נטבוק או לפטופ? גישה ראשונה - שימושים וצרכים
"מה אני צריך", או במילים אחרות – מה אתם עושים עם המחשב שלכם וכפועל יוצא, מה אתם צריכים שהוא יוכל לעשות מעבר להורדה וצפייה בפורנו.
צריך פשוט להביט על שבוע טיפוסי ולהכין רשימה של היישומים בהם השתמשתם והמשימות אותם ביצעתם, לדוגמה: "Word", "Powerpoint", "Winamp", או "גלישה ב-Mako", "הפצת דואל שרשרת", "העברת כספי סיוע לנסיך ניגרי" וכדומה.
סוג המשימות יוביל לאחת השאלות הקיומיות המטרידות קונים רבים בעולם וחנוני-פורומים רבים שנדמה להם שהם חיים בעולם - Laptop או Netbook.
נטבוק הוא הזן החדש יותר של מחשבים ניידים: זהו מחשב קטן, באופן טיפוסי כ-10 אינצ', בעל משקל נמוך וביצועים בסיסיים, אך עם תמחור אגרסיבי ונמוך הרבה יותר משל נייד רגיל.
לפטופ הוא המחשב הנייד אליו הורגלנו עד לא מזמן: חלקם גדולים – 12 אינצ' ומעלה, עד 19 - וכבדים יותר, אך בעלי ביצועים גבוהים, יכולות מגוונות מאוד, ופיצ'רים רבים, כולל יכולות שדרוג ונוחות עבודה לא רעה.
אם אתם משתמשים "רגילים" שמנצלים את המחשב בעיקר למסמכים, דוא"ל, גלישה ב-mako, צפייה (ואפילו עריכה בסיסית של תמונות או סרטונים מן המצלמה המשפחתית), צ'יטוט, וניגון סרטים ומוסיקה ברכבת; ואם מה שחשוב לכם הוא היכולת לקחת את כל השימושים הללו איתכם ל(כמעט) כל מקום - כנראה ש-Netbook ישרת אתכם מצויין. עם זאת, חשוב לזכור כי הנטבוקים אינם מגיעים, כמעט אף פעם, עם כונן/צורב תקליטורים מובנה, כך שאם הדבר חשוב לכם, כנראה שיהיה עליכם להוסיף כונן חיצוני בחיבור USB (ולסחוב גם אותו אם הוא חלק בלתי נפרד מהשימוש שלכם במחשב.
לעומת זאת, אם אתם משתמשים מתקדמים, ומנצלים את המחשב בעיקר למשימות כבדות יותר כגון עיצוב גרפי, עריכת וידיאו וכדומה; ואם אתם מוצאים את עצמכם משתמשים במחשב בעיקר על שולחן העבודה בבית או במשרד – כנראה שעדיף ללכת על לפטופ, כי סביר להניח שהביצועים הפחותים והמסך והמקלדת הקטנים המאפיינים את הנטבוקים יהיו די (או אפילו מאוד) מתסכלים.
הכלל הוא שהנטבוקים קטנים, קלים (יחסית) ומתניידים בקלות, אך בעלי ביצועים פחותים ומסכים, מקלדות ומשטחי-מגע קטנים. כלומר, נוח מאוד לקחת אותם איתכם ולפתוח אותם כמעט בכל מקום, אך מרגע שהגעתם לשם לא בטוח שיהיה מאוד נוח לעבוד עלהם במשך שעות על גבי שעות.
מצד שני, מחשב לפטופ הוא כבד ומסורבל יותר אך עם הגודל והמשקל מגיעים מקלדת, משטח-מגע ומסך מוגדלים בהתאם וביצועים שיכולים להחליף מחשב שולחני. כלומר, תתבאסו להסחב איתם, אבל כשסוף סוף תגיעו לשולחן ותפעילו את המחשב, הוא יבצע את כמעט כל משימה בזריזות ובנוחות.
