הדבר הראשון שמרגישים כשעונדים את השעון החכם FitBit Ionic, הוא כמה הוא קל וכמה נוח הוא יושב על היד ביחס לשעונים אחרים. ביום שבו קיבלתי את השעון נסעתי לשבוע מילואים, כך שיכולתי לבחון אותו גם בתנאי לחות, אבק ורטיבות.
השעון עמד יפה באתגר אבל גם עזר לי לשפר את יכולות הגישוש שלי: השעון כל כך קל, שאחרי חצי יום של ענידה, שמתי לב פתאום שהשעון לא נמצא על הזרוע שלי. אחרי חיפוש נרחב בכל סביבתי – כולל בבוץ של שטחי האש בצאלים – וחישוב כמות ימי המילואים שאצטרך לעשות בשביל להחזיר 1,400 ש"ח, מצאתי את השעון בין החולצה לפליז הצבאי. הייתי אומר לכם מה היה הדופק שלי ברגעי החרדה הללו, אבל השעון בדיוק לא היה עלי. בפעם השלישית שזה קרה, הרגשתי כבר מינימום שרלוק ומיד שלחתי את היד בין שרוולי החולצה. לא הייתה פעם רביעית.
חוץ מתקריות הרצועה שמתנתקת, השעון עמד במבחן יפה. גם בישיבה מול המקלדת בתום שבוע המילואים והחזרה לעבודת היומיום הוא עדיין הרגיש נוח מאוד על מפרק כף היד. לרצועה יש שחרור מהיר לגוף השעון, שלטעמי אינה איכותית ובטוחה מספיק, אך הוא מאובטח בשתי סגירות, נקודה שנזקפת לטובתו.
לחובבי ספורט – לא לספורטאים
אם אתם ספורטאים שאוהבים כמויות גדולות של נתונים על מסך השעון, או נתונים המצריכים חיבור לחומרה חיצונית (דוגמת מד-ואטים של אופניים), ה-Ionic הוא לא השעון בשבילכם. אומנם גולת הכותרת של השעון היא התאמתו למגוון סוגי ספורט, אך בתור רוכב אופניים תחרותי, המקום במסך וסוג הנתונים המתקבלים מהשעון לא סיפקו אותי והייתי צריך לשלב אותם עם אמצעי מדידה נוסף. מצד שני, אם אתם נמנים על רוב האוכלוסייה, שלא מחפשת לנתח במדויק כל אימון ואימון ולהגיע כל פעם לשיא אישי חדש, השעון יודע לתת נתונים כמו מהירות ומהירות ממוצעת, דופק, גובה מצטבר וצריכת קלוריות.
השעון מצויד בשבב GPS איכותי ובחיישן מדידת דופק לב המתוגבר, על פי החברה, באלגוריתמים מתקדמים שהופכים אותו לאף יותר מדויק משאר דגמי החברה. ואכן, כשבחנתי את השעון מול רצועה למדידת דופק במכשיר ה-Garmin שלי, התוצאות היו עקביות - נקודה חזקה לטובת ה-Ionic.
עם השעון מגיעה תוכנת ה-Coach, עם שלל תוכניות אימון מובנות דוגמת אימון לשרירי הבטן, החזה ואימונים כלליים. במסגרת התכנית, מקבלים הוראה מהשעון, לדוגמה ביצוע של 10 שכיבות שמיכה. השעון עוקב אחרי ביצוע התרגיל ורוטט כאשר מגיעים לסופו. משם הוא נותן מספר שניות למנוחה וממשיך לתרגיל הבא. אחרי כל אימון כזה ניתן לספק לשעון משוב לגבי ביצוע התרגיל והאם הוא היה קשה או קל מדי, השעון מתאים את רמת הקושי של התרגילים הבאים לפי המשוב שקיבל.
בנוסף, ה-Ionic מבצע מדידה רציפה של דופק ויודע להציג את המדידה על גרף לשם ניתוח. עוד פיצ'ר יעיל הוא ניתוח שינה: השעון מנתח את דפוסי השינה ומציג גם אותם על גרף בתוך אפליקציה ייעודית.
חיי סוללה ארוכים וחנות אפליקציות דלה
ה- Ionicמגיע בקופסה יחד עם מטען ייחודי (לא Micro USB), רצועה לבעלי ידיים קטנות והוראות הפעלה. הוא מוגדר על ידי פיטביט כשעון מולטיספורט חכם, אך נראה כי הדגש הושם על היותו שעון לספורט, ופחות שעון חכם טהור, דוגמת המתחרים מהחברות המובילות את הז'אנר - אפל וסמסונג.
