המחשבים ההיברידיים הם זן עולה של מכשירים, שמצליח להשתחל בשנים האחרונות בין הטאבלטים למחשבים הניידים המסורתיים ולשלב בצורה הולכת ומשתפרת בין היתרונות של כל העולמות - הניידות של מחשבי לוח והשימושיות של מחשב נייד אמיתי.
בספטמבר האחרון הציגה טושיבה בברלין את Encore 2, דור שני למשפחת מחשבים היברידיים מתוצרתה, שהספיקו להתבגר מעט ולהדביק את הפער מול חלוצת הקטגוריה, אסוס. לאחר שבשנה שעברה סקרנו את דגם האנדרואיד המקביל, התקשינו לחכות להזדמנות לראות מה הצליחה החברה להשיג בגרסת המכשיר המריצה את מערכת ההפעלה של מיקרוסופט, התומכת בכל התוכנות המוכרות בנוסף לאפליקציות מגע. לסקירה קיבלנו את הדגם הגדול בסדרה, שגודלו 10.1 אינצ', בתוספת נרתיק מקלדת שמאפשר להשתמש בו כמחשב אולטרה-נייד.
עיצוב וחומרה
אנקור 2 לא שונה בהרבה מהדור הקודם של הטאבלט מבוסס החלונות של טושיבה. הוא מלבני ופלסטיקי מאוד, עם פינות חדות יחסית, עם מעט קימור קל למדי בחלק העליון והתחתון של גבו.
על שטח הפנים לא תמצאו דבר מלבד המסך והמצלמה הקדמית. גבו גם הוא נקי למדי, עם מצלמה אחורית סמוך לפינה השמאלית-עליונה. בדופן העליונה נמצאים כפתור הפעלה/כיבוי/נעילה/פתיחה, כפתורי עוצמת שמע וכפתור Windows מיותר למדי; בדופן התחתונה נמצאים זוג חורים לרצועת אחיזה; בצד השמאלי נמצאים שקע אוזניות, רמקול, חריץ לכרטיסי זיכרון מסוג microSD, שקע microHDMI לחיבור למסך חיצוני ושקע MicroUSB לחיבור לחשמל או לחיבור אביזרים חיצוניים באמצעות מתאם USB שמגיע עם המכשיר; וצד ימין ריק פרט לרמקול השני.
בתוך הגוף, שעוביו כ-9 מילימטר ומשקלו 550 גרם, כולל המכשיר מפרט סטנדרטי להיברידי בסיסי: מעבד מרובע-ליבות מהדור השלישי בסדרת אטום של אינטל במהירות 1.3 גיגה-הרץ, זיכרון עבודה בנפח 2 גיגה-בייט, נפח אחסון של 32 גיגה-בייט, חריץ הרחבה התומך בעד 128 גיגה-בייט נוספים, קישוריות בלוטות' 4.0 ו-WiFi בתקן n, מצלמות עם חיישני 5 מגה-פיקסל מאחור ו-1.2 מגה-פיקסל מלפנים ורמקולים המוגדרים על ידי החברה כתומכי דולבי סראונד. רזולוציית המסך היא 1,280x800 נקודות.
תוכנה
המכשיר מבוסס על חלונות 8 של מיקרוסופט בגרסתה המלאה, המכילה כידוע ממשק ייעודי למסכי מגע (שכונה בעבר "מטרו") לצד ממשק שולחן העבודה המסורתי, התומכך כמעט בכל התוכנות המוכרות ממחשבים ניידים ושולחניים רגילים - החל מפוטושופ ועד משחקים לא יותר מדי כבדים.
כמו רוב הטאבלטים מבוססי חלונות, מגיע המכשיר עם חבילת אופיס המלאה חינם לשנה, הכוללת גישה לתוכנות הכתיבה (וורד), הטבלאות (אקסל) והמצגות (פאואר-פוינט) של מיקרוסופט, כמו גם כמה תוכנות נוספות ופחות ידועות. כמו כן, כוללת החבילה נפח אחסון עצום של טרה-בייט (כ-1,000 גיגה-בייט, או כמיליון מגה-בייט) חינם למשך שנה בשירות הענן OneDrive של מיקרוסופט ו-60 דקות שיחה לקווים נייחים בכל העולם באמצעות סקייפ בכל חודש.