גישה שנייה - כסף
במילה אחת: נטבוק. רק כדי לסבר את האוזן: לפטופ בסיסי יעלה סביב ה-3,500 שקל בעוד שנטבוק בסיסי וקטן-מסך יעלה סביב 1,300 שקל. גם נטבוק מעט מתקדם יותר עדיין יעלה פחות מ-2,000 שקל, וזהו עדיין הבדל משמעותי.
אז, אם אתם זקוקים למחשב נייד וכסף הוא השיקול העיקרי כנראה שההתלבטות כמעט אינה קיימת עבורכם (בהנחה שאתם יחסית קרובים למשתמש ממוצע). כנראה שנטבוק יהיה אופציה טובה מספיק, אם לא מצויינת, כל עוד הדרישות שלכם מן המחשב אינן גבוהות מדי ואתם מוכנים להתפשר על נוחות עבודה פחות מאופטימלית, וכמובן על ביצועים.
לעומת זאת, אם יש לכם את הכסף, תוכלו כמובן להרשות לעצמכם מחשב חזק וגדול יותר עם יכולות מגוונות יותר. בעצם עזבו אתכם – אם יש לכם את הכסף, פשוט קנו את המחשבים הניידים המצויינים של אפל ותתעלמו משאר הכתבה.
להנות מכל העולמות. ראינו כי למעשה, מדובר כאן בצורות שונות של פשרות (או סדרי עדיפויות) בין ארבעה סעיפים עיקריים: ניידות, נוחות עבודה, ביצועים וכסף. יש דרכים להתגבר על פשרות בחלק מן הסעיפים, אך כולן כמובן מגדילות את הפשרה בסעיף הכסף (על אף שלא תמיד בהרבה). לדוגמה:
ניידות לעומת ביצועים. אם רצונכם באמת להשקיע – תוכלו להשיג מחשב נייד שגודלו ומשקלו קרובים לאלה של הנטבוקים (10-12 אינצ'), אך היכולות והביצועים דומים או משתווים לאלה של מחשבים ניידים גדולים הרבה יותר. מחשב כזה בדרך כלל יהיה יקר למדי.
ניידות לעומת נוחות עבודה. גם כאן עם הוצאה נוספת, אך לא מאוד גדולה, נניח, 150 שקל על סט מקלדת ועכבר אלחוטיים ו-600 שקל על מסך LCD, תוכלו לשפר מאוד את נוחות העבודה בבית או במשרד, ועדיין להשאר רחוק מתחת למחיר של מחשב נייד רגיל. זוהי אופציה מומלצת במיוחד למשתמשים רגילים שעיקר עבודתם הוא מן הבית או המשרד, ובמקרים רבים היא אפילו עדיפה על מחשב שולחני מסורבל ורווי כבלים, אבק ורעש. קחו בחשבון.
תכונות חשובות שכדאי להכיר
מהירות עבודה. תלויה בעיקר במעבד ובכמות הזיכרון. אם המחשב מיועד לשימושים כבדים, כמובן שעדיף מעבד חזק והרבה זיכרון, בדרך כלל אלו יימצאו במחשבי לפטופ, ולא בנטבוקים הפועלים כמעט כולם של מעבד Atom של אינטל ובעלי 1-2 גיגה של זיכרון. יכולות המעבד הן קריטיות למי שצפוי לעבוד עם תוכנות כבדות במיוחד (למשל גרפיקה, תלת-מימד או עריכת וידיאו מקצועית) אך גם למי שמתכוון לצפות בסרטי HD, בעיקר Full HD. עם זאת, קיימים נטבוקים עם חיבור HDMI.
קישוריות וחיבורים. כדאי לשאוף לכמה שיותר אפשרויות בתחום זה בכדי שלא תמצאו את עצמכם במצבים בעיתיים. כיוון שמדובר במחשבים קטנים, אפשרויות אלה יאפשרו לכם להרחיב בקלות את יכולות המחשב ואת נוחות העבודה עליו, לפעמים תוך חסכון כספי ניכר לעומת קניית מחשב גדול יותר, או כזה בו קיימות אותן יכולות בצורה מובנה.
