תשכחו מקנדי קראש ואינסטגרם: הנה 9 אפליקציות מצוינות שיכולות לחסוך לכם לא מעט כסף.
1. PayZ
דרך פופולארית לחסוך כסף בקניות היא להצטרף למועדוני לקוחות. אבל חלקנו מחזיקים כל כך הרבה כרטיסי מועדון שאין לנו מושג אילו מהם תקפים, באיזו חנות וכמה הנחות שונות אנחנו יכולים להשיג באמצעותם. פייז (הישראלית, אלא מה?) מנסה לעשות סדר בבלגאן. מזינים אליה את סוגי הכרטיסים והתווים שברשותנו – ללא צורך בפרטים מזהים כגון הספרות האחרונות – והיא מסוגלת לזהות באיזה כרטיס הכי כדאי לשלם בכל חנות או באיזו חנות בסביבת המשתמש יש לו את ההטבה הכי כדאית כרגע.
אפליקציות דומות: MemberIt (אייפון, אנדרואיד), חבר (אנדרואיד).
2. Onavo Extend
עוד אפליקציה ישראלית שנחשבת לאחת מחביבות הקהילה הטכנולוגית. אונאבו מציעה שירות לסחיטת המקסימום ממסלול הגלישה הסלולרית שלכם, כדי שתוכלו לגלוש יותר ולשלם פחות – או לפחות לא לשלם על חריגות. שרתי החברה דוחסים את המידע הנשלח אל ומהטלפון החכם שלכם כך שב-500 המגה-בייטים או הגיגה-בייט שכלולים בתוכנית של ספקית הסלולר שלכם יצליחו להידחס נתונים שבלעדיה היו צורכים עד פי חמישה יותר.
אפליקציות דומות: אופרה (אייפון, אנדרואיד).
3. כמה דיברתי
לא רק גלישה מרכיבה את החשבון הסלולרי שלנו, וכמה מאיתנו מצליחים להיות מופתעים מהחשבון בכל חודש מחדש. הסיבות רבות ומגוונות – העלאות תעריפים, שיחות והודעות בכמות החורגת מהתוכנית וגם גלישת היתר שכבר הוזכרה. כדי לעקוב אחרי ניצול התוכניות שלכם כמעט בזמן אמת, מתחברת "כמה דיברתי" לחשבונכם בספקיות הסלולר הגדולות (פלאפון, סלקום, אורנג', גולן טלקום) ומראה לכם באופן גרפי כמה ניצלתם מכל אחד מסוגי השירותים לעומת אחוז תקופת החיוב שעבר.
אפליקציות דומות: Pelephone on line (אייפון, אנדרואיד), My Cellcom (אייפון, אנדרואיד), My Orange (אייפון, אנדרואיד).
4. PriceZ
קניות. אי אפשר איתן ואי אפשר בלעדיהן. אתם נכנסים לסופר כדי לקנות שניים-שלושה מוצרים ולצאת צ'יק-צ'ק בקופת האקספרס אך עד מהרה מוצאים את עצמכם עם עגלה מלאה מוצרים נוספים וחשבונית ארוכה ויקרה מאוד. והכי גרוע זה לחזור הביתה, להדליק את הטלוויזיה או לפתוח עיתון ולראות פרסומת לרשת שיווק מתחרה שמראה מחירים זולים יותר למוצרים שקניתם או למוצרים דומים מספיק. "פרייסז" קוראת לעצמה "הווייז של הסופרים". היא מאפשרת למשתמשים לנהל רשימות קניות, לצפות בהשוואות מחירים למוצרים בודדים או סלים שלמים, לעדכן את מחירי המוצרים אם אתם נתקלים בחנות בעדכון מחיר ועוד.
אפליקציות דומות: ברקודר (אייפון, אנדרואיד), מרקטפלייס (אנדרואיד).
