שוק אוזניות הכפתור האלחוטיות (Truly Wireless) הגיע לרווייה. אם לפני כמה שנים יצרניות האוזניות ניסו לשחזר את ההצלחה של איירפודס ונחלו כישלון מוחץ, הרי שעכשיו הן משיקות מוצרים ראויים ובקצב מסחרר.
קיבלנו לסקירה שני דגמים חדשים שמתחרים ישירות באוזניות של אפל: Jabra Elite 85t ו-Galaxy Buds Pro של סמסונג. שני הדגמים הללו מתחרים באותו פלח השוק, עם מחיר שמגרד מלמטה את רף 800 השקלים. האם הם גם מספקים את הסחורה?
Jabra Elite 85t
עבר קצת יותר מחודש מאז שקיבלנו לסקירה את האוזניות האלחוטיות החדשות של ג'ברה, Elite 85t. עם תג מחיר שנע בין 700 ל-800 שקלים, הן מישירות מבט לעבר איירפודס 2 של אפל וסמסונג גלקסי באדס פרו החדשות של סמסונג. האם הן עומדות בסטנדרט?
האוזניות של ג'ברה מגיעות בקופסה קטנה, שכוללת גם כבל USB-C ומספר מתאמי סיליקון. מארז הטעינה של האוזניות עשוי מחומרים נעימים למגע; המכסה שמרגיש קצת זול יותר, אך בנקודה זו נופלות גם המתחרות. בחלקו הקדמי של המארז מוטבע לוגו החברה Jabra, ומתחתיו נורת חיווי קטנה עבור הסוללה.
עיצוב ושימושיות
פותחים את המארז. האוזניות עצמן עגולות וגדולות מעט ביחס למתחרות; חלקן העליון הוא כסוף, והוא כולל נורת חיווי נוספת וכפתור לחיץ עם פונקציונליות משתנה. לחיצה על האוזניה הימנית אחראית להפעלת האוזניות (ומה עם שמאל?), כשלחיצה על האוזניה השמאלית מפעילה ומכבה את סינון הרעשים האקטיבי ואף יכולה להשתיק אתכם בזום. ניתן כמובן להגדיר מחדש את הפונקציונליות דרך האפליקציה הייעודית של האוזניות, אבל אני מאמין שרוב המשתמשים יסתדרו עם הגדרות ברירת המחדל.
תכונה נוספת שראויה לציון היא האפשרות להתחבר לשני מכשירים במקביל, ועד שמונה מכשירים בסך הכל. לפעמים החיבור במקביל דווקא העיק עלי, כי הייתי צריך לכבות את הבלוטות' בטלפון כדי להמשיך להאזין למוזיקה במחשב. אגב, לאוזניה הימנית יש עליונות מוחלטת על השמאלית; ברגע שתוציאו אותה מהאוזן, הסאונד ייפסק. לא הצלחתי להבין למה; ייתכן שבג'ברה הבינו שאנשים נוטים להוציא את האוזנייה הימנית כשאנשים פונים אליהם והם נדרשים לחזור להיות מודעים לסביבה. אני דווקא שמאלי.
סאונד
בהיבט הזה, האוזניות החדשות של ג'אברה מצטיינות (בכל זאת, דרייברים של 12 מ"מ). הצליל עשיר ומעניק חוויה טובה גם בהאזנה לפודקאסטים וגם בהאזנה למוזיקה עתירת שכבות וניואנסים כמו אופרה של שטראוס. למעשה, הסאונד כל כך טוב שהפסקתי להשתמש באוזניות הקשת (overhead) הרגילות שלי. הווליום מספק לכל הדעות, וגם בשיחות אף אחד לא התלונן שהוא לא שומע אותי (בהשוואה לאוזניות השעועית של סמסונג, למשל, שהיו האוזניות הקבועות שלי במשך כמה חודשים).
ישנם מבקרים שלא יסכימו איתי, אך מבחינתי גם סינון הרעשים האקטיבי (ANC) מצוין. אם תבחנו אותן במסלול המראה או בצומת העמוס במדינה כנראה שהן לא יעמדו בעומס, אבל אם אתם מעוניינים בסינון רעשים הרמטי – כנראה שלא מדובר במוצר עבורכם. עם שישה מיקרופונים שאחראים למיגור רעשי הרקע, היו מקרים שבהם שהיתי בחדר שקט ולא שמעתי שאנשים פונים אליי או מנסים לדבר איתי. ניתן גם לבחור בעוצמות שונות של סינון רעשים דרך האפליקציה הייעודית.
סוללה
צריך לשים את זה על השולחן: הסוללה של Elite 85t לא מדהימה. עם סינון הרעשים האקטיבי (ANC) תקבלו 5.5 שעות האזנה, ואם תבחרו לכבות אותו תקבלו 7 שעות האזנה. כדי לחסוך בסוללה, האוזניות נכבות אוטומטית אחרי 15 דקות ללא חיבור, ואחרי 30 דקות אם הן מחוברות אך לא בשימוש פעיל.
