את הסקירה הזו אני צריך להתחיל בגילוי נאות: אני שונא אוזניות In-Ear - כאלו שנכנסות לתוך האוזן. הן לוחצות על האוזן, נוטות לאבד אחיזה, אוטמות אותה לרעשי הסביבה באופן מסוכן ובדרך כלל גם הסאונד שלהן לא משהו.

אבל זו 2017, והטכנולוגיה של האוזניות הקטנות והמעצבנות כל כך מתקדמת, שאי אפשר יותר לא לתת להן צ'אנס. אז לקחתי את Vi, אוזניות שפותחו בישראל, לניסיון - ואני מוכרח לומר שקצת התאהבתי.

כמו "היא" בלי סקרלט ג'והנסון

בואו נתחיל במה שלא שגרתי באוזניות האלו: החומרה שלהן - שהיא מדהימה למדי - היא בכלל לא המיקוד של חברת LifeBeam שיצרה אותן. במקום זה, המיקוד העיקרי שלהן הוא העוזרת הקולית שבאה איתן, ממש כמו סקרלט ג'והנסון בסרט "היא".

"וי", בדיוק כמו "היא", יודעת לדבר בקול אנושי, בזכות ההחלטה של החברה לאמץ את השיטה של מיקרוסופט עם קורטאנה - שכירת שחקנית שתדבב בקולה האנושי את העוזרת הקולית. אבל החברה הישראלית לקחה את זה צעד הלאה - במקום לדגום את קולה של השחקנית כדי ליצור קול מלאכותי, הם מקליטים מאגר של עשרות אלפי משפטים ומילים שממוקססים בזמן אמת למה שנשמע כמעט כמו אדם אמיתי שמלווה אתכם בריצה, מעודד אתכם וזורק בדיחות מדי פעם. ממש אישיות של מאהבת, כמו "היא" (כבר אמרנו שהאוזניות מזכירות לנו את הסרט?).

אבל בניגוד ל"היא", "וי" לא באמת נכנסת לתוך האוזניות - אלא רצה על האפליקציה של החברה בסמארטפון שלכם. מה שזה אומר הוא שלא תוכלו להשאיר את המכשיר בבית כשאתן יוצאים לריצות (או הליכות, או רכיבות) שהיא מיועדת לעודד אתכם לבצע באופן קבוע. אגב, גם מוזיקה ומעקב GPS אחר האימון מתבצעים מהאפליקציה על הטלפון ולא מהאוזניות.

האפליקציה פשוטה למדי, אבל מינימליסטית להחריד מבחינה גרפית - בניגוד לאפליקציות דומות של חברות אחרות, כמעט כל הממשק שלה טקסטואלי, בלי גרפים או אלמנטים חזותיים אחרים (מלבד אייקון זעיר מעל כל נתון). הממשק גם לא מציג את כל המידע בו-זמנית ויש צורך לגלול גם מלמעלה למטה וגם לצדדים כדי לצפות בכל המידע. אנחנו יכולים רק לנחש שהמיקוד המרכזי היה אינטראקציה קולית - שכפי שכבר אמרנו היא הייחוד המרכזי של האוזניות האלו. רק חבל שהמיקרופון לא מצליח לקלוט את מה שאנחנו אומרים בסביבה לא שקטה (שזה פחות או יותר כל סביבה שרצים, או אפילו הולכים או מדוושים בה) - מה גם שהפקודות הקוליות חייבות להיאמר בדיוק בניסוח שהאוזניות רוצות, אחרת הן לא יבינו מה אנחנו רוצים.

"וי" יודעת לפתוח ולסיים את האימון בבדיחות, לתת טיפים שונים ומשונים (שלא תמיד באים ברגע הגיוני) ובשעות הראשונות של האימונים גם שואלת שאלות שהתשובות שלהן, אותן אתם צריכים להגיד בקול רם באמצע הרחוב או הפארק, יעזרו לה להתאים את עצמה אליכם. חבל שהחברה לא נותנת את האפשרות לענות על השאלות האלו בבית, בזמן ההפעלה הראשונית של האוזניות.

