הפריצה הגדולה של וואווי בשוק הישראלי התחילה עם P8 וממשיכה, באופן טבעי, עם מכשיר הדגל האחרון שלה לשנת 2015 – Mate S. אבל, וזה אבל גדול, קשה להשוות בין השניים, שכן למרות המטרות הכבדות ששמה לעצמה וואווי, P8 לא יכול היה להתחרות עם הדגמים המובילים של המתחרות. לכן, זמן קצר אחריו מגיע Mate S, שבא להראות מה הסינים יכולים לעשות.
סיני, אבל לפניך
Mate S נותן הרגשה של יוקרה, זה ברור, אבל נדמה כי וואווי לקחה את כל ניסיונה מהדגמים הקודמים וריכזה אותו במכשיר אחד. הוא ממשיך את הקו העיצובי שראינו ב-Mate 7 -גוף מתכתי, גימור גבוה ומראה יוקרתי, אך לוקח זאת לקצה: קווים עדינים, מסך קמור בקצוות, גב קמור במעט שעוביו בחלק הדק ביותר 2.65 מ"מ בלבד, פסי בידוד דקיקים בין אנטנות המתכת המשולבות במסגרת, גריל יפהפה בחלק התחתון שמאחוריו ממוקמים הרמקול (מונו) והמיקרופון הראשי ומראה שלא היה מבייש את היצרניות הגדולות.
מבחינת מידות, למרות שהוא כולל מסך בגודל 5.5 אינץ', וואווי הצליחה לצמצם את יחס המסך לגוף לכדי 73.9%, שזה לא רע בכלל ואומר שהמכשיר קטן יותר מאחרים בעלי מסך בגודל דומה והאחיזה בו נוחה יותר. למעשה, הוא קטן בהרבה מה-iPhone 6s, בעל אותו גודל של מסך - 149.9×75.3 מילימטר לעומת 158.2×77.9 מילימטר באייפון. כך גם משקלו – 156 גרם לעומת 192 גרם, בהתאמה.
פרט לכפתורי השליטה בעוצמת השמע וכפתור הכיבוי וההדלקה הנמצאים בדופן ימין, אין כפתורים נוספים. בוואווי השאירו את כפתורי האנדרואיד (תפריט, חזרה ומשימות) כחלק ממשק המערכת, דבר שמצאנו דווקא בסדר, כלומר לא נורא למי שרגיל להשתמש בכפתורים פיזיים כמו במכשירי הגלקסי. ישנה גם האפשרות לקבוע את הסדר שלהם, כך שניתן למקםאת כפתור החזרה בימין במקום בשמאל, בניגוד לברירת המחדל.
יש לו חיישן טביעות אצבע שוואווי מאוד מתגאה בו, Fingerprint Sense 2.0, אשר לדבריה הוא מהיר ומדויק יותר בהשוואה לדור הקודם שנמצא ב-Mate 7, ואת מיקומו קשה לפספס - זהו הריבוע שנמצא בגב המכשיר, ריבוע שגרם לסובבים אותנו לתהות לגביו, שכן הוא נראה קצת לא קשור לעיצוב החלק שהמכשיר משדר. מעליו ממוקמת עדשת המצלמה הבולטת מעט ולצידה פלאש LED כפול.
מסך מצוין
אם הייתם שואלים אותנו בעת ההכרזה של המכשיר, היינו אומרים כי החסרון הבולט ביותר הוא המסך ברזולוציית Full HD ולא Quad HD, כפי שניתן למצוא בדגמים המקבילים של סמסונג, LG ועוד. אבל רצונות לחוד ומציאות לחוד, שכן המסך ב-Mate S נראה פשוט מצוין. החדות נהדרת (401ppi), הצבעים עשירים, הבהירות מעולה גם באור שמש ישיר, קימור קל במסגרת עם זכוכית המוגנת בפני שריטות וסדקים בזכות Gorilla Glass 4.
עוד ב-TGspot:
את היתרונות הרבים אפשר לזקוף לזכות השימוש בצג מסוג AMOLED, שתמיד מציג צבעים עשירים בהשוואה ל-LCD. יש שיעדיפו את האחרון, בטענה של צבעים טבעיים יותר, אבל לנו תמיד הייתה משיכה למסך OLED, שלדעתנו נעים יותר לעין. אם נרצה, נוכל גם לקבוע את טמפרטורת הצבע – אפשרות שימושית במיוחד להפחתת אפקט האור הכחול בשעות הלילה.
