55 אינצ' - זה גודל הטלוויזיה שקניתי במתנה לסלון שלי לפני כמה חודשים. האמת? כיף גדול לשבת על הספה בסוף יום עבודה ולצפות ממרחק של 3 מטרים בקושי במסך 4K HDR (לא יודעים מה זה? אתם לא לבד, אבל זה לא משנה. זה 100-מם, כמו שאומרים היום). אבל אם יש דרך לצפות בסדרות ובסרטים בנטפליקס שלי על מסך אפילו יותר גדול בלי אשכרה לקנות עכשיו אחד - למה לא?
זה מה שמבטיחים משקפי MoGo - קיצור של Movie on the Go - של חברת Cinema2Go הישראלית, שהחלו להימכר לאחרונה ברשת באג.
נתחיל במה הם לא: אלה לא משקפי מציאות מדומה מהסוג שאנחנו מכירים. משקפי מציאות מדומה רגילים מיועדים ליצור חוויית צפייה תלת-ממדית, והדרך שהם עושים את זה היא לפצל את מסך הסמארטפון ל-2, כאשר כל עין מקבלת זווית מעט שונה של התוכן, כדי לזייף את מה שקורה כשאנחנו מסתכלים על העולם האמיתי. התוצאה אמנם מרשימה מאוד, אבל גם לוקח בחסר: כל עין מקבלת רק חצי (ומטה) מאיכות המסך של הסמארטפון, והניסיון לרמות את המוח גורם לסחרחורות ואפילו בחילות.
מוגו, לעומת זאת, אינם מחלקים את המסך לשניים. במקום זה, פיתחה החברה עדשות מיוחדות - שמיוצרות בארץ, כך שלסינים יהיה קשה מאוד לייצר זיופים של המכשיר, כך אומר לנו אתגר מרכוס, מייסד שותף וסגן נשיא האחראי על הפיתוח העסקי. העדשות האלו בנויות כך שכל עין מסתכלת על כל המסך. מה שזה אומר הוא שאין כאן אפקט תלת-ממד, אלא יותר אשליה כאילו הסמארטפון הופך למסך של 100 אינצ' – שגם זז יחד עם הראש שלכם בסרטונים ואפליקציות שתומכים בזה, כמו יוטיוב או פייסבוק.
מכיוון שהמשקפיים בסך הכל מגדילים את מסך הסמארטפון, לא צריך תוכן מיוחד או אפליקציה מיוחדת. רק ללבוש ולבחור במה צופים. הם גם פתוחים מלמטה, כך שאפשר להשתמש במסך המגע בלי להוציא את המכשיר מתוך המשקפיים ולהחזיר, סיוט שחווה כל מי שניסה להשתמש במשקפי מציאות מדומה רגילים. מצד שני, לאחר שבחרתם תוכן לצפייה, תוכלו גם לסגור את ה"חור" בפיסת בד נצמדת בסקוצ'ים, כדי למנוע חדירת אור שיפריע לכם להתרכז בסרט.
איכות הצפייה בסרטים על מסך הסמארטפון דרך עדשות המוגו בהחלט טובה משמעותית מאשר במשקפי מציאות מדומה. אמנם, לא מושלמת - בשולי התמונה הורגש טשטוש כלשהו, אבל פחות מאשר במשקפי מציאות מדומה רגילים. בנוסף, החברה חשבה על אלה מאיתנו המרכיבים משקפי ראייה ושילבה במסכת הפנים חורים שמאפשרים להשחיל את קשתות המשקפיים פנימה כדי ללבוש אותם ואת המוגו יחד. לדעתנו, השילוב הזה לא ממש נוח וגורם למשקפיים להילחץ אל הפנים - אבל יכול להיות שהמשקפיים של שני הנסיינים ב-NEXTER פשוט עבים מהממוצע.
הבונוס של כל זה, כמובן, הוא שבניגוד לטלוויזיה ובדומה מלשקפי מציאות מדומה אחרים, מוגו ניידים. מאוד. הם מתקפלים לתצורה בעובי של כ-3-4 סנטימטר, ומגיעים עם נרתיק נשיאה. התלונה היחידה שלנו היא שלוקח כמה וכמה שניות לפתוח ולסגור אותם - אבל מה זה 5-10 שניות בשביל שעות של הנאה?
בתחילת השנה גייסה החברה כסף לייצור המשקפיים באתר מימון-ההמון Indiegogo, וגייסה 65,509 דולר - קרוב לפי 4 מסכום היעד. עתה הם הגיעו לארץ ונמכרים ברשת באג תמורת 350 שקל - לא זול בשביל מתקן פלסטיק לסמארטפון שהדבר הכי מתוחכם בו הוא העדשות, אבל מחיר שתואם לזה המשוער שהוצג בפרויקט - 100 דולר (כ-350 שקל) לגרסה המתקפלת. המזמינים המוקדמים שילמו 70 דולר (כ-250 שקל).
לסיכום: למי שממילא צופה הרבה בווידאו בסמארטפון, המשקפיים האלה הם דרך טובה ליהנות מתמונה גדולה יותר בלי לקנות טאבלט מסורבל ויקר. הם עדיין סובלים מכמה מחלות ילדות והמחיר שלהם לא נמוך - אבל יש להם הרבה פוטנציאל ויכול להיות שהדור הבא שלהם (ושל הסמארטפון שלכם) כבר יתחרה ברצינות מול הטלוויזיה שלכם.