דווקא דור האינסטנט והסלפי, שאני בהחלט גאה להיות חלק ממנו, פיתח אובססיה לתמונות הישנות והטובות, אלה שפיזית מחזיקים ביד ואלה שמדפדפים ביניהן מבלי להעביר את האצבע. אחרי שהמצלמות האנלוגיות נכחדו כמעט לחלוטין מהעולם ונותרו רק נחלתם של ההיפסטרים, נולד מוצר חדש בשוק שזכה לאינספור גירסאות ועדכונים בשנים האחרונות: מצלמות הדפסה מידית, שמייצרות לכם תמונות פיזיות רגע אחרי הקליק.
בין המוצרים בתחום שזכו להצלחה בתחום ניתן למצוא את ה-Instax Mini של פוג'י, שאמנם כבשה את האינסטגרם בזכות עיצוב צבעוני וקליל אבל הדפיסה באופן אנלוגי ומיושן ולא ממש ענתה על הצרכים של דור ה-Y, שרוצה לוודא שהסלפי שלו יוצא מוצלח לפני ההחלטה הגורלית על הדפסה. אחריה הגיעה מצלמת ה-Snap Touch של פולארויד, שגם בה יצא לי להתנסות. היא אמנם הציעה מסך מגע ואפשרות לערוך את התמונה לפני ההדפסה, אבל העיצוב המיושן שהזכיר את המצלמות הדיגיטליות של תחילת שנות ה-2000 מנע ממנה להפוך למוצר חובה עבור חובבי הז'אנר. במקביל יצאה גם ה-HP Sprocket, שלא הציגה חידושים בתחום. כעת, פולארויד מוציאה דגם חדש בשם Polaroid POP, שמבטיח לספק חוויית צילום והדפסה משודרגת.
רגע לפני שנדבר על המצלמה החדשה, תנו לי רגע לענות על השאלה המתבקשת למה מלכתחילה. אני מודה שלא לגמרי הצלחתי לפענח את הסיבה לכך, אבל דווקא החזרה הזו למקורות מרגישה הכי מעודכנת שיש, ויעידו על כך אושיות האינסטגרם שמצלמות את התמונה שהדפיסו (כן, לצלם את התמונה שצולמה קודם) וסופרות את הלייקים ב-K. דור ה-Y נשבע בקסמו של הווינטאג', ואני לא אופתע אם עוד כמה שנים כולנו נסתובב עם טלפון נוקיה "מקרר" בקטע מודע לעצמו.
ובחזרה למצלמה החדשה של פולארויד. אני אתחיל מהעיצוב, ככל הנראה השיפור הכי משמעותי בדגם ה-POP. המצלמה החדשה מרובעת, ממש כמו תמונה באינסטגרם, בעלת קצוות מעוגלים נעימים למגע ומגיעה בצבעים כחול-שחור ושחור-לבן. בהחלט ניכר שאנשי פולארויד ניסו לשחזר כאן את התחושה של המצלמות המקוריות עם העיצוב האיקוני, ועל כך בהחלט מגיעות להם כמה וכמה נקודות זכות.
המצלמה בעלת מסך מגע בגודל 3.9 אינץ' וכוללת נפח אחסון בסיסי שיספיק לכם לכמה עשרות בודדות של תמונות, וכמובן אפשרות להרחיב באמצעות כרטיס זיכרון. בכל הקשור לאיכות הצילום, אל תבנו עליה יותר מדי. אמנם ניתן לבחור בין כמה מצבי צילום שמגיעים עד 20 מגה פיקסל, אבל תהיו בטוחים שמצלמת הסמארטפון שלכם תצליח לייצר תמונות באיכות טובה יותר, בטח בתנאי תאורה חלשים.
בכל הנוגע להדפסה, גם כאן נרשמה אכזבה קלה: התמונות שהודפסו עיוותו את הצבעים, גם בתמונות שלא צולמו במצלמה עצמה, כפי שאסביר בהמשך. אבל, וזה אבל גדול, לזכותה של פולארויד יאמר שהתמונות המודפסות הן הגדולות ביותר שנמצא למצוא כיום בשוק, פי 2 מאלו שהדפיסה ה-Snap Touch לשם השוואה. גם כאן מדובר בדפים מיוחדים ולא זולים במיוחד שתתבקשו לרכוש בנפרד, כי סביר להניח שאת החבילה הבודדת שתקבלו עם המצלמה תסיימו מהר מאוד. הדפים הללו כוללים מעין מסגרת לבנה גדולה, בהתאמה לתמונות שהודפסו במצלמות הפולארויד הישנות, כולל מקום לכתוב הקדשה לחבר או תיאור לתמונה, רק בלי אימוג'י כמובן.
שניים במחיר של אחד
ממשק המצלמה נוח מאוד לשימוש וניתן לתפעול במגוון של שפות, כולל עברית. אחרי הצילום תוכלו לערוך את התמונות שלכם בממשק עריכה פשוט שכולל כמה פילטרים בסיסיים כמו גווני ספיה ושחור-לבן, אבל פילטרים אמיתיים בסגנון אינסטגרם לצערנו לא תמצאו כאן. מה שכן, ניתן להוסיף לתמונות מסגרות צבעוניות וציורים משעשעים כמו לב או פצצה, אפשרות משעשעת וחביבה אבל לא מאוד מלהיבה. כמו כן, ניתן לצלם סרטונים קצרים ואנימציות. זה לא מאוד שימושי, אבל זה בהחלט נחמד.
אחד מהיתרונות הגדולים ביותר של המצלמה הוא האפשרות להתחבר באמצעות אפליקציה ייעודית לסמארטפון שלכם, ובכך בעצם להפוך אותה למדפסת ניידת לכל דבר – בדומה למדפסת החדשה של HP, עליה ויטה וריטה סיפרו לכם לא מזמן. מדובר למעשה בשני מוצרים במחיר של אחד, דבר שבהחלט הופך את הקנייה של ה-POP למשתלמת.
לסיכום, חרף איכות התמונות וההדפסה, הגאדג'ט הלהיב - ויעיד על כך נחיל עובדי mako שהלך אחריי כל רגע שהחזקתי את המצלמה. בשורה התחתונה, עבורנו, דור האינסטנט והסלפי שציינתי כבר קודם שאני בהחלט גאה להיות חלק ממנו, כל אלה פשוט לא פרמטרים רלוונטיים. ה-POP מייצרת חוויית צילום והדפסה שונה מכל מה שהתרגלנו אליו בעבר: התמונות גדולות, ההדפסה מהירה והאפשרות להתחבר לטלפון משדרגת את כל העסק בכמה וכמה רמות. אם אתם מחפשים מה לקנות למכורי סלפי, יש מצב שזו המתנה הכי טובה שתוכלו לתת להם.
המחיר: 800 ש"ח. להשיג ברשת "באג"