הייחוד בטושיבה Portégé Z20t, בן הכלאיים של לפטופ-טאבלט, הוא שמסך ה-12.5 אינץ' שלו הוא מט, מה שמאפשר לצפות בו בשמש טוב יותר ממתחרים רבים בתחומו, וכמעט ללא השתקפויות. אנחנו אומרים כמעט כי בכל זאת, בשמש היוקדת של אוגוסט התצוגה לא הייתה מושלמת. רזולוציית התצוגה היא 1920X1080 נקודות, כלומר FullHD ולא יותר מזה - וחבל, כי היינו מצפים למשהו יותר חד. חשוב לזכור כי מדובר במחשב מסדרה שזמינה כבר כשנה בחו"ל.
כמו כל בני הכלאיים, ה-Portégé Z20t של טושיבה מורכב ממקלדת וממסך שמתנתק. המנגון שמחבר ביניהם קצת מסורבל ולא הכי אלגנטי - לא נשלף ומתחבר מספיק בקלות, אבל אפשר לנתק את המסך, לחבר אותו כשהוא הפוך (בשביל שהמקלדת תהיה מאחור ותשמש רגלית), וכמובן להשכיב את המסך ההפוך על המקלדת ולהשתמש בו כטאבלט.
יש לו משטח מגע, כפתורי עכבר, ואת הבליטה האדומה במרכז המקלדת, בין מקשי האותיות י' ו-ע', שפשוט לוחצים עליו לכיוונים שונים, ושאנחנו זוכרים ממחשבי IBM ישנים. יש כאלה שזה עדיין נוח להם.
שתי האפשרויות לשלוט בחץ על המסך פחות מדויקות מאשר במחשבים אחרים שעברו לנו מתחת לאצבעות במהלך השנים. אך המקלדת נוחה מאוד ולא עשתה בעיות מיוחדות. יש לו גם סטיילוס שאפשר לצרף לעניין, שעובד נוח ומדוייק יחסית.
המחשב שוקל 1.6 קילוגרם, שמתחלקים שווה בשווה בין המקלדת לבין הטאבלט. בשימוש כלפטופ על הירכיים או השולחן זה בסדר, אבל ברגע שמרימים אותו מהבסיס, או משתמשים בטאבלט בלבד - זה כבד מדי ופחות נוח. הטאבלט הוא בעובי 8.8 מ"מ. זה די עבה בשביל טאלבט, וזה מורגש.
כמעט כל חיבור שתצטרכו
גם המקלדת וגם המסך עשירים בשקעים וחיבורים - מה שאומר שאפשר לחבר למחשב אביזרים גם כשמשתמשים בו כלפטופ וגם כשמשתמשים בו כטאבלט. זה נוח מאוד מצד אחד, כי זה הופך את בן הכלאיים לשמיש בכל כך הרבה סיטואציות, אבל זה יכול מאוד להעמיס מצד שני. הקיצוניות השנייה נמצאת באפל, שהלפטופ האחרון שלה מגיע עם מחבר USB-C בלבד. הצרכים של כל אחד מאיתנו תמיד נמצאים איפשהו באמצע.
כך או כך, במסך יש קורא כרטיסי זיכרון מסוג microSD (חבל שלא SD רגיל, אם כבר הטאבלט גדול ועבה), מיקרו USB להעברת מידע (ולא לטעינה, שנעשית באמצעות שנאי חיצוני של לפטופ), מיקרו HDMI לחיבור למסך חיצוני ושקע אוזניות\מיקרופון.
במקלדת יש שני שקעי USB 3, חיבור רשת קווי (למי שצריך להתחבר במשרד או בחדר מלון והווייפי חלש לו), שקע למסך VGA (שהולך ונכחד, ומיועד בעיקר למי שמתחבר למסך או מקרן ישנים מאוד), ו-HDMI. כמובן שיש תמיכה בבלוטות' וב-WiFi.
המחשב מבוסס על ווינדוס, וברגע שמנתקים אותו מהמקלדת, נעלם שולחן העבודה, ומקבלים את מסך האריחים שרובנו מתעלמים ממנו. מבחינת ביצועים - לא נתקלנו בבעיות מיוחדות. המחשב מתפקד, רץ חלק, אך יש לו מעבד Core M, והביצועים לא יהיו מהגבוהים שיש בשוק.
מחזיק יום שלם
האחסון הפנימי הוא עד 256 גיגה-בייט בכונן מסוג SSD. בשביל לפטופ זה בהחלט מספיק, אלא אם אתם עובדים על פרויקטים עתירי קבצי וידאו ומוזיקה - ואז כדאי לשקול כונן קשיח חיצוני או מחשב מסוג אחר.
חיי הסוללה שלו מצוינים, הוא נתן 12 שעות בקלילות בשילוב הסוללות במקלדת ובמסך, וכ-7-8 שעות בשימוש במסך בלבד. זה קצת פחות ממה שהיצרן מבטיח, אבל זה תלוי בשימוש האישי שלכם. אנחנו עשינו שימוש עיקרי של גלישה וצפייה בסרטונים במהלך היום, אבל לא ברצף.
שורה תחתונה: לפטופ+טאבלט עסקי טוב, עושה את העבודה ונראה טוב גם בשמש. פחות נוח לסחוב, וביצועים לא מרהיבים.
מחיר: סביב 8,900 שקלים לדגם שנבדק, ויש דגמים ב-6,500 שקל ומעלה במפרט מופחת, וכן דגמים יקרים יותר.
ציון: 8 מתוך 10 בסולם נקסטר