מעבר לאלו, אי אפשר שלא לציין את טכנולוגיית ה-Force Touch, שלדאבוננו – וזה אולי החסרון האמיתי – וואווי בחרה שלא לשלב אותה בכל הדגמים, אלא רק בגרסת 128GB הזמינה במזרח הרחוק, וזה חבל. למי שאינו יודע, זוהי טכנולוגיה הדומה ל-3D Touch שהוצגה ב-iPhone 6s, ומסוגלת לזהות את עוצמת הלחיצה. כך היצרנית יכולה להוסיף שכבה שלמה של ממשק משתמש, כמעין כפתור ימני שמחביא אפשרויות רבות. אך מכיון שזה לא קיים במכשיר לא נוכל באמת לבחון זאת.
עמוס (מידי?) באפשרויות
הממשק של Mate S, המכונה EMUI, דומה למדי לדגמים הקודמים. אין בו מגירת יישומים, מה שאומר שכל האפליקציות המותקנות על המכשיר מפוזרות על מסכי הבית. זה דבר שמתרגלים אליו, אם כי הוא מאלץ אותנו לסדר הכל בתיקיות, וחייבים להודות – אנחנו מתעצלים ועל כן יש לנו יותר מידי אייקונים על מסך הבית וזה כבר מבלבל.
יש גם שורת התראות שעברה סידור מחדש ומציגה לנו את ההתראות השונות שהתקבלו. היא מסודרת כמעין שורת טיימליין, בדומה לפייסבוק - מצד אחד של הקו מוצגות השעות ומהצד השני ההתראות שהגיעו בכל נקודת זמן. אהבנו אותה מאוד, אך פחות אהבנו את העובדה שחלק מהטקסט אינו קריא, שכן הוא בצבע אפור, הדומה מדי לצבע הרקע. דבר זה לא ניתן לשינוי – וחבל (גם החלפת ערכת נושא לא עזרה). מדובר בשורת התראות בשימוש כפול, כלומר בהחלקה ימינה (בעברית, או שמאלה באנגלית) יוצגו לנו ההתראות ובהחלקה שמאלה (או ימינה באנגלית) יוצגו כפתורי השליטה המהירה. חבל שגם כאן לא ניתנה למשתמש אפשרות בחירה האם הוא מעוניין במראה זה או הקלאסי, בו שורת הכפתורים משולבת בהתראות.
מלבד סידור מחדש של מסכי הבית, הממשק משלב לא מעט תוספות, חלקן קטנות וחלקן שימושיות יותר, אבל קשה לזכור את כולן. בין היתר ניתן למנות מחוות תנועה, צילום מהיר בהקשה כפולה, התעוררות בפקודה קולית, פתיחה בהקשה, צילום מסך בהקשה עם מפרק האצבע (מה? למה?), כפתור צף לתפריט מהיר, ערכות נושא ועוד ועוד. קשה לעקוב אחר כל האפשרויות או להשתמש בכולן, דבר המזכיר לנו את ריבוי האפשרויות הקיים במכשירי הגלקסי. לפעמים יותר מידי זה גם פחות.
אבל כן, ישנם כמה דברים שימושיים שבחלקם יצא לנו להשתמש, כמו האפשרות להקטין את תצוגת המסך בהחלקה ימינה על שורת הכפתורים התחתונה, מה שמקל על מי שאינו מצליח להגיע לקצה העליון של המסך הגדול. ישנה גם אפשרות להחלקה מלמטה למעלה במסך הנעילה לפתיחה תפריט מהיר עם גישה למצלמה, לפנס, למחשבון או להגדרות. לחיצה כפולה על כפתור עוצמת השמע התחתון תסייע בצילום מהיר, החלקה מטה תפתח חיפוש מהיר בכל הטלפון וישנן גם מחוות לפתיחה מהירה של יישומים, אם כי זה יותר גימיק מאשר תכונה שימושית.
