רוצים להיות יעילים? הנה 9 אפליקציות שיחסכו לנו לא מעט זמן והרבה מאוד אנרגיה.
1. GetTaxi
נדמה שכמעט אין היום אדם שלא מכיר את האפליקציה הישראלית המצליחה שעשתה היסטוריה וגרמה לנהגי המוניות להפוך לאדיבים יותר, נחמדים יותר ומסודרים יותר בזכות הענקת היכולת לנוסע לדרג את הנהג בסוף הנסיעה. ובכל זאת, הרבה אנשים עדיין מחפשים את מספר הטלפון של תחנת המוניות הקרובה או סומכים על קיומה של תחנה בסמוך לתחנות מרכזיות. אנחנו יכולים להעיד שזו טעות – השגת מונית דרך אפליקציית גט-טקסי (שזמינה, בנוסף לאייפון, אנדרואיד ובלקברי, גם למי שאין לו סמארטפון, דרך אתר אינטרנט) מהירה, נוחה ולעתים אף זולה משימוש במוניות מתחנות רגילות. גם אפשרות התשלום בכרטיס אשראי דרך האפליקציה חוסכת זמן, בטח אם אין לכם כסף מזומן ואיפה תמצאו עכשיו כספומט.
אפליקציות דומות: Taxi to Go (אייפון, אנדרואיד), קליק למונית (אייפון, אנדרואיד גרסא 1, אנדרואיד גרסא 2), Israeli Taxi (אנדרואיד),
2. ProFinder
את מה שעשתה גט-טקסי למוניות, רוצה האפליקציה הזו לעשות לאנשי שירות. פרופיינדר מאפשרת למשתמשים לחפש ולמצוא בעלי מקצוע שונים בסביבתם, להזמין אותם תוך סיכום עלות השירות מראש, לשלם להם בתום השירות באשראי מתוך האפליקציה ולדרג אותם לטובת משתמשים אחרים. בנוסף, מאפשרת האפליקציה לכל בעל מקצוע להירשם ולהציע את שירותיו באמצעותה.
אפליקציות דומות: מי זמין (אייפון, אנדרואיד), המקצוענים (אייפון, אנדרואיד).
3. Pink Park
מציאת חניה בתל אביב, כמו גם בערים אחרות בישראל, היא חוויה לא נעימה שגוזלת מהנהגים שביניבו זמן רב ולעתים קרובות גם לא מעט עצבים. כדי לפשט את התהליך קמו בישראל בכלל ובתל אביב בפרט כמה חברות שכל מטרתן לאפשר למחפשי חניות לנצל את מקומותיהם הפרטיים של בעלי בתים עם חניות צמודות. אחת מהן היא פינק פארק, שבניגוד לאחרות לא מסתפקת באתר ואפליקציה להזמנת החניה, אלא גם מתקינה בה חיישן שמזהה מתי החניה פנויה בנוסף למנגנון הזמנת החניות וכך יודע להפנות משתמשים קרובים המחפשים חניה לקרובה ביותר ליעדם.
אפליקציות דומות: JustParkIt (אייפון, אנדרואיד), ParksPool/איזיפארק (אייפון, אנדרואיד), Parko (אייפון, אנדרואיד).
4. Moovit
גם לאלו מאיתנו שאין להם מכוניות יש בעיות משלהם. לוחות הזמנים הלא אמינים, האוטובוסים הצפופים והאפשרויות השונות והמבלבלות הופכות את הנסיעה באמצעי התחבורה הציבוריים בישראל לחוויה לא נעימה. מוביט, שגם היא יוזמה מקומית שהפכה להצלחה בינלאומית, מנסה לפתור את כל הבעיות יחד. בבסיסה, מדובר באפליקציית התמצאות בתחבורה הציבורית, המאפשרת לבחור מוצא ויעד ולקבל את כל האפשרויות לנוע ביניהם באוטובוסים, רכבות ורכבות קלות. עם זאת, היא נותנת הרבה יותר, וכוללת זמני הגעה אמיתיים לפי חיישני ה-GPS המותקנים על מאות אוטובוסים במדינה כדי לחסוך למשתמשים את ההמתנה, הוראות ניווט להליכה בין התחנות, רשת חברתית של משתמשים המדווחים בזמן אמת על העומס בתחנות ובכלי הרכב ועוד.
אפליקציות דומות: NetBus (אייפון, אנדרואיד), אוטובוס קרוב (אייפון, אנדרואיד),
5. MyCheck
אחרי שיצאנו מהאוטובוס או מקום החניה מהאפליקציות הקודמות, הגיע הזמן לטפל גם בשלב הבא של כל בילוי – התשלום במסעדה. במקום לחפש את המלצר, לנופף לו, לבקש חשבון, לספור כסף או להסתכן ולמסור את כרטיס האשראי ולחכות למלצר שיחזור עם הכרטיס או העודף, אפשר פשוט להשתמש באפליקציה הזו, שאחת המשקיעות בה היא הדוגמנית בר רפאלי. פשוט מורידים את האפליקציה, נרשמים עם אמצעי תשלום, בכל כניסה למקום בילוי מראים קוד למלצר או לברמן וזהו – מאותו רגע אפשר להזמין, לצפות בהיסטוריית ההזמנות ולשלם בקליק לפני שקמים.
