על הציפיות שלכם כהורים בכל הנוגע ליצירת קשר ומציאת ילדיכם בכל עת.
המכשיר מיועד לילדים בגילאי 6 עד 9 ומגיע עם ממשק פשוט הכולל ארבעה כפתורים לחיוג מהיר של מספרים שתוכנתו מראש על ידי ההורים. בנוסף, המכשיר מגיע עם לחצן מצוקה השולח אוטומטית הודעת אקסא לארבעת המספרים ומחייג אליהם עד שמתקבל מענה, על כל מקרה שלא יהיה.
המכשיר זמין בשלושה צבעים: צהוב, סגול וכחול ומגיע במחיר זול במיוחד. אמנם הוא לא מגיע עם סט משחקים ואפליקציות, אך הוא יכול לעזור לכם לשמור על קשר עם ילדיכם, כמו גם לאפשר להם להתקשר אליכם במידה ומשהו קרה או שפשוט רוצים לשמוע את קולכם.
Huawei Ascend G510 - הפשרה הזולה
מחיר: 650 שקלים – גרסת אנדרואיד: 4.1 - לאתר היבואן - לסקירה בגיקטיים
במידה ואתם לא מעוניינים להשקיע סכום גבוה במיוחד וחשוב לכם שילדיכם יוכל לשמור על קשר, המכשיר הנוכחי הוא כאמור הפשרה הזולה. הוא מגיע עם מפרט בסיסי ואף מינימלי הכולל מסך בגודל 4.5 אינץ, ו-512 מגה זכרון RAM, מה שאומר שאפליקציות לא ירוצו עליו במהירות. אך בצד החיובי הוא מגיע עם סוללה נשלפת, אפשרות להרחב נפח האחסון וגב מחוספס המונע מהמכשיר להחליק מידו של המשתמש.
המכשיר מריץ את גרסת אנדרואיד 4.1.1 ומגיע עם ממשק משתמש ייחודי, המציג את כל האפליקציות על גבי המסכים הראשיים ואינו כולל ״מגירת אפליקציות״. לא מדובר בחסרון, אלא בשימושיות שונה מהמכשירים הקיימים. מצלמת המכשיר מציעה חיישן של 5 מגה פיקסלים המציג תמונות ממוצעות באור יום, כשהסוללה תספיק בערך לחצי יום בשימוש אינטנסיבי.
מדובר על מכשיר מגושם ומעט איטי, שנראה כאילו יוצר ב-2010 ולא ב-2012. במידה והילד שלכם אינו מתעניינים במשחקים או אפליקציות, אך כן רוצה גישה מידי פעם לאינטרנט או לקבוצות וואטסאפ שונות, המחיר הזול יהפוך אותו לאטרקטיבי, כמו גם העובדה שקיים יבואן רשמי ומקומי מאחוריו.
Xperia U – גם עיצוב, גם שימושיות
מחיר: 660 שקלים – גרסת אנדרואיד: 2.3, שדרוג עד 4.0 - לאתר היבואן - לסקירה בגיקטיים
אם מראה חיצוני הוא אחד מהדגשים העיקריים בעת בחירת מכשיר חדש, ייתכן שסוני מצאה את הפשרה ההולמת. המכשיר הנוכחי מגיע עם מסך בגודל 3.5 אינץ, מעבד כפול ליבה, סוללה נשלפת ואפשרות לשנות את הצבע של חלקו התחתון של המכשיר, באמצעות פאנלים מתחלפים ותאורה המתאימה לצבע הנבחר. המכשיר מגיע עם נפח אחסון של 8 ג׳יגה ללא אפשרות הרחבה, כך שלא יוכל לשמש גם כנגן מוזיקה, אלא אם כן ילדיכם צורכים את המוזיקה האהובה עליהם באמצעות שירותי ענן כאלה ואחרים.
המכשיר מגיע עם מצלמת 5 מגה פיקסל המציעה תמונות טובות באור יום ותמונות ממוצעות אך לא ראות בתאורה מעט פחות אופטימלית, כמו גם מציע עבודה יחסית מהירה עם המכשיר ובעת מעבר בין האפליקציות השונות. מסך המכשיר מציע צבעים חדים, כך שצפייה בסרטונים או נסיון להשתמש במכשיר באור יום יעברו בהצלחה וללא השפעה משמעותית על הסוללה, המצליחה להחזיק כמעט יום שלם ללא הטענה, גם בשימוש אינטנסיבי. הבעיה העיקרית במכשיר הנוכחי היא בגרסת האנדרואיד המיושנת שמריץ, 2.3.
