אחד מהקרבות הגדולים שהסתמנו בתערוכת הסלולר הגדולה בברצלונה, הוא הקרב בין הפלטפורמות השונות על מי יספק מעבדים לטלפונים זולים, בשוק הבינוני והנמוך. ומדוע לא? שם נמצאים מיליארד הלקוחות הבאים, וגם לאנשים בעולם השני והשלישי מגיע טלפון חכם עם מסך מגע.
באופן דומה, פלח השוק הזה מתחזק בעולם המערבי. אחת החברות שמתחרות עליו היא ZTE הסינית. על אף שהמותג לא מוכר כל כך בישראל, מדובר בחברת ענק, עם שפע של מוצרים, חלקם מקוריים מאוד, כמו ה-Open ZTE, הטלפון מבוסס הפיירפוקס שסקרנו כאן.
עכשיו חברת הענק הזו נכנסת לישראל באמצעות יורוקום, יבואנית ומשווקת נוקיה. הטלפון הראשון שלה שקיבלנו לסקירה הוא הבלייד 3, טלפון חכם עם מסך ומחיר קטנים במושגים של היום.
עיצוב וממשק
הבלייד הוא מכשיר קטן וענייני, מסך ארבעה אינץ' שחורג ממגמת הנפילים הכה אפנתית עכשיו בפלח העליון, עיצוב פשוט באפור, מתכת ושחור, עם ארבעה כפתורי מגע, בדומה ל-HTC: תפריט, בית, חזרה/ביטול וחיפוש. כפתור ההפעלה ושקע האוזניות בראש, כפתורי הווליום בשמאל ושקע מיקרו USB בתחתית. נורת חיווי קבועה בחזית – אין מצלמה קדמית לשיחות וידאו.
בגב המכשיר, הרמקול הפנימי ומצלמת חמישה מגהפיקסל, ללא מבזק. הגב עשוי פלסטיק זול יחסית, והוא דורש מאמץ לפתיחה. מתחת למכסה, נמצא את הסוללה, שקע למיקרו SD וכרטיס SIM.
תצוגה וביצועים
יחסית למחיר שלו, הבלייד מציע תמורה הגיונית: חצי גיגהבייט זיכרון, מעבד חד ליבתי במהירות 1 גיגההרץ, אבל רק ארבעה גיגהבייט של אחסון לכל היותר. בהחלט יש צורך בכרטיס חיצוני. המסך, על אף שהרזולוציה שלו נמוכה יחסית למקובל בטלפונים יקרים יותר, מפתיע לטובה – הוא מאוד פונקציונלי, וקריא בצורה סבירה גם באור שמש חזק (עם בהירות מלאה) – על אף מעט השתקפויות. הביצועים שלו, יחסית למחיר ובכלל, טובים.
קול ומולטימדיה
לגבי איכות השיחה של המכשיר, יצאנו ברגשות מעורבים. לעתים, בני שיחנו התקשו לשמוע אותנו, גם השיחה ברמקול הפנימי לעתים הייתה בעייתית, וחשוב לזכור זאת. עם אוזניה אלחוטית לא נתקלנו בבעיות. בנוסף, הרמקול הפנימי יחסית חזק ובהיר.
המסך כאמור, סביר, אבל לא המסך האידיאלי לצפיה בסרטים. נגן המוזיקה המובנה הוא לא רע בכלל, ואיכות הצליל, גם באוזניות, טובה. הבלייד שימושי לשמיעת מוזיקה ברכבת או באוטו, אבל כאמור, הוא לא מכונת מולטימדיה – זה ממש לא המקרה.
תוכנה ויישומים
ZTE מסתפקים בממשק גוגל מינימליסטי למדי. הם לא מוסיפים הרבה משלהם, יש כאן מעט וידג'טים, אבל מה שהם כן מוסיפים – עשוי טוב וחמוד מאוד. ניתן למנות כאן דפדפן כרום, שעון עצר, נגן מוזיקה, תוכנת גיבוי שימושית, רשמקול ורדיו FM. אופציה נוספת מובנה במכשיר, היא היכולת להקליט שיחות, יכולת שחסומה ממש אצל חלק מהמתחרים.
הטרוניה היחידה במחלקה הזו היא התוכנה המעט לא עדכנית כבר, אנדרואיד 4.0.3. היינו מעדיפים גירסה מתקדמת יותר, אבל ייתכן שמגבלות החומרה מונעות זאת. ועדיין, בסך הכל, החוויה טובה ויציבה.
חיי סוללה וסיכום
הבלייד מפתיע לטובה כשמדובר בחיי סוללה. בשימוש ממוצע ומעורב (שיחות, מיילים, וקצת וידאו, התקני אלחוט פתוחים במלואם ובהירות מסך בינונית), הסוללה של 1600 מיליאמפר שעה מאוד הפתיעה לטובה – הטלפון של ZTE שורד כיום וחצי, כמעט יומיים. כאמור, מפתיע מאוד.
לסיכום, תמורת כ-1,300 שקלים, הבלייד מציע תמורה יותר מסבירה. למי שהפרוטה לא מצויה בכיסו, ומעוניין בכל זאת בטלפון חכם שימושי ואלגנטי, הבלייד הוא בחירה לא רעה כלל.
*ציון סופי: 8.4
*מחיר מומלץ לצרכן: כ-1,300 שקלים.
>> עוד סמארטפונים שווים עד 1,500 שקלים