לא רק אימון

מלבד מאמנת אישית עם אפליקציה חמודה, וי הן גם אוזניות מצוינות. הן בנויות כקשת ללבישה סביב הצוואר, הכוללת את הסוללה, שבב התקשורת וכמה מהחיישנים, ומהן יוצאות האוזניות בחוטים לאוזניים. כאשר מוציאים אותן מהאוזניים, אפשר למגנט את כל אחת מהאוזניות לקצה הקרוב של הקשת כדי שלא ישתגעו לכם על החזה וימתחו את החוטים שלהן. לחילופין, אפשר למגנט אותן אחת לשנייה - מה שלא מונע מהן לזוז כל הזמן, אך מונע נפילה של הקשת מהצוואר ועל הדרך נראה קצת כמו תכשיט.

הקשת קלה, מרופדת קלות ונוחה ללבישה, כך שאפשר להשאיר עליכם את האוזניות כל היום - אבל כדאי לזכור לכבות אותן לפחות, מפני שחיי הסוללה שלהן, למרות הסוללה הגדולה יחסית לאוזניות אחרות, לא מגיעים ל-8 השעות המובטחות, אלא קרובים יותר ל-6. כמובן שאימון מוריד אותם עוד יותר, מפני שהוא גורם לעבודה רציפה של חיישן הדופק.

אבל אם לא תשכחו להטעין אותן כל יום ולכבות אותם בזמן שהם סתם תלויים לכם על הצוואר, תיהנו מהן מאוד - הסאונד, שמופק על ידי רכיבים של חברת האודיו הרמן-קרדון, איכותי יותר מכמעט כל האוזניות מסוג זה שניסיתי (ולמרות השנאה לאוזניות אין-איר ניסיתי לא מעט כאלו, כולל של סוני, JBL מבית הרמן-קרדון ובוז - והאחרונות היו היחידות שעלו על Vi).

קישוריות הבלוטות' שלהן יציבה מאוד יחסית לרוב האוזניות מסוג זה, ומאוד נהנינו מכך שהן משמיעות את הסאונד כמעט ללא דיליי מהמכשיר - בניגוד לאוזניות בלוטות' זעירות רבות, שהעיכוב בהגעת הסאונד אליהן הופך צפייה בווידאו בזמן נסיעה באוטובוס לסיוט.

לא שמענו הכל

אחת התכונות המעניינות ביותר של האוזניות האלו היא העדכונים: לא רק האפליקציה שלהן זוכה לעדכונים, עם קבצי קול חדשים שמעשירים את מגוון המשפטים שהיא יודעת להגיד. גם האוזניות עצמן זוכות לעדכונים, שמוסיפים להן תכונות שנלקחו מראש בחשבון, כך שהרכיבים כבר נמצאים ורק מחכים שהתוכנה תשתפר בהתאם.

כך, למשל, בעדכון שיצא עוד לפני שקיבלנו את האוזניות שופרו הזיהוי הקולי, הבס וחיי הסוללה כאשר לא מתאמנים, ובעדכון שיצא בשבוע שעבר הבטיחה החברה שיפור בעבודה של חיישן הדופק עם אפליקציות צד שלישי ויכולת להחליש או לעצור את המוזיקה אוטומטית כאשר אתם מוציאים את האוזניות מהאוזניים.

היכולת הזו, לשדרג את המכשיר הקיים על ידי עדכוני תוכנה, עשויה להיות חשובה אפילו מאיכות הקול המשובחת והשימושיות הרבה של האוזניות האלו - אבל כרגע, היא גם מעיקה, מפני שהליך השדרוג מסורבל ובניסיון הראשון שלנו הוא גם נכשל.

סיכום

לכשעצמן, Vi הן אוזניות אלחוטיות בין הטובות שקיימות היום, ואפילו בלי העוזרת הקולית הן כבר שוות את מחירן ברשת באג - 900 שקל - ואפילו את התחושה שהאוזן שלכם מלאה במשהו שלא אמור להיות שם. עם העוזרת הקולית ויכולת העדכון, הן הופכות להיות אחת הרכישות השוות ביותר שתוכלו לבצע בתחום האודיו והכושר.