Surface (צילום: ניב ליליאן)
mako דיגיטל מככב בניו יורק | צילום: ניב ליליאן

לאירוע ההשקה של ה-Surface, הספק מחשב ספק מחשב לוח של מיקרוסופט, הורשו להיכנס רק בעלי תג אדום – כלומר, עיתונאים, ולא שותפים עסקיים. אחרי ששיחקנו קצת עם הסרפייס, אנחנו מבינים למה: כנראה שלא רצו להכעיס את השותפות שלה בתחום החומרה יותר ממה שכבר הרגיזו אותם – למיקרוסופט יש ביד מחשב שהוא יותר מוצלח ממרבית היבול של שותפותיה.

הסרפייס, לכאורה, הוא מחשב לוח. אבל הוא מגיע עם כיסוי (שנמכר בנפרד), שמכיל גם מקלדת – מה שהופך את מחשב הלוח לא רק לצעצוע, אלא לכלי עבודה אמיתי, כזה שמאפשר גם לעבוד על טבלאות ומסמכים, שכן המחשב הזה מגיע עם אופיס מותקן מראש, צעד חריג מאוד עבור מיקרוסופט. כל רוכש סרפייס יקבל גם איתו במתנה את אקסבוקס מיוזיק, שירות המוזיקה החדש של החברה שהושק ממש לאחרונה.

Surface (צילום: ניב ליליאן)
הסרפייס מכיל גם מקלדת – מה שהופך את מחשב הלוח לא רק לצעצוע, אלא לכלי עבודה אמיתי | צילום: ניב ליליאן

ה-Surface יימכר החל מהלילה בטיימס סקוור והחל ממחר בעוד 60 חנויות ברחבי ארצות הברית (המחיר: 499 דולר לגרסת 32 ג'יגה בייט), כרגע רק בגירסת ה-RT שלו, זו שמבוססת על מעבד ה-Tegra 3 של נוידיה, ומכילה פחות זיכרון. בשבועות הקרובים יחל גם השיווק של גירסת ה-Pro, המעט יותר כבדה (כ-400 גרם), המבוססת על מעבד אינטל – וכוללת גם תאימות לאחור ליישומי Windows קיימים.

Surface (צילום: ניב ליליאן)
בהצגה של ה-Surface, הפיל מנהל המוצר את המחשב על הבמה. למכשיר לא אירע דבר | צילום: ניב ליליאן

הכיסוי, שזכה לשם Touch Cover, יכול ללמד את הכיסוי החכם של אפל כמה דברים. למעשה, גם ה-Surface יכול ללמד את האייפד כמה דברים. דבר ראשון, החיבורים. הסרפייס מצויד בשקע USB סטנדרטי, מה שמאפשר להטעין אותו מכל מחשב או שקע USB בסביבה. הוא גם מצויד בחיבור HDMI מיני, עבור חיבור לתצוגה ושתי מצלמות עם זווית רחבה – קדמית ואחורית, לצרכים של וידאו ושל תיעוד.

Surface (צילום: ניב ליליאן)
הכיסוי, שזכה לשם Touch Cover, יכול ללמד את הכיסוי החכם של אפל כמה דברים | צילום: ניב ליליאן

העובדה שיש לו שקע USB ומערכת הפעלה שהיא במקור חלונאית, מאפשרת לו להתחבר לכל אחד מ-420 מיליון התקנים שבהם תומכת ווינדוס 8, זה ושקע היציאה לתצוגה, בדומה למה שנמצא ברבים מטאבלטי האנדרואיד, הם יתרון רציני לעומת אפל, שמחייבת את לקוחותיה להשתמש בתקנים ושקעים ייחודיים לה ולרכוש כבלים ומתאמים במחירים מופקעים.

Surface (צילום: ניב ליליאן)
המסך מדהים. פשוט מדהים. זהו מסך IPS איכותי מאוד, חד, בהיר וחי | צילום: ניב ליליאן

שנית, המסך. הגודל שלו בהתחלה נשמע מוזר – 10.6 אינץ', אבל מנהל המוצר של סרפייס הסביר שהגודל הזה הוא לא מקרי: ראשית, הם רצו לשמור על יחס 16:9 שהוא מיטבי לצפיה בסרטים ושנית, הם רצו גודל מכשיר שיהיה קל, ולא יכביד על פרק היד. ניסינו להרים את ה-Surface, והמשימה הזו אכן הוכתרה בהצלחה.