מארז הטעינה מעניק 19.5 שעות נוספות של האזנה עם ANC ו-24 שעות ללא סינון רעשים, ומשך הטעינה שלו עומד על שלוש שעות. אגב, 15 דקות טעינה במארז יקנו לכם 60 דקות של האזנה. לא מדהים, אבל אפשר לעמוד בזה.
השורה התחתונה
מחירן של Jabra Elite 85t הוא מעט פחות מ-800 שקלים. הן יקרות יותר מאיירפודס 2, וזולות רק במעט מאיירפודס פרו. אם יש לכם אייפון, כנראה שכדאי לכם לבחור בחלופה של אפל, ולו בגלל הסנכרון המושלם עם מכשיריה של החברה. אם יש לכם אנדרואיד, החדשות של ג'ברה הן חלופה ראויה.
(סקירה: רועי שפריר)
Galaxy Buds Pro
עד כה, סמסונג לא הצליחה עם האוזניות האלחוטיות שלה; Galaxy Buds+ לא היו מספיק טובות, ו-Buds Live ("אוזניות השעועית") אמנם הציגו רעיון מקורי אך לא הצטיינו בהנדסת המשתמש. האם אוזניות Buds Pro שהושקו לצד דגמי גלקסי S21 יצליחו להזניק את סמסונג לשורה הראשונה? זה מה שחשבנו עליהן.
עיצוב ושימושיות
לא לטעמי, אבל הוא שונה מהדור הקודם, וזו כבר בשורה טובה. הפעם סמסונג חזרה לשורשים (כלומר, לקווים הכלליים של הדור הראשון) ויצרה אוזניות עגולות עם מתאמי סיליקון בקצה. התוצאה: הן נכנסות לאוזן בקלות, מצליחות לספק אטימה וגם נותרות יציבות במקומן. גם כאן תמצאו מתאמי סיליקון נוספים באריזה. אגב, בניגוד לג'ברה, ניתן לרכוש אותן בצבעים כסוף, שחור וסגול, ולקבל אוזניות ואקססורי במחיר אחד.
המארז עצמו כמעט זהה לזה של אוזניות השעועית; הוא נפתח בצורת צדפה ומציג חיווי בחלקו התחתון. סמסונג המשיכה בדרכה עם שליטה באמצעות משטחי המגע, שמשמשים כאן לנגינה, עצירה, החלפת שירים ותכונות נוספות. הצימוד מתבצע בקלות ובמהירות, הן במכשירי אנדרואיד והן במכשירי אייפון; ובניגוד לאוזניות השעועית, לא נדרשנו להוריד כמה אפליקציות כדי לנצל את כל הפונקציות של האוזניות. כיאה לסמסונג, אפליקציית Galaxy Wearable מאפשרת לשלוט בסינון הרעשים האקטיבי ולהתאים את השמע דרך האקולייזר.
סאונד
Buds Pro מספקות סאונד נהדר, בין הטובים ששמענו מאוזניות כפתור אלחוטיות; הסאונד עשיר ומלא בכל הסגנונות, ובחנו רפרטואר נרחב של שירים. הבאסים עדיין לא טובים כמו שהיינו רוצים, והתדרים הגבוהים קצת צעקניים – אבל מצבי האקולייזר באפליקציה מצליחים לשפר קצת את המצב. בכל מקרה, בשורה התחתונה, הסאונד טוב וכיפי.
סינון הרעשים האקטיבי (ANC) הוא אחד הפיצ'רים המשמעותיים של האוזניות, ומצליח להפוך חדר רועש לשקט בהרבה. לדעתי הוא טוב יותר מכל אוזניית בלוטות' אחרת שניסיתי, לרבות איירפודס פרו של אפל, אבל הוא לא משתווה (כמובן) לסיוון הרעשים של אוזניות הקשת האלחוטיות ששמעתי לאחרונה.
סוללה
כמו בג'ברה, נקודת התורפה של Buds Pro היא הסוללה. לפי סמסונג, עם ANC מופעל תקבלו 5 שעות האזנה ו-18 שעות עם טעינה במארז. אם תכבו את סינון הרעשים תקבלו 8 שעות נגינה, כשהמארז יעניק לכם 20 שעות נוספות (ובסך הכל 28 שעות). 5 דקות של טעינה במארז יעניקו לכם שעה של האזנה.
השורה התחתונה
Buds Pro הן אוזניות נהדרות; הן נוחות (עבורי), סינון הרעשים מעולה והסאונד משובח. החסרונות העיקריים הן הסוללה החלשה והעיצוב שעדיין נותר שנוי במחלוקת. בשורה התחתונה, עבור 799 שקלים, מדובר במוצר מומלץ לכל הדעות.
(סקירה: אור אליעז)