כמעט כל הניידים כיום תומכים ב-WiFi ובלוטות', אך אם באמת חשוב לכם להיות מחוברים כל הזמן ומכל מקום, תרצו גם מודם סלולרי (HSDPA) הקיים בחלק מן המחשבים החדשים יותר, עם מקום לכרטיס SIM.
כמובן שעדיף לחפש כמה שיותר חיבורי USB, אך לא כדאי לשלם על כך יותר מדי שכן ניתן להוסיף מפצל USB חיצוני בקלות ובזול.
חיבור VGA למסך נמצא גם הוא כמעט בכל מחשב נייד, כאשר בחלקם ניתן למצוא גם חיבורי HDMI. האחרון חשוב במיוחד למי שמעוניין לחבר את המחשב למסך גדול לצורך צפייה בוידאו או סרטים.
אחסון. נפחי האחסון מגוונים מאוד וניתן למצוא אפשרויות רבות בתחום זה. מן הסתם כדאי להשקיע כסף בכך רק אם אתם צפויים לנצל את הנפח, למשל לצורך אחסון סרטי וידיאו, גיבויים או תוכנות זללניות.
חשוב לזכור כי קיימים גם מחשבים עם אחסון מסוג SSD (Solid State Drive) שהם קטנים הרבה יותר אך גם יקרים יותר מכוננים קשיחים רגילים. זאת, מכיוון שמדובר בטכנולוגיה חדשה יחסית בעלת עלות ייצור גבוהה.
נציין כי בדרך כלל כוננים אלה עמידים יותר בנסיעות טילטולים או נפילות.
חיי סוללה. אחד הגורמים החשובים ביותר בכל מכשיר נייד. גם בתחום זה קיים טווח לא קטן, כאשר קיימים מספר נטבוקים הטענים לחיי סוללה ארוכים במיוחד. כדאי לקחת בחשבון שחיי הסוללה המובטחים על ידי היצרן לא תמיד מייצגים תנאי שימוש רגילים ולכן סביר להניח שבפועל, תקבלו מן הסוללה זמן פעולה קצר מן המצויין על הנייר.
תצוגה. אם כוונתכם להשתמש במחשב כמות שהוא ולא לבחר אותו למסך חיצוני, הרי שאיכות התצוגה, חדותה ועוצמת התאורה שלה הם קריטיים לעבודה נוחה, על אחת כמה וכמה אם מדובר בעבודה רציפה וממושכת. בתחום זה, אין ברירה אלא לשים פעמיכם לרשתות השיווק ולהביט במסכים למשך כמה וכמה דקות לפחות. עדיף גם לבקש להפעיל תוכנות הדומות לאלה בהן אתם צפויים להשתמש. שימו לב כי עשויים להיות הבדלים משמעותיים בין תצוגות של יצרנים שונים. כמו כן משתמשים מבוגרים יותר או אחרים בעלי ראייה חלשה יותר, עשויים שלא לחבב את מסכי הנטבוקים הקטנים ולהעדיף ניידים גדולים יותר, או תוספת של מסך חיצוני. נזכיר כי אם אינכם זקוקים למחשב חזק, לעיתים זול יותר להוסיף מסך חיצוני למחשב נטבוק, מאשר לקנות לפטופ גדול ויקר רק כדי לקבל מסך מוגדל.
רוב הניידים מגיעים עם מסך רחב, וזוהי גם התצורה העדיפה.