המסך מדהים. פשוט מדהים. זהו מסך IPS איכותי מאוד, חד, בהיר וחי. ניסינו להקרין עליו את משפחה מודרנית ישירות מ-hulu, וזה נראה פשוט נפלא. בהדגמה, הראה מנהל המוצר איך הוא מעביר בלחיצת כפתור את הסרט "הנוקמים" למסך הגדול – ישירות מהסרפייס, תודות לשיתוף בינו לבין קונסולות אקסבוקס.

_OBJ

שלוש, העמידות של המכשיר. בהצגה של ה-Surface, הפיל מנהל המוצר את המחשב על הבמה. פשוט שמט אותו מהיד. למכשיר לא אירע דבר, בעיקר בזכות זכוכית הגורילה גלאס דור 2 שמגינה עליו, אבל גם בזכות שיטת ההרכבה הייחודית של המסך, שממש מולחם לתוך הגוף. סטיבן סינופסקי, מנהל פלטפורמת ווינדוס, תועד כשהוא רוכב על סקייטבורד (גלגשת, בעברית) – שבנוי מסרפייס עם ארבעה גלגלים.

הרגלית שמגיעה כחלק מגוף ה-Surface, היא הברקה. מסוג הדברים הפשוטים של איך לא חשבו על זה קודם. אמנם, חסרה מגרעת בצדו האחד של המכשיר, שזה קצת מציק כשרוצים לפתוח את ה-Kickstand במהירות,אבל כשפותחים את המעמד – הסרפייס עומד יציב מאוד, ואפשר גם להקליד על המקלדת.
המקלדת שהיא גם כיסוי שהופך את ה-Surface למעין ספר, נמכרת בשתי גרסאות: מקלדת בד (שאנחנו אהבנו יותר), ומקלדת חומרה, כלומר, עם מקשים מפלסטיק, למי שחשוב צליל הקליק בזמן שהוא מקליד ושמעדיף תחושה ומשוב של מקש מסורתי.

_OBJ

גירסת מקלדת הבד היא דקה יותר (3 מ"מ), ומגיעה בכמה צבעים לבחירה. ה-Touch Cover מתחבר לסרפייס בחיבור מגנטי, שבמיקרוסופט מכנים vapor. הוא מתחבר למקום מהר מאוד והחיבור כל כך חזק, עד שאפשר להרים את המכשיר ישירות מהכיסוי. ניסינו. זה באמת כך. ולבסוף, באופן אירוני משהו, כללו מיקרוסופט משטח הצבעה בתוך ה-Touch Cover. רבים רגילים לאחד מהלפטופ הרגיל שלהם, אבל כשיש לך מסך מגע, משטח הצבעה הוא דבר מיותר.

הטרוניה העיקרית נגד ה-Surface הוא שחנות האפליקציות של מיקרוסופט קטנה. זה אולי נכון, אבל נזכיר למקטרגים שגם לגוגל וגם לאפל לקח שנים למלא את חנויות היישומים שלהן. ואגב, ממה שהתרשמנו עד כה – הביצועים מצויינים.

לסיכום, אנחנו אוהבים את הסרפייס בסך הכל. מהתרשמות ראשונית קשה לגלות מגרעות (כמו לבחון את הצהרת חיי הסוללה או יכולת ביצוע ביישומים כבדים), אבל עושה רושם שלמיקרוסופט יש אס בשרוול לקראת הקרב של חייה. ה-Surface הוא הכל: הוא גם מחשב רגיל עם מקלדת וגם מחשב לוח, הכל במחשב אחד, שקל לשאת לכל מקום.

הכותב היה אורח חברת מיקרוסופט בניו יורק

>> כל הפרטים מאירוע ההשקה של ווינדוס 8

>> וגם: כבר בדקנו אותה - מה חשבנו על ווינדוס 8?