בסך הכל, מדובר בחבילה נחמדה למדי שדואגת שיהיה לכם לא מעט מה לעשות עם המכשיר, אפילו אם לא תורידו אליו מאות תוכנות ואפליקציות מהרשת.
ביצועים
המכשיר מתפקד באופן משביע רצון, אם כי לא מהיר. הוא פותח חלונות במהירות יחסית, עומד בכבוד במשימות כמו גלישה באינטרנט, כתיבה בתוכנות המשרדיות וצפייה בווידאו. עם זאת, אם הפעלתם יותר מתוכנת שולחן-עבודה אחת, תרגישו האטה משמעותית בתגובות וסרטוני Full HD יתחילו לקרטע מעט.
בעת שימוש כטאבלט עם יישומי מגע ייעודיים בממשק הבסיסי עובד המכשיר מהר יותר, בשל ניהול יעיל יותר של התוכנה.
חשוב לציין כי למרות הביצועים הסבירים, מצאנו במחשב כמה חסרונות מרגיזים:
הראשון הוא המקלדת, שבניגוד למתחרים מבית אסוס וחברות נוספות, אינה מתחברת פיזית לטאבלט אלא מכריחה שימוש בקישוריות בלוטות'. משמעות הדבר הוא שגם הסוללה שלה נפרדת לחלוטין משל המכשיר ולא יכולה לשמש לו גיבוי. בנוסף, העבודה איתה אינה נוחה מספיק, ויש תחושה שהיא יכולה היתה להגיב ללחיצות טוב יותר או שניתן היה לבנות את הכפתורים בצורה אחרת כדי למנוע שגיאות מיותרות בהקלדה על המקלדת הקטנה.
חיסרון נוסף הוא החיבור בין המחשב למקלדת: למרות שהמקלדת מגיעה כחלק מנרתיק מגנטי, הטאבלט אינו כולל מגנט המצמיד אותו לנרתיק. הדבר מביא לכך שהוא אינו יציב על מקומו בעת עבודה ומחליק מתוכו לעתים קרובות בעת אחסון בתיק. הנרתיק גם מוגבל להצבת המסך בזווית קבועה ולא תמיד נוחה.
שני חסרונות אחרים, שקיימים קמעט בכל מכשיר בקטגוריה הזו, הם שקע ה-USB, שהינו גם כניסה וגם יציאה, כך שאי אפשר לחבר למכשיר אביזרים חיצוניים בעת טעינת הסוללה; והמטען המסורבל.
גם חיי הסוללה לא הגיעו לרמה המובטחת: בשימוש בוורד ובדפדפן הגענו ל-5 שעות רצופות, ובעת שימוש במצב שינה בין הרצאות בכנס המכשיר זלל את הסוללה בהפסקות ונגמר הרבה לפני סוף היום. בשום מצב לא הצלחנו להתקרב לאורך החיים של 8-9 שעות שמבטיחה טושיבה, וחבל. נראה שגם זה חיסרון שפוגע ברוב המחשבים בקטגוריה הזו.
סיכום
בסך הכל, המחשב ההיברידי הקטן של טושיבה הוא אפשרות נחמדה לסטודנטים שרוצים לקנות מכשיר אחד, לא מאוד יקר, שישמש גם כמחשב וגם כטאבלט ואינם זקוקים באף אחד משני המכשירים לשימושים מתקדמים וכבדים. עם זאת, במחיר של 1,800 שקל, נדמה שרוב המשתמשים לא יסתפקו בו ויעדיפו להוסיף כמה מאות שקלים למחשבים ניידים רגילים, המספקים ביצועים טובים בהרבה וחלקם אף מגיעים עם פטנטים שונים שמאפשרים שימוש כטאבלטים - החל מניתוק המסך מהמקלדת ועד סיבובו על צירו.