שמע. עבור ניגון מוסיקה וסרטים בבית כל מחשב נייד יהיה, ובכן, די מעפן, ורצוי עד מאוד לחברו למסך ורמקולים (או אוזניות) חיצוניים כדי ליהנות באמת. רוב הניידים מגיעים עם רמקולים מובנים קטנים מאוד. יש דגמים בהם שמו היצרנים דגש מיוחד על שמע איכותי יותר, אך אלו בדרך כלל מחשבים מסדרות יקרות יותר, ואיכות הרמקולים עדיין לא תשתווה לזוג אוזניות איכותיות, שלא לדבר על מערכת שמע ביתית.
ממדים: גודל ומשקל. רוב הניידים מחולקים, בדרך כלל, לסדרות שונות, בהן ניתנת תשומת לב למשקלם וגודלם. סדרות המאופיינות במחשבים דקים וקלים, מן הסתם יהיו וקרות יותר. גם בתחום הנטבוקים, שם הגדלים קטנים מראש, ניתן למצוא סדרות קלות משקל, לרוב בתוספת מחיר. אם אתם צפויים לקחת את המחשב לכל מקום במשך כל היום, תוספת התשלום עבור מחשב קל במיוחד תצדיק את עצמה, אך אם זהו צפוי להיות מחשב שיחליף את השולחני הישן שלכם, אין סיבה להשקיע בכך.
מערכת הפעלה. כיום רוב מחשבי הלפטופ מגיעים עם מערכת Windows Vista כאשר את חלקם ניתן להזמין עם מערכת Windows XP (לפעמים בתוספת תשלום!) באשר לנטבוקים – רובם המכריע מגיע עם מערכת Windows XP Home, וחלק קטן עם Windows Vista. דגמים בודדים קיימים גם עם גרסאות של מערכת Linux, והם זולים במעט מאחיהם בעלי המערכת של מיקרוסופט.
ההבדל בשימושיות בין XP ל-Vista אינו גדול, אך קיים ואם הייתם רגילים לעבודה אם אחת מהן, יש לקחת בחשבון שיהיה עליכם להתרגל לשנייה, אך זהו בדרך שיקול משני ביותר. לעיתים, עשויים להופיע הבדלים בביצועים בין שתי המערכות, אך זהו גורם שקשה מאוד להעריך ולבדוק אותו.
תוכנות מותקנות מראש. עזבו אתכם. רוב התוכנות המגיעות מותקנות מראש על מחשבים ניידים נופלות תחת ההגדרה של זובלה (Junkware) או תוכנות הדגמה מעצבנות (כאלה ל-30 יום) וסביר להניח שתרצו להסירן די מהר או להחליפן בגרסאות חינמיות מוצלחות יותר. במקרים נדירים מגיעים המחשבים עם תוכנות ששווה לשמור, אז בדקו זאת, אך זהו באמת לא שיקול רב חשיבות.
בחירות נוספות
כמובן שלאחר שהחלטנו אם לקנות לפטופ או נטבוק צריך לבחור את החברה, הדגם והתכונות הרצויות לנו. לשם כך, ניתן כמובן להשתמש באותן שתי גישות: "מה אני צריך?" או "כמה כסף להוציא?" אם אתם קונים תוך הקפדה על תקציב שקבעתם לעצמכם, אז הרעיון הוא פשוט: קחו את הזמן, עשו מחקר, ומצאו את המחשב בעל התכונות הטובות ביותר אותו תוכלו להשיג במסגרת תקציבכם. אם, לעומת זאת, חשוב לכם לקנות מחשב שיענה היטב על הצרכים שלכם, כל שיש לעשות הוא להגדיר היטב מה הצרכים ואילו תכונות דרושות מן המחשב כדי למלא אותם.
כדי לסייע בעניין, הנה כמה סוגי משתמשים והתכונות המומלצות עבורם:
המחובר בוורידים
לא יכול לעבור דקה ורבע בלי טוויטר, פייסבוק והבלוג.
מה לחפש: נטבוק בסיסי עם רשת אלחוטית, מודם סלולרי ובלוטות'.
