ווייז (Waze), מלבד היותה סוג של גאווה לאומית שנמכרה לגוגל, הפכה גם להיות תוכנת הניווט הלאומית לא פחות. מי מאיתנו שמשתמשים בה (ומי לא? שיקום!), בוודאי מכירים את הצלמיות של נהגים אחרים בכביש שמעוטרות במגן, חרב או כתר. עיטורים אלה מציינים דרגות של משתמשים ב-Waze, כאלה שהגיעו למעמד וצברו כמות מסויימת של נקודות. כיצד תוכלו להשיג מקסימום נקודות ולקבל מגן או חרב בעצמכם? הנה כל הדרכים.
סולם הדרגות
ראשית, נברר מה הן הדרגות ב-Waze ומה צריך כדי לעבור מדרגה לדרגה. ראוי לציין שהנקודות מחולקות ומחושבות על בסיס חודשי, כך שכמות הנקודות הנדרשת לעבור מדרגה לדרגה, משתנה כל הזמן. ואתם חייבים להיות משתמשים רשומים. שם משתמש של Waze או כניסה עם פייסבוק, אבל לא משתמש אנונימי. משתמש כזה לא יצבור לכם נקודות כלל. הנה הסולם המלא:
תינוק – מופיע כסמל Waze עם מוצץ. השלב הראשוני של כל משתמש Waze. עולים דרגה אחרי שנוסעים 160 ק"מ.
בוגר – ה-Waze הרגיל, של רובנו. מתווספת היכולת להוסיף מצב רוח.
לוחם – מדורג בעשירון העליון של המשתמשים בארץ (10% עליונים). אייקון עם מגן.
אביר – מדורג בארבעת האחוזים העליונים של המשתמשים בארץ (4%). אייקון עם חרב
אצולת Waze – הקינגים האמיתיים, המאיון העליון של משתמשי Waze באותה מדינה (1%). אייקון עם כתר.
עוד סיפורים, סרטונים ותמונות בפייסבוק של NEXTER
יצוין, שעם הצטרפותם של נהגים מקצועיים לקרב משתמשי Waze כמו נהגי מוניות ונהגי משאיות תובלה שנמצאים שעות רבות יותר מהאדם הממוצע על הכביש, וכיון שכמו בפסיכומטרי, המיקום שלכם יחסי לשאר המשתמשים, הכניסה לרמת ה"אצולה" הפכה לקשה למדי – אבל היא לא בלתי אפשרית.
אם אתם רוצים לבדוק אפילו כרגע מה מצבכם ביחס לעולם, פתחו את האפליקציה, ולחצו על הצלמית עם צללית הווייזר (צד שמאל). אז בחרו ב-"ה-Waze שלי", ובחלון שיפתח, בחרו ב"לוח הניקוד". תקבלו את הדרגה הנוכחית שלכם, והמיקום שלכם בדירוג הארצי. לחיצה על הלשוניות "חברים" ו"כולם" תתן לכם את מיקומכם היחסי לעומת חברי הפייסבוק שלכם, וכלל משתמשי Waze בעולם, בהתאמה.
איך צוברים נקודות?
כמו בצה"ל, צבירת נקודות ב-Waze מתחלקת לשלושה חלקים: הישגים (Achievements), פעולות רגילות ושימוש שוטף. נתחיל דווקא מהסוף: שימוש שוטף ורגיל ב-Waze בכל נהיגה ישפר את מעמדכם, אז השתמשו ב-Waze כמה שיותר. בנסיעה רגילה, תקבלו 3.2 נקודות לכל קילומטר, אגב, גם אם אינכם מנווטים ורק השארתם את Waze פועלת בזמן נהיגה.
צבירות נקודות עם פעולות
ולשני המקורות היותר חשובים לצבירת נקודות. ראשית, פעולות רגילות ושוטפות.
כל פעולה שתעשו ב-Waze, כמו דיווחים או עדכוני מפה, תזכה אתכם במספר מסוים של נקודות. לפי גודל התרומה שלכם לשירות, כך גודל התגמול בנקודות. אלה שתורמים עדכונים על דרכים חדשות או כאלה שאין עליהן מספיק מידע, מקבלים את התגמול הגדול ביותר (ראו גם בהמשך). והנה תעריפון הניקוד הרשמי:
דיווח דרך – 6 נק'
דיווח על מחיר בתחנת דלק – 8 נק'
הערה לדיווח (או דיווח חוזר על אירוע שכבר דווח) – 3 נק'
עריכת מפה – 1.5 נק' לכל עריכה (בונוס נוסף)
פתרון בעיה מדווחת במפה (דיווח של משתמש) – 3 נק' לכל בעיה שנפתרה
הוספת שמות רחובות – 1 נק' לכל שם רחוב
הוספת מספרי בתים – 1 נק' לכל מקטע
פרסום בעיות בפורום – 2 נק' לכל שלושה פרסומים
והנה פרסי הניקוד הגדולים:
הפתעות חג – בחגים ובמועדים מיוחדים, מחביאים אנשי Waze "הפתעות" שונות במפה. מעבר דרכן, יזכה אתכם בבין שלוש לעשר נקודות.