מאוד אהבנו שהמערכת מבקשת את הרשאת המשתמש לביצוע פעולות של יישום מסוים, כמו האם לאפשר לקבל הודעות פוש מ-Waze או האם לאשר קבלת התראות ממשחק שזה עתה התקנו. תחת ה-Phone Manager, יישום המגיע במערכת, ניתן לבצע מספר משימות כמו סריקה ומחיקה של קבצים זמניים (סטייל Clean Master), האצת המכשיר על ידי סגירת יישומים מיותרים, הגבלת גישה ליישומים על ידי סיסמה או ביטול התראות מיישום מסויים. המערכת גם מזהירה אותנו מפני יישומים הזוללים סוללה מבלי שנצטרך אותם ופועלים בזמן שהמסך כבוי. ניתן להגדיר דרכה אם אלו לא יוכלו לפעול בזמן זה. אתם יכולים לנחש על מי קיבלנו את מירב ההתראות (פייסבוק).
בנוסף לפיצ'רים הרבים, המכשיר גם מוצף ביישומים, חלקם של וואווי וחלקם צד שלישי, אבל בעיקר הפריע לנו למצוא משחקים שונים המגיעים עם המערכת, כמו גם יישומים שאין לנו כל שימוש בהם. נציין לטובה כי וואווי מאפשרת להסירם, בניגוד ליצרניות אחרות שאינן מאפשרות זאת. בסופו של דבר, וואווי עשתה עבודה נהדרת בממשק המשתמש ואחרי שמתרגלים אליו הוא נוח לשימוש.
מלבד כל אלה, יש גם את חיישן טביעות האצבע, המסייע לנו להיכנס למכשיר באופן מהיר בלי צורך להקליד סיסמה או תבנית. בפועל, החיישן אכן מגיב מהר מאוד. מספיק להניח את האצבע על החיישן כאשר המסך כבוי והוא נפתח מיידית, בלי צורך ללחוץ על כפתור ההפעלה לפני כן, בדומה לחיישן הקיים ב-Galaxy S6 או ב-iPhone 6s. קורה לעיתים שהוא אינו מזהה את האצבע וצריך להניחה שוב בתנוחה מעט שונה, אבל דבר נוסף שבו החיישן דווקא מגביל הוא שצריך לזכור תמיד להרים את המכשיר מהשולחן באותו האופן ולגעת עם אותן האצבעות שהגדרנו מראש - מגבלה שקיימת כמובן בכל מכשיר עם חיישן כזה. לכן, אם אתם לא משתמשים בנעילת המכשיר כמונו, ודאי תעדיפו לוותר על התוספת החביבה.
אבל גם מי שלא מוצא לחיישן שימוש רב לשם אבטחה, יש עוד מספר דברים שוואווי מאפשרת לעשות איתו: כך נוכל לעבור בין תמונות בגלריה בהחלקת האצבע לצדדים על החיישן, לצלם תמונות סלפי, לפתוח את שורת ההתראות, לענות לשיחה, להחליק כדי לפתוח את שורת ההתראות ולכבות את השעון המעורר. חכם, נוח ובניגוד למה שאתם עלולים לחשוב – גם שימושי.
משתפר בביצועים
אם זכורה לכם הביקורת שלנו על ה-P8, ציינו אז שהוא לא הצליח לדגדג את ביצועי המכשירים המתחרים, אבל Mate S מצליח לשנות את התמונה. קודם כל, הוא מבוסס על שבב Kirin 935 מבית HiSilicon, חברת הבת של וואווי, בעל שמונה ליבות בתצורת 4+4 - כלומר 4 ליבות מהירות לשימוש כבד ו-4 ליבות איטיות יותר לחיסכון באנרגיה בשימוש מתון. בנוסף, הוא מצויד בזיכרון עבודה (RAM) של 3 ג'יגה-בייט.
לכאורה, מדובר בחומרה זהה, אך בפועל וואווי עשתה מספר שינויים המביאים לו שדרוג של כ-20% בביצועים. כך הצלחנו להשיג תוצאה של 47,195 נקודות בבדיקות ביצועים של Antutu. אם להשוות זאת למכשירים המובילים, זהו נתון שמגרד אותם מלמטה, אך כל השאר יקבלו פחות ממנו.
בתחום הגרפי, לוואווי יש עוד הרבה מה לשפר, שכן בדומה ל-P8 הוא מצויד באותו שבב כמו קודמו, לכן התוצאות נמוכות ואפילו מבישות. כמות הפריימים לשנייה שקיבלנו בבדיקת Epic Citadel עמדה על 35.6 לשנייה בממוצע, וזה נמוך מאוד לכל הדעות. לא שזה מתבלט בשימוש רגיל או במשחקים סולידיים, אבל במשחקים עתירי גרפיקה הדבר בהחלט משפיע. מה שכן, יש לציין כי המכשיר כמעט ולא התחמם לנו - וזו נקודה גדולה לטובתו.
