HTC וסמסונג השיקו לאחרונה מכשירי דגל חדשים ומנצנצים, שגם בגיעו כבר לישראל באופן רשמי. החלטנו לקחת את שני המכשירים, ששייכים לצמרת הגבוהה מבחינת המחירים שלהם, ולעמת אותם אחד מול השני וזאת כדי לנסות לעזור למתלבטים לקבוע באיזה מכשיר כדאי להם לבחור.
עיצוב
סמסונג ללא ספק עשתה קפיצת דרך ארוכה עם סדרת הגלקסי S6 בכל הקשור לעיצוב. למעשה, ככל הנראה מדובר בשינוי הגדול ביותר בדור הנוכחי. אין כבר יותר פלסטיק ומעתה, הכל מתכת וזכוכית. זה בעיקר בא לידי ביטוי במסגרת אלומיניום יפיפייה, גב זכוכית נעים למגע וגימור מבריק במגוון צבעים מרהיבים וסוף סוף, בהרגשה שמחזיקים משהו יוקרתי ביד. עוביו של המכשיר 6.8 מילימטר בלבד כאשר חלקו הקדמי עדיין דומה מאוד למכשיר ה-גלקסי S5, אולם מספיק הצצה קטנה מהצד כדי להבין כי הוא שונה לגמרי.
קראו גם: אייפון 6 מול גלקסי S6: מי הסמארטפון המנצח?
HTC ממשיכה למעשה באותו קו עיצוב כבר בפעם השלישית, ולדעתנו עדיין מדובר בעיצוב היפה ביותר למכשירים סלולריים שיש כיום עלי אדמות. איכות הגימור גבוהה מאוד, כאשר הגב והמסגרת נראים כיחידה אחת גדולה ומוצקת, בטקסטורה מוברשת ונוצצת. בדור האחרון היא בחרה לעשות מעין מדרגה קטנה במסגרת ונראה כאילו תושבת המסך וגב המכשיר הם בשני חלקים, דבר שלדעתנו מעט פגע בעיצוב. גם עוביו פחות מחמיא ועומד על 9.6 מילימטר, הרבה יותר מזה של ה-S6, ויש לנו עדיין תלונה חריפה על אורכו 'המבוזבז' ביחס לגודל המסך. בקדמתו קשה לפספס את זוג הרמקולים הגדולים ובדופן ימין את הכפתורים הדקיקם, אשר זכו גם הם לעיצוב מתכתי.
הזוכה: שני המכשירים נראים ומרגישים נהדר. ללא ספק סמסונג הציגה שדרוג משמעותי בעיצוב בהשוואה לדור הקודם, אך עדיין במבחן המציאות, HTC נראה מעט טוב יותר, בזכות העובדה כי הגב מתכתי והגימור מוברש, ולמרות כי הוא כבד, בעל שטח מסך מבוזבז יותר וגם עבה יותר, הוא דווקא מרגיש נוח ביד בזכות הקימור בגבו. אבל, אם היינו משווים אליו את ה-Galaxy S6 Edge, כנראה שהבחירה שלנו הייתה אחרת.
מסך
גם השנה, שתי היצרניות נשארו עם גודל מסך כמעט זהה. ה-One M9 מצויד במסך 5 אינץ’ מסוג SuperLCD ומציע רזולוציה זהה לקודמו – 1,920×1,080 פיקסלים. סמסונג אף מעט הקטינה את המסך ל-5.1 אינץ’ אך שדרגה את הרזולוציה ל-2,560×1,440 פיקסלים, תוך שהביא ממשיכה להשתמש בטכנולוגיית SuperAMOLED הוותיקה.
שני המסכים נראים טוב מאוד, ואולי תופתעו אבל מסך QHD לא מציג הבדל גדול בחדות התמונה מול Full HD, כך שקשה היה לנו לראות הבדלים בגזרת הפיקסלים. שני המסכים חדים מאוד ורק אם ממש, אבל ממש נתאמץ נמצא אולי יתרון קל לרזולוציה של סמסונג.
אבל ההבדלים טמונים דווקא בצבעים. יש הבדל לא קטן בין מסכי LCD ו-AMOLED, שלדברי רבים LCD מציג צבעים טבעיים יותר בהשוואה לניגודיות הגבוהה במסכי OLED. את זה ניתן לראות בבירור בין הצבעים של האייקונים השונים ובתמונות, אך היתרונות של ניגודיות גבוה במסך ה-S6 מתבטא בצבע השחור המוחלט, והצבעים העשירים יותר, שלכאורה פחות אמיתיים אך לדעתנו יותר מרהיבים. בכל הקשור לבהירות המסך, לסמסוג יש יתרון בולט באשר לשימוש במכשיר באור שמש ישיר ואילו ל-HTC יש יתרון בשימוש בתוך מבנים.
