עוד שנה, עוד גלקסי. נדמה שהיה זה אך אתמול כשהשיקה סמסונג באירוע גדול בניו יורק את הגלקסי S4, אבל מאז כבר שנה. את האח הבוגר שלו, הגלקסי S5

ועכשיו הוא מושק ברחבי העולם, וגם בישראל הוא יימכר אצל כל המפעילות הסלולריות. אז איך הוא כטלפון חכם? לקחנו אותו לבדיקה קצרה ואלה המסקנות. 

מבחינת העיצוב, אין חדש תחת השמש. זהו גלקסי, ונושא את המראה המוכר של הסדרה בכל הנוגע לצורה שלו – עוד מלבן עם פינות עגולות, עוד כפתורי מגע, ועוד כפתור חומרה מרכזי. אין הבדל מהותי במראה שלו לעומת מספר שלוש או מספר ארבע בסדרה.

גלקסי S5 (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
מבחינת העיצוב: אין חדש תחת השמש. גלקסי S5 | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

גלקסי S5 (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
עשיר בצבעים | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

ברם, ההבדל ניכר בגב. הפעם סמסונג הלכו על גב מחוספס, עטור בדוגמה של נקודות קטנות. חמוד ואלגנטי, ולטענת סמסונג – גם פחות מחליק ביד. שיהיה. הפעם הגלקסי ישווק בארבעה צבעים: שחור, לבן, זהב וכחול.
מתחת למכסה (שאגב, מנוע חדירת מים ואבק, עוד על כך בהמשך), נמצא סוללה מאורכת עם קיבולת גבוהה של 2800 מיליאמפר, ושני "מדפים" – לכרטיסי SIM ומיקרו-SD. אגב, נראה שחריצי ההרחבה של מיקרו SD עושים קאמבק, וראוי לברך על המגמה הזו, במקום הגישה של לחסום את המשתמשים עם נפח אחסון קבוע ומוגבל.

עוד סרטונים, סיפורים ותמונות בפייסבוק של NEXTER

שטח התצוגה של המסך מאוד נאה. זהו מסך AMOLED 5.1 אינץ' עשיר בצבעים, וברזולוציית HD מלאה. בסרטון הבדיקה הקבוע שלנו, הקדימון של skyfall, הצלחנו להבחין בהרבה מאוד פרטים שהיו מדויקים ומובחנים: החל מהתלתלים של נעמי וכלה בקמטי הבד של דגלי אנגליה על ארונות המתים. יופי. הרמקול הפנימי, שנמצא בגב הטלפון, עושה עבודה דומה: חזק, בהיר ומלא פרטים. נהנינו מצפיה בסרטים איתו.

עוד ב-NEXTER:

ואיך הביצועים? הגלקסי S5 משווק בשתי גרסאות: דור שלישי ודור רביעי, כאשר ההבדל ביניהם הוא מאה שקלים. לדעת כותב שורות אלה, אין טעם לרכוש את גירסת הדור השלישי, מאחר ויום אחד, כשמשרד התקשורת יקצה את התדרים לרשת הדור הרביעי לא תוכלו ליהנות ממנה (אגב, באירוע ההשקה התנסינו ברשתות הניסיוניות של פלאפון ואורנג' של הדור הרביעי עם קצבים מסחררים).

גלקסי S5 (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
גב מחוספס, עטור בדוגמה של נקודות קטנות. חמוד ואלגנטי | צילום: ניב ליליאן, NEXTER
גלקסי S5 (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
בדיקת דופק עם גלקסי S5 | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

אבל הסיבה הנוספת – המעבד. בגירסת הדור הרביעי, מותקן מעבד סנאפדרגון 801, במהירות 2.5 גיגההרץ, מה שהופך אותו לטלפון הכי מהיר כיום בשוק (וגוזל את הכתר מה-G2, עד שיגיע ה-HTC One M8 לכאן רשמית, שנושא את אותו המעבד).

יחד עם שני גיגהבייט זיכרון, הביצועים רצחניים. מלבד תוכנות תלת ממד כבדות כמו MeshLab בקלילות, ואילו ב-3DMark, הוא הוציא ציון של 18,209 נקודות – ברמת המבחן הגבוהה ביותר, unlimited, שזה ציון מרשים ממש.

המצלמה היא מצלמת 16 מגהפיקסל, עם שפע תכונות. סמסונג מתהדרים בתכונה שזכתה לשם העברי המסורבל, "מיקוד ברנני" – כאשר הכוונה היא יכולת להתמקד באובייקטים בתמונה ולבחור את המיקוד (פוקוס) גם לאחר הצילום, מה שנקרא צילום עומק שדה. יכולת כזו קיימת כבר בסמארטפונים מתחרים כמו ה-MX3 של מייזו, נוקיה ועוד. אבל היישום של סמסונג מסורבל ולא כל כך מוצלח. הוא מחייב להחזיק את המצלמה יציבה ומאריך את זמן הצילום.

באופן כללי, למעט עניין ההשהייה במיקוד, איכות הצילום סבירה ויותר מכך. למצלמה הזו יש עוד יכולות, ונבדוק אותה לעומק בסקירה המלאה.

עוד סמסונג כללו פה שורה של תכונות מעניינות, הראשונה והמדליקה ביותר היא היכולת למדוד את דופק הלב באמצעות חיישן אור אדום שנמצא סמוך למצלמה. עוד תכונות כוללות יכולת האצת הורדה המשלבת בין Wi-Fi וגלישה סלולרית במקביל כדי להאיץ הורדת קבצים למקסימום, נעילה עם טביעות אצבע ומצב עבודה מיוחד לחיסכון בחשמל שאמור לאפשר עבודה של שלושה ימים ויותר ללא טעינה. נבדוק את היכולות הללו בביקורת המלאה.

אבל גם בלי היכולת הזו, זמן הסוללה של הסמסונג מרשים, ועומד על למעלה מיומיים ללא טעינה, גם במצב עבודה רגיל – הודות לסוללה רבת הקיבולת.

סיכום

הגלקסי S5 הוא טלפון מוצלח בכל הנוגע לנתונים בסיסיים (ביצועים, מסך, סוללה), עם כמה יכולות מעניינות, ששוות בדיקה מעמיקה יותר.

 לכל הסקירות