שימושיות: הוא ילך איתכם לכל מקום ותוכלו לעדכן את כל העולם, ובעיקר את אחותו, בדיוק מה אכל יודה לוי ביס אחר ביס ולספיילר בזמן-אמת מהקרנת הטרום-בכורה לסופר-חננות של סטאר טרק.
פשרות: אמנם תזדקקו לאצבעות קטנות וראייה טובה כדי להתמודד עם המחשב הקטן, אבל סביר להניח שבכל מקרה יש לכם את היכולות האלה כי אתם ילדה בת 14. ואם אתם לא, אז אנחנו לא רוצים לדעת.
כאב-כיס: נמוך
עצמאי בדרכים
עובד עם לקוחות מרובים, עובר מאתר לאתר במשך היום או כתב שטח המתנייד בין אירועים שונים.
מה לחפש: נטבוק מתקדם, מן הגדולים יותר סביב 10-12 אינצ'. אולי תזדקקו לתיק מעט גדול יותר, אך נוחות העבודה תפצה על כך. מספיק זיכרון כדי להריץ את תוכנות אופיס הזללניות ובעיקר חיי סוללה ארוכים. אם אתם מתניידים ברכב פרטי – מטען לרכב יהיה חברכם הטוב ביותר [בדיחה על איך אין לכם חברים אחרים].שימושיות: כתיבה, עריכה, עדכון שוטף ומשלוח של מסמכים, דוחו"ת, מצגות, הצעות מחיר וחומרים דומים.פשרות: זה לא יהיה המחשב הכי נוח ליצירת מסמכים ארוכים או מצגות מורכבות במיוחד, אבל הוא יעשה את העבודה היטב, יחסוך זמן רב ובעיקר ימנע מכם את הצורך לשוב למשרד עבור כל דבר קטן.
כאב-כיס: בינוני.
יושב בפקקים
אתה נוסע כל בוקר לעבודה מחור מרוחק או מפתח-תקווה לתל-אביב ויש לך, במקרה הטוב, לפחות שעה לשרוף תחת ערימות של חיילים ישנים. אותו סיפור גם בערב, רק עם זקנות במקום חיילים וסלים מהשוק במקום נשק. בעצם אולי זה לא במקום.
מה לחפש: אם המחשב משמש בעיקר לניגון סרטים ומוסיקה, ואולי גלישה – התכונה החשובה ביותר עבורכם היא חיי סוללה, כיוון שאם אתם נוסעים ברכבת, כנראה שתיאלצו לגנוב 16-M מחייל ישן ולרסס את המנייאק מנהרייה שעלה לפניכם ותפס את השקע. לעומת זאת, אם אתם נוסעים באוטובוס, כנראה שיש לכם בעיות יותר חשובות מאיזה נייד לקנות עכשיו.
פשרות: אתם נוסעים בתחבורה ציבורית (אבל לפחות יש לכם גאדג'ט מגניב שכל שאר המצלחינים שנוסעים איתכם יוכלו להזיל עליו ריר, פיזית. לא ייאמן, מצאנו ייתרון בתחבורה ציבורית). תזדקקו לאוזניות.
כאב-כיס: בינוני-גבוהה, בהתאם לחיי הסוללה.
עושה מילואים
אתה שומר וישן. לא בהכרח בנפרד. כי בואו נודה שאם אתם עושים מילואים אמיתיים אז לא בדיוק תפתחו את החדש של ג'נה ג'יימסון בזמן שאתם מחכים שהחבר'ה יסיימו למקש את החצר של אבו-מאזן.
מה לחפש: נטבוק בסיסי וזול כי ככל שהמחשב יקר יותר, כך הבאסה על הגניבה/שריטה/שבירה גדולה יותר. גם כאן חיי סוללה חשובים, כיוון שאנחנו כבר יודעים שצה"ל לא מצטיין בתשתיות מתקדמות כמו חשמל. מאותה סיבה, המודם הסלולרי חשוב גם הוא, אולי אפילו יותר מרשת אלחוטית.
פשרות: חיים, עבודה, אישה, ילדים. אה, ומסך קטן ורמקולים לא איכותיים.
כאב-כיס: כאמור, עדיף שיהיה נמוך.
חורש לימודים
אתה ישן, הולך למסיבות, שותה, מעשן ו"מתרועע" עם סטודנטיות. מה שמשאיר לך רק איזה שעה לסיים את הסמינריון-200-עמודים על תולדות האוזבקים בימי הביניים המוקדמים. אלא אם אתה במדעים מדוייקים, ואז כנראה שאין לך מושג על מה דיברנו לפני רגע, אבל אתה גם לא באמת צריך לשאול אותנו איזה מחשב לקנות.
מה לחפש: את הג'ינג'ית מאתמול בלילה שלפי איך שהיא צעקה "תן לי בראש" היא כנראה מפסיכולוגיה. אה, ונטבוק מתקדם תוך שיקול להוסיף מסך, מקלדת ועכבר שיחכו על השולחן בדירת מטר וחצי שלך. אפשר להסתפק בחיי סוללה רגילים אבל אולי תעדיפו מחשב בגודל 9 אינצ' או יותר כדי לקבל מקלדת ומסך נוחים יותר לסוליטייר בזמן השיעורים. אם הדבר לא חשוב לכם, תוכלו להסתפק באופציה זולה יותר.
פשרות: הג'ינג'ית, כי הבלודינית השנייה היתה כוסית מדי בשבילך. מעבר לכך, המחשב לא יריץ את המשחקים הכי מתקדמים וגם לא תוכנות שמשמשות לעיתים תלמידי עיצוב או הנדסה, כמו תוכנות תלת-מימד, אדריכלות, או גרפיקה מתקדמת.
כאב-כיס: בינוני, או בינוני-גבוהה אם אכן תוסיפו מסך, מקלדת ועכבר. נמוך אם תסתפקו בנטבוק בסיסי.
אוכל סרטים
אתה מכור ל-IMDB ומייד מזמין כל DVD חדש שיוצא מאמאזון. כמובן שאתה לא מוריד סרטים, כי זה לא חוקי וחץ מזה זה פוגע באולפני הסרטים המסכנים והמקופחים כמו סוני וטיים וורנר. אתה כנראה גם תרצה לחבר את המחשב לטלויזיה והמגבר שלך, ובעצם להשתמש בו כמחשב קולנוע ביתי, כי זה לא בדיוק כיף לראות את אנג'לינה בגודל של שני אסימונים ולשמוע אותה מרמקולים של סובארו פשע.
מה לחפש: גם כאן נטבוק מתקדם ייעשה את העבודה, אבל יש לשים לב במיוחד לאפשרויות החיבור ולמעבד, בעיקר אם רוצים לצפות באיכות HD. לא כל הנטבוקים יוכלו לנגן סרטים באיכויות אלה. כמו כן, לרוב המכריע של הנטבוקים יש יציאת VGA, אך שווה להתאמץ ולנסות למצוא את הנדירים יותר בעלי יציאת HDMI. אם אתה באמת מתכוון לנסות וליהנות מסרטים על-גבי הנייד, כנראה שתעדיף לפטופ בעל מסך גדול ככל האפשר, 17 אינצ' לפחות, בתצורת מסך רחב.
פשרות: אם מדובר בנטבוק, ייתכן מאוד שתיאלצו לרכוש כונן אופטי חיצוני.
כאב-כיס: בינוני, אולי בינוני+ עם תוספת כונן אופטי חיצוני. גבוהה אם הלכתם על המסך הגדול.
מוריד קבצים
אתה יושב ימים כלילות מול טבלאות עם אחוזים שמתקדמים יותר לאט מדשא צומח, ובכל כתבת רשת על ספקי האינטרנט הישראלים אתה הראשון לקטול ולהשוות למהירויות דמיוניות במדינות עוד יותר דמיוניות בצפון אירופה.
מה לחפש: כיוון שתכנות שיתוף הקבצים אינן זללניות, רוב הסיכויים שנטבוק בסיסי יספיק גם לך, אך יש לשים לב במיוחד לנפח האחסון: רוב הנטבוקים מגיעים עם כונן קשיח של עד 160 גיגה בייט, אך גם נפח שכזה עשוי להתמלא מהר מאוד. לכן יש לשקול הוספת אמצעי אחסון חיצוני. גם תוספת כזו תשאיר את ההוצאה הכספית מתחת למחיר של לפטופ.
פשרות: אם אתם אוהבים לבהות בפסי ההתקדמות של הקבצים היורדים לאיטם, ייתכן שהמסך הקטן לא יעזור רבות לעיניכם הטרוטות. אולי תיאלצו להוסיף אחסון חיצוני, או כונן אופטי להעברת החומר מן הדיסק הפנימי.
כאב-כיס: בינוני, עם תוספות הציוד החיצוני
משחק משחקים
עזוב אותך, לך על שולחני גדול ועצבני.
פשרות: אין!
כאב-כיס: חבל"ז, אבל שווה את זה.
עצות לעת הקנייה
עצה ראשונה - קנו בחו"ל. עם כניסת מחשבי הנט-בוק לשוק הישראלי, באופן "מפתיע", החמיצו לחלוטין הייבואנים והמשווקים את התכונה החשובה ביותר של מחשבים אלו, התכונה שמהווה את לב-ליבם וזו שיוצרת, כמעט לבדה, את מקומם החשוב בשוק: המחיר.
ייצרני הנטבוקים מתאמצים במיוחד להתאים להם מפרטים עם רכיבים בעלי ביצועים בסיסיים בלבד בכדי לאפשר תמחור מאוד אטרקטיבי. לא רק זאת, אלא שחברת אינטל בכבודה ובעצמה טרחה ופיתחה במיוחד מעבד אשר מכוון בתכונותיו הטכניות (ביצועים פחותים לטובת צריכה חשמלית נמוכה והתחממות מעטה).
אך כמובן שאת האנשים האחראים על עליית הנטבוקים לארץ כל זה כנראה לא כל כך מעניין: הם מעדיפים לנצל את מידותיהם הקטנות של המחשבים כדי להפוך אותם לכאילו-מותגים בכדי למוכרם במחיר גבוה ככל האפשר. כלומר, גבוה ככל שהשוק (קרי: מוכנות הצרכנים לשלם) יאפשר. מריח מעט כמו סוג של שיטת מצליח. מקומות מומלצים הם המזרח רחוק - בעיקר קוריאה, הונג קונג או יפן; או ארה"ב. אם אין לכם מזל תיאלצו להסתפק באתרי השוואת המחירים בארץ – המחירים באינטרנט כמעט תמיד יהיו זולים יותר מאשר ברשתות השיווק.
מחקר. אל תתעצלו – חפשו באינטרנט את הדגמים שמעניינים אותכם, בדקו את כל התכונות שלהם, השוו ביניהם וחפשו ביקורות של אתרי חומרה מובילים. כך תוכלו להתאים לעצמכם את הנייד הטוב ביותר עבורכם ותגיעו למעמד הקנייה מוכנים יותר, ולא תתאכזבו בעתיד.
מראה עיניים. לבדוק את המחשב בחנות או אצל חברים שכבר קנו, ולשים לב לנוחות המקלדת, משטח-המגע והכפתורים הנלוים, חדות ובהירות המסך, מהירות התגובה של המחשב לפעולותיכם.
מחשבה קדימה. לבדוק אחריות וכיסוי, אפשרויות ועלויות שדרוג, זמינות חלקים וחלפים.
>>מתלבטים איזה גדג'ט לקנות? בואו לשמוע את ההמלצות של המומחים של אופיס דיפו