המנצח: בכל הקשור למסכים בכלל, זה עניין של טעם אישי ולדעתנו, למרות כי מדובר בצבעים זחיחים ופחות אמינים, אנו יותר נהנים להתבונן על מסך ה-Galaxy S6 וללא ספק הוא עדיין לדעתנו המסך הטוב ביותר שאפשר למצוא בטלפונים.
תוכנה
שתי היצרניות ממשיכות להשתמש בממשקים ייחודיים מעל לאנדרואיד. ל-HTC יש את Sense ולסמסונג יש את TouchWIZ. ההבדלים בגרסאות האחרונות אינם גדולים במיוחד על גבי גרסת האנדרואיד 5.0 Lollipop, אבל בהחלט שניהם נעימים ונוחים לשימוש. לכל אחת יש מגוון של יישומים נוספים, ווידיג’טים, ערכות נושא וגם תזרים עדכונים – HTC BlinkFeed ו-Briefing המבוסס על Flipboard אצל סמסונג.
שני הממשקים נראים טוב, נוחים לשימוש וכוללים מגוון גדול של אפשרויות. אצל HTC יש הרגשה כי מדובר בממשק קל יותר, למרות כי בפועל שני הממשקים תופסים לא מעט נפח אחסון (בין 7 ל-9 ג’יגה-בייט), זאת אולי כי הליטושים שעשתה החברה עם ה-Sense 7.0 קטנים יותר והיא עדיין משתמשת באלמנטים מקוריים של מערכת האנדרואיד כמו שורת ההתראות והכפתורים כחלק מהממשק.
ב-Sense מגוון הווידיג’טים גדול יותר, וכן יישומים שכל הזמן מתעדכנים כמו הגלריה, Zoe, נגן המוזיקה ועוד. גם העובדה כי רוב היישומים של HTC נמצאים כעת ב-Google Play ומתעדכנים על בסיס קבוע בלי קשר לעדכוני התוכנה, נותנים אצלנו נקודות בונוס, צעד שרק כעת סמסונג מתחילה לעשות.
המנצח: אמנם סמסונג שיפרה את ממשק ה-TouchWIZ 5.0 הוותיק, נוספו לו עוד אלמנטים והוא הפך לקליל יותר בהשוואה לגרסאות הקודמות. אין השהיות והוא עובד טוב, אבל לדעתנו, הממשק של HTC עשיר ומעניין יותר.
מצלמה
הצעד הכה מתבקש מ-HTC הגיע. כן, אנחנו מדברים על כך שהחברה החליטה, סוף סוף, לזנוח את מצלמת ה-UltraPixel הנוראית, ולצייד את המכשיר בחיישן איכותי בגודל 20.7 מגה פיקסל. למען האמת, מצלמת ה-UltraPixel עברה קדימה, ולאחורית נוספו עוד מספר אלמנטים חדשים.
מלבד זאת, המצלמה מסוגלת לצלם וידאו עד 2160p@30fps. סמסונג לעומת זאת, ממשיכה להגדיל את החיישן בכל דור, ו-Galaxy S6 זכה לחיישן 16 מגה פיקסל עם מייצב תמונה אופטי. לצד זאת, ממשק המצלמה זכה לשדרוג יחד עם אפשרות צילום וידאו ב-2160p@30fps.
ובכל זאת, מי מצלם טוב יותר? את הבדיקה ערכנו על ידי צילום מספר תמונות יחדיו בשני המכשירים כאשר תנאי הצילום והזווית זהים. כמו גם הגדרות הצילום (אוטומטי ללא HDR).
בתוצאות ניתן להבחין כי ה-Galaxy S6 מתמודד טוב יותר בעת צילום תמונות בתאורה נמוכה כמו זו שצילמנו ברחוב בשעות הערב. בזמן שאצל ה-One M9 התאורה גרמה למריחה בתמונה, ה-S6 התמודד טוב יותר וגם יצר פחות רעש דיגיטלי. בתמונה בצילום באור יום כמעט ולא רואים הבדלים, אולי פרט לכך שהצבעים מעט יותר עשירים ב-S6 והתמונה במעט יותר מוארת. ה-M9 הצליחה להתמקד מהר מאוד על אובייקטים והצילום מהיר, ל-S6 יש פתיחה מהירה של המצלמה על ידי הקשה כפולה על כפתור הבית.
