מכשירי גלקסי לא תמיד היו האנדרואידים הכי טובים בשוק, אבל הם בהחלט היו מהמעוצבים ומהבנויים היטב שבהם; לא מפתיע ש-S21 אולטרה, שהושק מוקדם יותר החודש וכבר הגיע אלינו לסקירה, מתאפיין בעיצוב יפה במיוחד. מלבד העיצוב, יש בו גם בשורות חשובות ומשמעותיות, וגם כמה אכזבות ששוללות ממנו את תואר הטלפון המושלם. הנה מה שחשבנו עליו. 

העיצוב

צוללים לפרטים. כשפותחים את הקופסה, מגלים שסמסונג החליטה ללכת בעקבות אפל והסירה את האוזניות ואת המטען; הפעם תקבלו רק את המכשיר לצד כבל USB-C.

S21 אולטרה הוא אחד המכשירים היפים והמעוצבים ביותר שראיתי לאחרונה; סמסונג הפיקה לקחים ממכשירי נוט האחרונים ומאלה שקדמו להם, והצליחה לספק מכשיר שגם נראה מעולה וגם מרגיש טוב ביד. בקדמת המכשיר תמצאו מסך Dynamic AMOLED שמשתלב היטב במכשיר, ומאחור תמצאו זכוכית אטומה ומערך מצלמות עם בליטה צנועה למדי.

המסך

זו ללא ספק אחת מנקודות החוזקה של S21 אולטרה. המסך מספק תצוגה חזקה ובהירה באופן מרשים, ויחד עם קצב הרענון המשופר (120 הרץ), כל התפריטים, האפליקציות והמשחקים רצים חלק.

יתרון בולט נוסף של S21 הוא התמיכה בעט של סמסונג (S-Pen); מי שאוהב את הכתיבה והשרבוט בעט בטאבלטים או בנוט ישמח לגלות שהמנגנון עובד חלק כצפוי. הבעיה היחידה: המכשיר לא כולל חריץ לעט, וגם לא מגיע איתו. תצטרכו לרכוש גם את העט וגם כיסוי מתאים בנפרד.

פיצ'ר חשוב נוסף הוא סורק טביעות האצבע, שחזר לחיינו בעקבות מגפת הקורונה ומוטמע הפעם מתחת למסך. הוא עובד היטב, ובעיקר חוסך הורדות מיותרות של המסכה.

סמסונג S21 אולטרה (צילום: אור אליעז, NEXTER)
המסך: נקודת חוזקה של המכשיר | צילום: אור אליעז, NEXTER

מתחת למכסה המנוע

לצערנו, גם הפעם בחרה סמסונג לשווק בישראל מכשיר חלש יותר ביחס למדינות אחרות. בשעה שבארצות הברית המכשיר הושק עם קוואלקום סנאפדרגון 888 החדש, לישראל ולרוב מדינות העולם הוא מגיע עם אקסינוס 2100 של סמסונג. הדור האחרון שלל אקסינוס אמנם מציג שיפור ביחד לקוואלקום הקודם (865), אך 888 מנצח אותו בלי מאמץ. 

בנוסף למעבד קיבלנו את הגרסה החלשה יותר של המכשיר, הכוללת 12 ג'יגה בייט של זיכרון עבודה ו-256 ג'יגה בייט של נפח אחסון, לעומת 16/512 בגרסה החזקה (והיקרה) יותר. המכשיר בסך הכל עבד בסדר והצליח להתמודד עם אפליקציות כבדות ועם משחקים מורכבים. יחד עם זאת, הוא נוטה להתחמם מאוד – והגב מזכוכית לא בדיוק עוזר.

המצלמה

מערך הצילום האחורי כולל ארבעה חיישנים: הגדול ביניהם ברזולוציה של 108 מגה פיקסל, ולצידו חיישן לייזר לתאורה אחורית, זום אופטי המגדיל פי שלושה, וזום דיגיטלי שמצליח להגדיל את התמונה פי מאה בשילוב כוחות עם מקבילו האופטי. בוידאו ניתן לצלם באיכות של עד 8K בקצב של 24 פריימים לשניה.

קשה לגבש דעה מוצקת לגבי מערך הצילום האחורי של S21 אולטרה. כמובן שהוא איכותי מאוד: בתאורה ובאור יום מתקבלות תוצאות מעולות גם בסטילס וגם בווידאו. גם מצב הלילה הפתיע: חיישן הלייזר עוזר למצלמה להשיג תוצאות מפתיעות בתאורה נמוכה וחלשה, אך זמן החשיפה הארוך גורם לתמונה להיראות לא טוב. הבעיה מתחילה כשרוצים לצלם וידאו באיכות גבוה: התוצרים מעט מרצדים בגלל כמות הפריימים הנמוכה. הזום האופטי מגיב יפה, אך הזום הדיגיטלי לא מושלם: מהר מאוד התמונות והסרטונים מפסיקים להיות שמישים. 

סמסונג S21 אולטרה (צילום: אור אליעז, NEXTER)
מערך הצילום האחורי עתיר בעדשות וחיישנים | צילום: אור אליעז, NEXTER

המצלמה הקדמית, עם חיישן ה-40 מגה פיקסל הפתיעה אותי מאוד. התוצאות בה מעולות גם בסטילס וגם בוידאו, ומזה זמן מה לא ראיתי מצלמה טובה כזו בחלקו הקדמי של מכשיר כלשהו. כן, גם באייפון.

הסוללה

למרות שסמסונג מתהדרת בסוללה בנפח 5,000 מיליאמפר, היא קצת אכזבה אותנו. נכון, היא מצליחה להחזיק יום עבודה בשימוש אינטנסיבי, אבל ממכשיר כל כך יקר ציפינו ליותר. ייתכן שהמסך האיכותי ומערך הצילום המשוכלל נוגסים בה יותר מדי.

השורה התחתונה

S21 אולטרה הוא מכשיר מרשים; המסך האיכותי, התמיכה בעט והמצלמה עוזרים לו להתעלות על מתחריו. בעוכריו נמצאים דווקא המעבד אקסינוס, גב הזכוכית שגורם לו להתחמם והסוללה שנגמרת מהר מדי. אה, ואם מציעים זום שמגדיל פי מאה, כדאי לוודא שהתמונות אכן ראויות לשימוש.

במחיר שמתחיל ב-4,700 שקלים, הוא יקר יותר מרוב מתחריו, וניצב ראש בראש מול אייפון 12 פרו מקס. אם אתם מחובבי סמסונג, כנראה שתרכשו אותו כך או כך, ואנחנו מעריכים שתהיו מרוצים. ועדיין, אנחנו מרגישים שסמסונג הייתה יכולה לתת יותר.