אפשרויות ההתאמה האישיות לצד המהירות, היחסית, בה עובד המכשיר יכולים לשמש כל הורה וילד, במיוחד עם תג המחיר הזול הנצמד אליהם. עם זאת, חשוב לזכור כי מערכת הפעלה מיושנת יכולה להשפיע על חוסר תאימות לאפליקציות רבות, כמו גם שגודל המסך קטן יחסית לשאר הדגמים הקיימים בשוק.
ZTE Blade III - קומפקטי וזול
מחיר: 700 שקלים – גרסת אנדרואיד: 4.0 - לאתר היבואן – לסקירה בגיקטיים
האלמנט הראשון הנראה לעין במכשיר הוא העובדה שנראה מעט מצועצע, כך שיכול להיות שילדיכם הבוגרים יסלדו ממנו בתחילה. המכשיר עצמו כולל מסך בגודל 4 אינץ, היושב בצורה אידיאלית בכף יד קטנה ומאפשר גישה לכפתור ההפעלה, הכיבוי וכפתורי השמע. מעבד המכשיר כולל ליבה אחת בלבד וזכרון RAM בנפח 512 מגה, מה שאומר שהוא עלול להיות איטי בעת הרצת מספר יישומים במקביל.
המכשיר מריץ את אנדרואיד בגרסה 4.0, מציע תמיכה מלאה באנגלית ומקלדת מובנת, אך היא דורשת הסתגלות לאור המבנה הקטן והצר שלה. מסך המכשיר הוא זה שמפתיע כאן לטובה, שכן מציג צבעים בצורה חדה וברורה יותר ממה שציפינו ממכשיר בעל מפרט זה. מצלמת 5 מגה פיקסל של המכשיר הינה ממוצעת, אך מסתמן כי תעשה את העבודה בכל הנוגע לשמירת תמונות אקראיות.
הודות למפרט הבסיסי של המכשיר והעובדה שאינו יכול להריץ בהצלחה תוכנות או משחקים כבדים, הסוללה מחזיקה יום עבודה שלם, גם בעת גלישה אינטנסיבית באינטרנט וניהול שיחות טלפון. המבנה הקומפקטי ותג המחיר הנמוך יכולים להפוך אותו לאטרקטיבי למשתמש שאינו צריך יותר מידי מהמכשיר שלו, אך הוריו כן רוצים לשמור איתו על קשר לאורך היום.
Nokia Lumia 520 – למחפשי האלטרנטיבות
מחיר: 950 שקלים – לאתר היבואן - לעמוד היבואן הרשמי
בעוד שאנחנו לא מכירים יותר מידי ילדים שיעדיפו להתהדר במערכת הפעלה שונה מזאת הקיימת אצל חבריהם, במידה וילדיכם אינו מתעניין יותר מידי בתחום הסלולרי אך אוהב להתנסות במוצרים חדשים בשוק, ייתכן שמכשיר המריץ את מערכת ההפעלה Windows Phone יהיה אידיאלי עבורו. המכשיר עצמו מגיע עם מסך בגודל 4 אינץ, מעבד כפול ליבה, זכרון RAM בנפח 512 מגה ומצלמת 5 מגה פיקסל אחורית.
לאור מערכת ההפעלה השונות, המפרט הבסיסי לא אומר שהמכשיר עצמו ירוץ לאט יותר, אך ייתכן שילדיכם יתקל בהאטה בנסיון להריץ משחקים כבדים במיוחד. בכל הנוגע לאפליקציות, בחודשים האחרונים מיקרוסופט עבדה קשה על מנת להציע את האפליקציות הפופולאריות, כך שילדיכם עדיין יוכל לגלוש בפייסבוק, לשוחח בוואטסאפ, לשחק בציפורים כועסות וכדומה.
הודות לעיצוב הצבעוני של המכשיר, הזמין בצבעים שחור, לבן, אדום, צהוב וכחול, לצד מערכת ההפעלה הייחודית יש מצב שהילד שלכם יהיה מרוצה מהמכשיר, כל עוד לא יחפש אפליקציות שברגע זה יצאו לשוק, שכן יש מצב טוב שלא ימצא אותן. ייתכן, אגב, שמצב זה יעבוד לטובתכם והוא ישקיע פחות זמן מול המסך הקטן ויותר זמן בשיעורי הבית שלו או בחבריו.
AMOI N828 – היוקרתי לשחקני המובייל
מחיר: 990 שקלים – גרסת אנדרואיד: 4.2.2 – לאתר היבואן - לסקירה בגיקטיים
מדובר על מכשיר שיכול להתאים להורים כמו גם לילדים, שכן מציע יכולות מפתיעות למכשיר העולה פחות מ-1,000 שקלים. הוא מגיע עם מסך בגודל 4.5 אינץ ברזולוציית 960×540, כך שאינו אידיאלי לצפייה בסרטונים ארוכים. המכשיר עצמו יכול להכיל שני כרטיסי סים ומגיע עם נפח אחסון של ג׳יגה בלבד, אך באריזה מגיע כרטיס הרחבה של 8 ג׳יגה נוספים.