המנצח: Galaxy S6 בעיקר בזכות היכולת שלו להתמודד עם תנאי תאורה חלשים, שם החיישנים מתקשים יותר מאור יום והחיישן של סמסונג עשה זאת ללא ספק טוב יותר.
ביצועים
סיבוב פרסה חד עשתה סמסונג כאשר היא החליטה להשתמש בשבב ה-Exynos 7420 במקום להציע שתי גרסאות כפי שהייתה עושה עד כה, וזה כפי הנראה היה צעד חכם מאוד. השבב החדש מצליח להוציא ביצועים גבוהים בהרבה מזה של המתחרה, Snapdragon 810 בכל מבחן ביצועים שהרצנו. כך ביישום הביצועים Antutu, קיבלנו תוצאה של 55 ל-58 אלף נקודות ב-One M9, זאת לעומת 71 אלף נקודות ב-Galaxy S6.
אמנם ההבדלים לא גדולים בין השבבים, בין אם זה תדר מהיר יותר במעט אצל סמסונג, 2.1GHz לעומת 2.0Ghz בשמונת הליבות של Snapdragon 810, וגם הזיכרון זהה – 3GB לזיכרון העבודה. אבל השינוי טמון דווקא בטכנולוגיית היצור – 20 ננו-מטר אצל Snapdragon ו-14 ננו-מטר של סמסונג, וזה משפיע רבות הן על הביצועים, גודל השבב, צריכת ההספק שלו וכתוצאה גם התחממות המכשיר. אגב לגבי זה נציין כי שני המכשירים מתחממים בפעילות מאומצת. לא נתקלנו במצב כי בזמן חוסר שימוש הם התחממו, אבל שכן זה קרה והשתמשנו בהם לאורך זמן, שניהם התחממו לא מעט, אולי עם יתרון קל סמסונג.
המנצח: סמסונג ללא ספק עשתה כאן צעד שהזניק אותה קדימה, וזה מה מספק לה את הקדמה הטכנולוגית וגם העליונות בביצועים.
סוללה
ותוספות אם מדברים על חווית מולטימדיה, זה אומר כי לא רק המסך חשוב כאן אלא השמע ואת זה יש ל-HTC בשפע. זוג רמקולי ה-BoomSound הסטראופוניים הקדמיים עושים את העבודה ואחראים לא רק לעוצמה אלא גם לאיכות יוצאת דופן. הרמקול הבודד של סמסונג איכותי גם הוא וגם עוצמתי, אבל הוא עדיין לא משתווה לזה של HTC, והבחירה למקם אותו בחלק התחתון דווקא גרועה לדעתנו שכן האחיזה במכשיר לרוחב יכולה לגרום לנו להסתיר את הרמקול.
עם המעבר למתכת, סמסונג גם הסירה את האפשרות להחלפת סוללה. לא משהו שלדעתנו קריטי מאוד אם לוקחים בחשבון שכיום לרוב המכשירים אין סוללה נשלפת, אבל החיסרון הגדול יותר היא האפשרות להרחיב את זיכרון המכשיר. כן, סמסונג מציעה 32 ג'יגה-בייט אחסון פנימי בסטנדרט ואפשר גם להגיע ל-128 ג'יגה-בייט, אבל חריץ זיכרון הוא עניין של נוחות למשתמשי האנדרואיד, דבר ש-HTC הבינה ועשתה בדור האחרון של ה-One.
מבחינת סוללה, שני המכשירים מגיעים עם סוללה דומה: 2550mAh ב-Galaxy S6 ו-2840mAh ב-One M9. זו הפעם הראשונה בה סמסונג מורידה את הספק הסוללה במכשיר דגל, אבל באופן מפתיע היא מצליחה להחזיק מעמד טוב יותר. בבדיקה סינטטית בה המכשירים עבדו עם בהירות אוטומטית וניגנו סרטון ב-Mp4 בלופ, הצליח ה-S6 להחזיק 12 שעות אל מול 9 שעות של One M9. באופן כללי הסוללה של HTC אזלה לנו מהר יותר במהלך היום לעומת ה-S6 שהצליח לצלוח יום וחצי. אגב, שניהם מציעים הטענה מהירה באמצעות מטען ייעודי.
גזר הדין: בסופו של יום, אלו שני מכשירים איכותיים מאוד המציגים מפרט משובח, מראה מודרני ויוקרתי, איכות צילום מצוינת וחווית שימוש מעולה. אבל אם נסכם את כל הדברים שעברנו עליהם בהשוואה, יש מנצח אחד ובהפרש לא גדול: Galaxy S6 – בגלל המסך, הביצועים, המצלמה והסוללה.
הכתבה פורסמה במקור ב-TGspot