היתרון המשמעותי ביותר ל-FitBit, הוא חיי הסוללה הארוכים של השעון. על פי נתוני החברה, אפשר לעבור בין 3 ל-4 ימים בין טעינות, נתון מרשים לשעון המוגדר כשעון חכם. בשימוש שלי, שכלל לא מעט אימונים, השעון הספיק ליומיים וחצי, גם זאת יכולת יפה. לשם השוואה, בשעון הסמסונג GearS3 שבו אני משתמש בדרך כלל, יש לבצע טעינה פעם ב-24-36 שעות. אציין שסמסונג הוא שעון שפונה יותר לקהל הרחב, ופחות מיועד להיות שעון ספורט. מבחינת התצוגה, מדובר במסך מרובע וצבעוני, מגיב טוב למגע ומאפשר לראות את התצוגה טוב מאוד גם באור שמש חזק.
אפשר להעביר מוזיקה מהמחשב לזיכרון השעון, באמצעות תוכנת המחשב של פיטביט. לשעון אין זיכרון גדול במיוחד, אך הוא יספיק לאחסנת 250-300 שירים. השעון יכול להתחבר לאוזניות אלחוטיות באמצעות בלוטות', וכך לשמוע מוזיקה בזמן אימון או נסיעה. תהליך העברת השירים איטי יחסית.
עוד נקודה חיובית היא האפליקציה הנלווית שלו. שימוש ראשון בשעון מחייב כניסה לאתר לאתר FitBit והורדת האפליקציה לסמארטפון. האפליקציה תואמתiOS ו-Android, וכוללת בתוכה את כל המאפיינים שאותם נצפה לראות מאפליקציית ספורט-לייפסטייל: מד צעדים, ניתוח שינה, מעקב אחרי הוצאה קלורית, מרחק יומי, מעקב תזונה, שתייה ומשקל יומי ועוד. האפליקציה באמת בנויה באופן מרשים וסיפקה את כל צרכיי כאדם שמתאמן 5-6 פעמים בשבוע ועובד עם תוכנית תזונה.
עוד פיצ'ר מגניב באפליקציה היא היכולת למדוד את עצמך מול משתמשי פיטביט אחרים. למעשה, כל אחד עם שעון פיטביט יכול להשתתף במעין "תחרות" של מי הלך את המרחק הגדול ביותר באותו יום ושבוע. באפליקציה ישנן גם "קהילות" לפי הגדרת החברה, שהן למעשה פורומים מוכווני תוכן, בהם יכולים המשתמשים לחלוק עצות זה עם זה בנושאי כושר שונים: יוגה, ריצה, התעמלות תוך כדי עבודה משרדית ועוד.
כמה הוא חכם?
בתחום האפליקציות החכמות, השעון חצי-אפוי. פיטביט אומנם מציעה חנות אפליקציות תואמות FitBit OS מצומצמת, ומבטיחה כי בעתיד יגדל מבחר האפליקציות אותן נוכל להוריד לשעון, אך כרגע זה פשוט לא מספיק. בגרסה הלא-אמריקאית יש רק שתי אפליקציות אמיתיות, מזג אוויר וסטראבה (רשת חברתית לשיתוף השגים ספורטיביים). השעון לא מציג מקלדת וירטואלית כך שלא ניתן לענות להודעות, וגם אין בו רמקול ומיקרופון על מנת לקבל שיחות.
כשמצמדים אותו לסמארטפון דרך הבלוטות', השעון יכול לקבל התראות על הודעה או שיחה נכנסת אך אין אפשרות לענות דרך השעון להודעות וגם אין תמיכה בעברית.
זו השעה לקנות אותו?
אהבתי: עיצוב מגניב, מסך חד וברור, עמידות למים (עד 50 מטר) ולזיעה, מעקב ג'יפיאס מהיר ואמין בעת פעילות, מדידת דופק מרשימה בדיוקה, חיי סוללה טובים מאוד ביחס למתחרים, אפליקציה נלווית שימושית ונוחה
לא אהבתי: מחיר גבוה יחסית לתמורה, אין מספיק אפליקציות תואמות, אין אפשרות לענות להודעות דרך השעון
איכות השחרור המהיר של הרצועה נמוכה.
הפיטביט Ionic הוא שעון ספורט ולייפסטייל מרשים. חיי הסוללה הארוכים מאוד ביחס למתחרים, מראה עכשווי ומגניב, יכולות GPS ומדידת דופק מדויקות מאוד הופכות אותו לאטרקטיבי במיוחד עבור חובבי הספורט, אך לא עבור הספורטאים ומי שמחפש שעון חכם ליום-יום.
הפיטביט Ionic מיובא על ידי באג עולה כ-1,400 שקל ומשווק בחנויות שונות בארץ