5. Viber
וייבר היא אחת האפליקציות הישראליות המצליחות ביותר, עם מאות מיליוני משתמשים ברחבי העולם ולא מעט תכונות שגורמות לענקיות כמו סקייפ וגוגל להחוויר מבושה. התוכנה מספקת את כל דרכי התקשורת האפשריות – שיחות קוליות ב-HD, שיחות וידאו, הודעות כתובות, שליחת קבצים מסוגים שונים ואפילו העברה של שיחות בין האפליקציה הסלולרית, הפועלת על כל טלפון בעולם בערך, למחשב האישי בעזרת התוכנה ששוחררה לאחרונה. כן, תוך כדי השיחה. זוהי גם האפליקציה הזמינה למספר הרב ביותר של פלטפורמות.
להורדה: אייפון | אנדרואיד | ווינדוס פון | בלקברי | סימביאן
אפליקציות דומות: סקייפ (אייפון, אנדרואיד, ווינדוס פון, בלקברי), וואטסאפ (אייפון, אנדרואיד, ווינדוס פון, בלקברי, סימביאן).
6. Full Tank
דלק הוא מההוצאות היותר גבוהות שלנו בשנים האחרונות, ונראה שהעליות התדירות במחירו אינן עומדות להיבלם בקרוב. לכן, נעשינו רגישים במיוחד לנוזל ששותות המכוניות שלנו. פולטאנק היא אפליקציה להשוואת מחירי דלק, המאפשרת לנהגים לצפות במחירי סוג הדלק המבוקש בתחנות הקרובות אליהם ברדיוס ניתן לבחירה. האפליקציה גם מספקת הוראות ניווט לתחנה הנבחרת ומציעה לנהגים לעדכן את המחירים המופיעים בה עם גילו טעות או עדכון.
אפליקציות דומות: ווייז (אייפון, אנדרואיד).
7. קילומטר לליטר
עליית מחירי הדלק הפכה אותנו גם למודעים הרבה יותר למכוניות שאנחנו קונים. נתוני צריכת דלק הפכו לאחד החלקים החשובים ביותר במודעות המכירות של כלי רכב וקונים מאוכזבים רבים שמגלים שצריכת הדלק גבוהה מהמובטח משאירים את המכונית בבית ונוסעים עם השכן או בתחבורה ציבורית. "קילומטר לליטר" מיועדת לוודא שזה לא יקרה לכם. היא מציגה לכם את נתוני צריכת הדלק האמיתיים של דגמי רכב שונים כפי שנמסרו על ידי נהגים אמיתיים, כדי שתוכלו לדעת איזה רכב לקנות ומתי להתחיל לדאוג מהרגלי השתייה הבלתי שגרתיים של מכוניתכם.
להורדה: אנדרואיד | ווינדוס פון
אפליקציות דומות: לא מצאנו.
8. Electricity calculato
יחד עם עליית מחירי הנפט והדלק עולים בהדרגה גם מחירי החשמל. כדי לחסוך בחשבון החשמל פותחה האפליקציה הזו, אליה מזינים את פרטי המוצר, כגון סוג, דגם, זמן הפעלה והכי חשוב – נתוני צריכת החשמל בואט לשעה, ומקבלים חישוב של עלות הפעלת אותו מוצר.
להורדה: אנדרואיד
אפליקציות דומות: לא מצאנו.
9. Hulyo
טיסות הן עסק יקר, ונראה שאפילו השמים הפתוחים לא הצליחו להביא את השוק הזה בארץ לרמת מחירים דומה לזו הקיימת במדינות אחרות. חוליו מציגה פתרון מעניין לבעיה: היא מוצאת לכם את המקומות האחרונים לטיסות במהלך שעות הלילה האחרון שלפני כל טיסה. מדובר במקומות שהחברות מעוניינות למכור כדי לא להשאיר מקומות לא מנוצלים במטוס, ולכן המחירים נמוכים למדי – 99 עד 199 יורו לאדם לטיסות לאירופה, למשל. למהירי החלטה.