אפליקציות דומות: Moola Smart Wallet (אייפון, אנדרואיד)
6. Cellarix
ארנק סלולרי הוא אחד הנושאים החמים כרגע בעולם הטכנולוגיה. אחרי כשלונה של גוגל ליצור אחד כזה וניסיונה הלא הרבה יותר מוצלח של אפל, נכנסו לשוק חברות קטנות יותר שהצליחו לקצור הצלחה יחסית ולצבור מיליוני משתמשים ברחבי העולם. חברת סלאריקס הישראלית מספקת שירות שכזה, המאפשר להעביר כסף בין אנשים או לשלם לעסקים ללא צורך באמצעי תשלום מסורתיים. האפליקציה מתחברת לחשבונות הבנק והאשראי של המשתמש ומאפשרת לו להעביר כסף בעמלה של שקל אחד בלבד לכל בעל טלפון סלולרי (שיצטרך להירשם כדי לקבל את הכסף או למשוך אותו בבנק הדואר תוך תשלום עמלה של 12 שקל) או לשלם בעסקים שונים, ביניהם פיצה האט, ידיעות ספרים, אוטוקר והדקה ה-90.
אפליקציות דומות: בנק הפועלים (אייפון 1, אייפון 2, אנדרואיד), בנק דיסקונט (אייפון, אנדרואיד), לאומי דיגיטל (אייפון, אנדרואיד), לאומי קארד (אייפון, אנדרואיד), הבנק הבינלאומי (אייפון, אנדרואיד).
7. זאפיקס
מדי פעם אנחנו זקוקים לאוזן קשבת מאחד הטלפנים של חברות שירותים שונות, החל מספקיות סלולר ועד חברות תחבורה. כי יש דברים שאנשים מסוגלים להסביר יותר טוב ממחשבים, ועליהם תמיד נוכל לצעוק כשמשהו לא מוצא חן בעינינו ולאיים בנטישה. טוב, אולי לא בכל חברה זה עובד. בכל אופן, כדי להגיע מהר יותר למענה האנושי ולדלג על "שלום, הגעתם לשירות הלקוחות של חברת עזבו-אותנו-באמאשלכם. לא-איכפת-לנו-מה-אתם-רוצים הקישו מספר וחכו על הקו אותו מספר שעות", פותח השירות הזה, שמפנה אתכם הכי קרוב שאפשר לטלפן אנושי, או לפחות למוסיקה מעצבנת שמבטיחה שאחריה יבוא טלפן אנושי או האפוקליפסה. תוכלו גם להזין לאפליקציה את פרטי כרטיס האשראי, כדי שלא תצטרכו לעשות זאת בכל שיחה כדי להוכיח את זהותכם.
אפליקציות דומות: שירות.נט (אייפון, אנדרואיד).
8. Any.do
עוד אפליקציה ישראלית מצליחה ומוכרת. בעיקרון אנידו היא אפליקציה לניהול משימות, אליה אפשר להזין מטלות ותזכורות ולסנכרן אותן בין כל המכשירים שלנו דרך הענן, אך היא כוללת גם תכונה שימושית וחוסכת זמן למי שמוצא את עצמו לעתים קרובות שוכח דברים ברגע הנכון ונאלץ לחזור לאחור כדי לבצע אותם: תזכורות מבוססות מיקום. כך נוכל לקבל תזכורת על משימה רלוונטית כשאנחנו נמצאים בסמיכות למקום בו היא אמורה להתבצע – אם זה הסופרמרקט ("זכור להביא חלב"), העבודה ("העבר את הטלפון הפרטי למצב שקט") או מקום בילוי ("אל תשכח להראות את הקופון").
אפליקציות דומות: Wunderlist (אייפון, אנדרואיד), Evernote (אייפון, אנדרואיד).
9. AutomateIt
עוד אפליקציה ישראלית, שחוסכת זמן בדרך הכי טובה שקיימת: היא פשוט עושה דברים במקומכם. היא פועלת על ידי הגדרת "חוקים" המבוססים על טריגרים ומבצעים פעולות מוגדרות מראש. שוכחים להעביר את המכשיר למצב שקט כשמגיעים לעבודה? הגדירו את המקום וכל פעם שתגיעו אליו מצב שקט יופעל לבד. מתעצלים להפעיל ולכבות את ה-GPS כל פעם שאתם משתמשים בתוכנת ניווט? צרו כלל על בסיס אפליקציה ("בהפעלת אפליקציית הניווט") שידליק את ה-GPS ויכבה אותו כאשר תסיימו כדי לחסוך בסוללה. שוכחים לקבוע את שעת השעון המעורר בלילה? שלבו טריגר שעה ("אחרי 10 בערב") עם מצב ("בעת חיבור מטען") והמכשיר יזכיר לכם לוודא שהשעון המעורר מכוון לזמן המיטבי למחר. רוצים שהטלפון יודיע לאשה כשיצאתם מהעבודה? בחרו במתג השעה והזמן ("אחרי 5 בערב" ו"יציאה ממקום העבודה") והמכשיר ישלח לה SMS בלי שתנקפו אצבע. האפליקציה מאפשרת עשרות סוגי טריגרים ופעולות, וכמעט שאין סוף ליכולותיה. בנוסף, אפשר גם להוריד "כללים" מהמאגר שיצרו המשתמשים.
להורדה: אנדרואיד
אפליקציות דומות: Atooma (אנדרואיד).