אם מסתכלים היום על שוק הסלולר נדמה כי הוא מחולק בין סמסונג עם הגלקסי S3, אפל עם האייפון 4S ו-HTC השלישיית עם One X. שאר המותגים כמעט ועוברים לנו מעל הראש ומבלי לשים לב, הם כבר כאן ומציגים מכשירים מרשימים. גם LG, שהמכשיר האחרון שלה עם השם המסובך LG Optimus 4X HD P880 מציג מפרט מרשים וחזק. לבדקנו.
המכשירים הקודמים של LG, כמו ה-Optimus 2X וה-Optimus 3D הראשון נחשבו לעבים יחסית, ואילו ה-Optimus 4X נראה כמכשיר דק ומעוצב המתאים לטרנד הנוכחי. ב-LG השקיעו באיכות החומר, אם זה הגב המחוספס בעל הטקסטורה המעניינת, אם זה במסגרת המטאלית מסביב או באיכות הכללית. בקדמתו מסך המגע בגודל 4.7 אינצ’ המכסה כמעט את כולו ומשאיר מקום קטן לכפתורי המגע בתחתית ולמצלמה ורמקול בחלק העליון ובדפנותיו נמצא את כפתורי עוצמת השמע, כיבוי והדלקה, יציאת האוזניות וחיבור ה-microUSB.
מסך מרהיב
ב-LG היו תמיד בחלק הגבוה של מסכי הסלולר, וכאן ב-Optimus 4X היא הצליחה להרשים עוד יותר. המסך מסוג True HD IPS LCD בגודל 4.7 אינצ’ מגיע ברזולוציה של 720×1280 עם צפיפות פיקסלים של 312ppi. הנתונים היבשים לא מצליחים להעביר את מה שהעיניים רואות, והאיכות היא אחת הטובות שראינו על סמארטפון. תחילה זוהי החדות המרשימה, הצבעים הכל כך טבעיים ולבסוף זו הבהירות שמאפשרת לעבוד (סוף סוף) באור שמש ישיר מבלי לחפש את הצל הקרוב. ב-LG גם מתגאים לציין כי המסך הוא מסוג RGB, ולא Pentile כמו בגלקסי S3 ואחרים, וזהו אחד מהסיבות לחדות הגבוהה בפרטים. המסך גם מסוג Gorilla Glass המוכר המספק לו חוזק ועמידות כנגד שריטות לאורך זמן.
חזק בביצועים
בדומה ל-One X, גם LG בחרה במעבד ה-Nvidia Tegra 3, המריץ ארבעה ליבות בתדר 1.5GHz ועוד אחת חמישית כשהמכשיר כמעט ואינו מתאמץ. יחד עם זאת הוא מגיע עם זיכרון 1GB RAM, ו-16GB לאחסון פנימי בנוסף לחריץ microSD. בקיצור, מפרט מעודכן וחזק, אשר פעל בצורה יוצאת מן הכלל והמכשיר הגיב באופן נפלא וזריזה לכל דרישותנו. כל האלמנטים בממשק פעלו באופן מהיר ולא נתקלנו בתקיעות, אם כי כאשר הוא מתחמם זה מורגש בעיקר בחלק העליון. במבדקי שביצענו, קיבלנו תוצאה אופיינית למעבד ה-Tegra 3 ברוב האפליקציות המוכרות.
משקלו הכולל של המכשיר עומד על 133 גרם והוא מכיל בנוסף גם תקשורת אלחוטית WiFi n ו-Bluetooth 4.0, תקשורת NFC, מקלט GPS וסוללה חזקה של 2150mAh.
ממשק חדש
ב-LG עשו עבודה טובה מאוד בממשק המשתמש. ניכרת כאן השקעה בפרטים הקטנים, וישנם לא מעט דברים דומים לממשקים של היצרניות השונות, מה שמאפשר ללמוד את אופן השימוש מהר מאוד. ישנם ווידג'טים מגוונים כמו נגן הוידאו, מזג האוויר עם אנימציה חביבה, שעון גדול, אפשרות לקבוע את האייקונים הקבועים שבתחתית, להוסיף ולהסיר מסכי בית ועוד.
גם פתיחת מסך הנעילה הוא מבוצע באופן מקורי – גרירת העיגול החוצה מהעיגול הפנימי. בנוסף נמצא גם את יישום ה-Memo המאפשר לא רק לכתוב פתקים וירטואליים, אלא בלחיצת כפתור לצייר על מה שנראה כרגע במסך, לשתף ולשלוח לחברים בקליק. בר ההתראות כולל אפשרות לקבוע אלו כפתורים יופיעו בבר העליון שיאפשרו לנו לכבות ולהדליק קישוריות, לקבוע את סיבוב ובהירות המסך ועוד, וגם לקבוע את הסדר שלהם בתצוגה. דבר שכמעט שלא ראינו בממשק של היצרניות האחרות.
סקירת וידאו: