לפני מספר חודשים התקלקלה לי מקלדת אלחוטית ממש טובה. נסעתי עם חבר בשישי בצהריים לסידורים (חיכיתי לגיל שאני אוכל לכתוב סידורים), ושלחתי אותו מצויד בארנק שלי ובפקודה: "אל תחסוך! תן לי את הטוב ביותר שאפשר להשיג ב-40 שקל!". הוא חזר עם מקלדת גנרית לחלוטין, שעלתה 29.90 שקלים, מחוברת ב-USB, ועדיין עובדת נהדר.
כל הסיפור חסר הפאונטה והרגיל הזה בעצם מוביל אותי להגיד שמקלדת זה בהחלט משהו שאפשר לקנות פעם אחת בגרושים, ואם אנחנו בעיקר מקלידים תגובות בפייסבוק במחשב לא צריך יותר מזה. מצד שני, למי שבאמת עובד כל היום (והלילה) מול מחשב - אפשר לקנות מקלדת כמו שצריך. לשולחני הגיעה מקלדת הקראפט של לוג'יטק (Logietch Craft).
הקראפט היא מקלדת אלחוטית נטענת עם מקשים מוארים וחוגה בפינה, המכונה גם כתר (Crown), ומיועדת לגרפיקאים, עורכים ואנשים שאוהבים עוד כפתורים ותוספות במקלדת שלהם.
הקראפט, בניגוד למקלדות אלחוטיות אחרות, מאוד מאסיבית. יש לה נוכחות על השולחן בזכות עיצוב אלגננטי בגווני אפור כהה-שחור. היא פחות נוחה כמקלדת לשימוש בסלון מול הטלוויזיה או כזו ששמים על הירכיים. הקראפט מיועדת לשימוש על שולחן, ולא רוקדת או זזה ממקומה. ההטיה שלה מדויקת (לפחות בעיני. אם אתם אוהבים הגבהה - תתאכזבו, כי אין לה רגליות נשלפות), הכפתורים שקטים, נלחצים ברכות ומגיבים היטב. הפרישה של המקלדת מתאימה גם למחשבי מק וגם למחשבי PC, כאשר יש כפתורים עם שימוש כפול - נגיד ALT או CMD בהתאם למחשב שאליו מחוברים.
הטעינה שלה נעשית באמצעות כבל USB-C. ההטענה אינה יומית, אבל כשכן צריך להטעין זה קורה מהר, וחיבור ה-C לא מצריך לדעת באיזה כיוון לחבר את הכבל. זה משמח שהחברה צועדת עם הקידמה, בניגוד לגאדג'טים ועזרים רבים שעדיין תקועים בעידן הקודם של מיקרו-USB, שמקומו כבר במוזיאון עם אבני צור וחניתות ישנות.
החיבור למחשב נעשה באמצעות בלוטות' או הדונגל הרגיל של לוג'יטק. אם יש לכם מוצרים של החברה מהשנים האחרונות, המקלדת תתחבר תוך כמה שניות אחרי סנכרון, ומצד שני אפשר להעביר אותה בין שלושה מחשבים, טאבלטים או סטרימרים - נניח מהלפטופ למחשב הנייד. המעבר ממחשב למחשב נעשה בפחות משנייה בלחיצת כפתור. התאורה נדלקת אוטומטית כאשר מרחפים עם הידיים מעל המקלדת, זה שימושי וזה אפילו מגניב. היא חזקה דיה בשביל לזהות את הכפתורים בחושך מוחלט, ומספיק חלשה בשביל לא להפריע לאנשים נוספים שנמצאים בחדר.
ועכשיו לכתר - מדובר בחוגה שגם כמוה אפשר למצוא בנפרד בחנויות, אך האמת שנחמד שהיא חלק בלתי נפרד מהמקלדת, ומתאימה לתוכנות שונות. אפשר לסובב את הכתר, ללחוץ עליו, או לסובב וללחוץ בו זמנית כדי לבצע פעולות שונות. יש בו ראצ'ט אלקטרוני שמאפשר סיבוב חלק ורציף, או סיבוב עם עצירות - כמו גלגל שיניים או גלגלת עכבר. כל לחיצה או סיבוב כזה יכולים לעשות פעולות אחרות - בדפדפן כרום אפשר לעבור בין לשוניות, בדסקטופ אפשר להנמיך, להגביר או לעצור סרט, ובפוטושופ אפשר לשנות גדלים של מברשות או לעשות זום לתמונה. אפשר להגדיר את הפעולות הללו באופן ידני לחלק מהתוכנות ולבחור מה הכתר יעשה מתוך מגוון מצומצם של פקודות. אפשר להגדיר את זה אוטומטית לרשימת תוכנות מצומצמת שהקראפט מזהה.
הכתר סובל מחסרונות - במקרה של פוטושופ למשל, רק מגירסה CC ומעלה יש תמיכה אוטומטית בכתר שיודע לעשות דברים מגניבים ושימושיים. מי שיש לו גירסה 6.5 ואחורה - האפשרויות שלו הרבה יותר מוגבלות, וחבל. יש גם בעיות שחזרו ביותר ממחשב אחד, של זיהוי באיזו תוכנה אני נמצא. כלומר עברתי לכרום, ניסיתי לסובב אותו בשביל לעבור לשוניות, והוא עדיין חשב שתפקידו להיות בקר הווליום. אלה גיהוקים שלא קורים תמיד, אבל כשכן, זה הפריע לחוויה.
בואו נדבר על המחיר. הקראפט עולה קרוב ל-1,000 שקל. כן. זה פי 30 מאותה מקלדת מהמערכה הראשונה, שטובה להקלדת תגובות בפייסבוק בלבד. נכון, הקראפט עושה הרבה יותר מזה אבל זה עדיין לא לכל אחד. נאמר זאת כך: אם 1,000 שקל הם חצי עד שליש מעלות כל המחשב שלכם - תרדו קצת בתקציב ותמצאו מגוון מקלדות מצוינות ואפילו אלחוטיות בטווח העצום שבין 30 לבין 1,000. מצד שני, אם המחשב הוא העבודה שלכם - הקראפט היא מקלדת יעילה מאוד.