מצלמה משובחת
המצלמה ב-Mate S זהה למעשה לזו הקיימת ב-P8, עם חיישן של 13 מגה-פיקסל מסוג RGBW, המצלם על בסיס 4 צבעים (אדום, ירוק, כחול, לבן) ומבטיח עד 32% יותר בהירות לצד 78% פחות רעש בתאורה נמוכה. כמו כן כלולים כאן מייצב תמונה אופטי וזכוכית עדשה חסינה לשריטות. בקדמת המכשיר מצלמה של 8 מגה פיקסל.
אפליקציית המצלמה בעלת ממשק חביב ונוח לשימוש, ויש בה לא מעט אפשרויות: החלקה ימינה או שמאלה תאפשר לנו לעבור בין מצבי הצילום השונים כמו צילום וידאו, מצב יופי (Beauty) המשפר במעט תמונות סלפי, מצב צילום מתמשך ללילה ו-Time Laps. בלחיצה על כפתור התפריט נוכל לבחור במצבים נוספים כמו צילום בהילוך איטי, HDR (טווח דינמי רחב), סימן מים ועוד. יש גם מצב צילום למי שמעוניין להוציא עוד קצת מהתמונות, מצב מקצועי (Pro) שדרכו נוכל לקבוע ידנית פרמטרים שונים כמו מהירות צמצם, פוקוס ידני, איזון לבן ו-ISO. ישנה גם גישה מהירה לגלריית התמונות וכן אפשרות להחיל פילטרים על התמונה בתצוגה המקדימה.
איכות התמונות טובה מאוד, החדות מרשימה אף יותר והצבעים מצוינים. בצילום שביצענו בתאורת רחוב בלילה אמנם התמונה יצאה חלקה יחסית, אך היא לא הייתה חדה, זאת בהשווה לצילומי היום. מייצב התמונה במצלמה האחורית סייע לנו במצבים בהם נדרשת יציבות, כמו צילום מתוך רכב נוסע. לחיצה כפולה על כפתור השמע התחתון כשהמסך כבוי סיפקה לנו פתרון לצילום מהיר ללא צורך לפתוח את המכשיר מנעילה ולהפעיל את המצלמה באופן ידני.
סוללה
בכל הקשור לחיי סוללה, ב-Mate S ישנה סוללה בהספק של 2,700 מיליאמפר/שעה, וכפועל יוצא מהעיצוב המתכתי היא אינה ניתנת להחלפה - אבל זה לא הפריע לנו, שכן כפי שציפינו, הוא סיפק חיי סוללה לא רעים בכלל: כמעט 8 שעות רצופות המכשיר פעל במבחן PC Mark, הכולל עבודה מאומצת, הצגת וידאו ודפי אינטרנט, מה שמציב את Mate S בשורה אחת עם Galaxy S6 ו-OnePlus 2 שהשיגו אצלנו תוצאה דומה.
המטען הוא סטנדרטי למדי - 5V/2A ואינו תומך בהטענה מהירה כפי שהוצהר. לקח לנו כמעט שעתיים להטעין את הסוללה במלואה. ייתכן שאם נשתמש במטען מתאים זה יהיה אחרת.
לסיכום
וואווי כיוונה גבוה, מאוד גבוה, ואפשר לומר שבהחלט הצליח לה. Mate S מתאים מאוד לטרנד האחרון, החל מהעיצוב היוקרתי, הגימור המהוקצע, המצלמה המפתיעה לטובה, חיישן טביעות האצבע המהיר והסוללה המספיקה לזמן רב למדי. אפשר למנות גם את החסרונות, כמו העובדה שאינו תומך ב-Force Touch (אם כי וואווי לא התחייבה לכך) ויותר חשוב מכך – הביצועים הגרפיים הנמוכים למדי.
על כל החסרונות הללו מתגבר יתרון אחד משמעותי, וזהו המחיר. בעוד ש-Galaxy S6, iPhone 6s, One M9 ואחרים מתומחרים מעל 3,000 שקל כל אחד, Mate S מוצע ב-2,699 שקל בלבד, מה שהופך אותו לאטרקטיבי הרבה יותר.