בתוך המכשיר תוכלו למצוא מעבד בעל 4 ליבות, מה שאומר שמעבר בין אפליקציות כמו גם הרצת משחקים כבדים יתבצע ללא בעיות, כאשר זמן הסוללה בשימוש מאסיבי עומד על כ-6 שעות. גם המצלמה לא רעה בכלל, המגיעה עם חיישן 8 מגה פיקסל אחורי ו-2 מגה פיקסל קדמי, כאשר התמונות יוצאות ממוצעות ולא איכותיות במיוחד.
עם זאת, הודות לביצועים המרשימים, זמן הסוללה היחסית ארוך בשימוש מאסיבי ושני כיסויים הניתנים במתנה עם הרכישה, ייתכן שיתאים לילדיכם האוהבים משחקים ואפליקציות שונות. הרכישה של המכשיר מתבצעת בסניפי דואר ישראל, כאשר האחריות והשירות הטכני ניתנים למימוש ב-10 תחנות שונות ברחבי הארץ.
LG L70 – היכולות המורחבות באריזה מוקטנת
מחיר: 999 שקלים – גרסת אנדרואיד: 4.4.2 – לאתר היבואן
מכשיר הסמארטפון מבית LG הוא הילד האמצעי, שנועד להוות פשרה למי שאינו רוצה להוציא יותר מידי כסף על מכשיר הדגל, אך כן רוצה להנות מהיכולות והאפשרויות שמציעה החברה. המכשיר מגיע עם מסך בגודל 4.5 אינץ ברזולוציית 800×480, מה שאומר שצפייה בסרטונים או אפילו משחקים לא יוצגו בצורה החדה ביותר, אך אין ספק שיספיקו למשתמש הממוצע או לסרטון היוטיוב האקראי.
גם המכשיר הנוכחי מגיע עם יכולות ה-Knockcode של LG אותן ראינו במכשירי הדגל, המאפשרות לפתוח את המכשיר באמצעות הקשה על המסך, במקום לחיצה על כפתור הכוח. בנוסף, המכשיר מגיע עם מצלמה בסיסית בעלת חיישן 5 מגה פיקסל, זכרון RAM בנפח ג'יגה ונפח אחסון בסך 4 ג'יגה, אך עם אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס microSD.
היתרון המשמעותי של המכשיר הוא הסוללה החזקה, בקיבולת 2100 mAh, כשדיווחים שונים ברשת מעידים כי היא מספיקה ללמעלה מ-7 שעות של שימוש, הכולל גלישה באינטרנט, האזנה למוזיקה, צפייה במספר סרטונים וכדומה. הודות לגרסת האנדרואיד המתקדמת שלו מדובר על אחד מהמוצרים העדכניים ביותר ברשימה שלנו, אך מדובר על אלמנט שלא יהיה כל כך חשוב לרוב הילדים או אפילו ההורים.
Galaxy S3 Mini
מחיר: 1,400 שקלים – גרסת אנדרואיד: 4.1 - לאתר היבואן – לסקירה בגיקטיים
נתחיל מהסוף: בעוד שהמכשיר נמכר במחיר העובר את רף 1,000 השקלים שהצבנו לעצמנו באתר היבואן הרשמי, לאור העובדה שהצלחנו למצוא אותו במחיר של פחות מ-900 שקלים בזאפ, החלטנו להוסיף אותו לרשימה. המכשיר עצמו מציע מסך בגודל 4 אינץ, מעבד כפול ליבה וזכרון RAM בנפח ג׳יגה. כלומר, מדובר במכשיר מהיר, שלא נופל ״מאחיו הגדול״ Galaxy S3.
במידה ולאחד מההורים יש מכשיר מבית סמסונג, היו בטוחים שילדיכם ילמד במהרה כיצד להשתמש ולתפעל את המכשיר הנוכחי. חלקו האחורי של המכשיר נפתח, כך שניתן להוסיף נפח אחסון כמו גם להחליף את הסוללה במקרה הצורך. מצלמת המכשיר הינה עם חיישן 5 מגה פיקסל והתמונות אינן מדהימות, אך סביר להניח שיענו על צרכיהם הבסיסיים של המצלמים.
בצד החיובי, סוללת המכשיר מחזיקה יום שלם גם בשימוש אינטנסיבי, כך שתוכלו להיות בטוחים שתוכלו ליצור קשר עם ילדיכם בכל עת – במידה והם יענו לכם, כמובן. המכשיר נועד לקהל שמעט יותר מבין למה הוא צריך מכשיר סמארטפון משלו ולכן דורש השקעה כספית מעט יותר גדולה, למרות גודלו הקומפקטי.
הכתבה פורסמה במקור ב-Geektime