"אכילת" שבילים (Road Munching) – לפעמים, תתקלו ב-Waze בדרכים שמסומנות בנקודות כחולות. אלה דרכים של-Waze חסר עליהן מידע. נסיעה בהן תזכה אתכם ב-10 נקודות לכל ק"מ. אגב, בנהיגה בקטעים הללו, הווייזר (אייקון ה-Waze) שלכם יהפוך להיות פקמן קטן ורעב, ו"יאכל" את הנקודות במפה, ומכאן השם המשעשע. אין אפשרות לאתר את הדרכים הללו בסריקה אוטומטית,
סלילת דרכים חדשות – העזרה הכי גדולה שתוכלו להגיש ל-Waze כנהגים מהשורה מבלי לטרוח על עדכוני מפה (שזה עניין למשוגעים לדבר), היא לגלות ל-Waze דרכים חדשות שהאפליקציה לא מכירה. "סלילה" או Paving באנגלית, תזכה אתכם בלא פחות מ-40 נקודות לכל ק"מ שתסללו. הגעתם לכביש לא ידוע ואתם רוצים לסלול? היכנסו ל"דווח" (האייקון דמוי הטיפה ההפוכה בצד ימין), ובחרו ב"בעיה במפה". בחלון שיפתח, בחרו בלשונית "הקלט כביש". שם, לחצו על "הקלט כביש", והמשיכו בנהיגה כרגיל. ברגע שתגיעו לדרך מוכרת, לחצו על "הפסק".
אחרי שתגיעו הביתה בבטחה, היכנסו לעורך המפה , בחרו את הדרך שערכתם, תנו לה שם, סוג וכולי ושמרו. השינוי במפה יופיע תוך 48 שעות, ואם סללתם דרך לא מוכרת, תקבלו ערימה נאה של נקודות.
הישגים
החלק האחרון שמקנה לכם נקודות, הוא הישגים. כדי לצפות ברשימת ההישגים, לחצו על הצלמית עם צללית הווייזר (צד שמאל). אז בחרו ב-"ה-Waze שלי", ובחלון שיפתח, בחרו ב"לוח הניקוד". שם בחרו ב-"הנקודות שלך". בחלון שיפתח תקבלו את רשימת ההישגים המלאה, המסומנת עם סוכריות. כל סוכריה אפורה היא הישג שכבר השגתם וקיבלתם בזכותו נקודות, ואילו הסוכריות הזהובות עם המספרים עליהן, אלה הישגים ונקודות שאותן אתם עוד צריכים להשיג.
ההישגים מתחילים מדברים פשוטים כמו "הדיווח הראשון שלך" או "16 הקילומטרים הראשונים שלך", ששווים 25 נקודות ומגיעים עד הישגים קשים יותר כמו נסיעה של 800 ק"מ בשבוע (1000 נקודות) או להשיג את הניקוד השבועי הכי גבוה בארץ (500 נקודות). מה שכן, חיבור לפייסבוק ייתן לכם 2000 נקודות בקלות: חמשת החברים הראשונים שלכם ב-Waze.
טיפים לא רשמיים
אנשי Waze סירבו לגלות לנו את הפרמטרים הסודיים שמקנים עוד נקודות. אז הלכנו ותחקרנו משתמש מלכותי אחד, שהוא משתמש כבד בתוכנה ומחזיק בכתר על הראש.
הטיפים שלו היו כמובן, להרבות בדיווחים, ולהחזיק את Waze פתוחה בכל פעם שאתם מתניעים ויוצאים לדרך (טיפים שכבר ציינו פה), אבל לפי דבריו, ניתן להסיק שגם למשל, ביטול של דיווחים שכבר אינם עדכניים (כמו רכב שתקוע בצד הדרך או ניידת משטרה, שהם דיווחים תלויי זמן) או תודות ממשתמשים אחרים על דיווח שסייע להם, מקנים נקודות. כאמור, הטיפים האלה לא קיבלו אימות רשמי, אבל ייתכן שהם יוסיפו לכם בחישוב החודשי.
שוב, זכרו שהדרך למעלה לא קלה, וכיון שהניקוד הוא יחסי לשאר המשתמשים ומחושב כל פעם מחדש, תצטרכו לעבוד קשה כדי לשמור על מעמדכם, ולתרום לא מעט לקהילה ולאפליקציה. אבל הכי חשוב – שתהיה לכולנו דרך צלחה ובטוחה.