בינה מלאכותית נמצאת כאן כבר עשרות שנים אולם בתקופה האחרונה, זו עברה לידיים של כולנו ובמיוחד של יוצרי התוכן ודומה שבכל יום, נולדות יוזמות חדשות, מופרעות יותר, מגניבות יותר ומלאכותיות הרבה יותר. מי שצולל כבר בעמוקים של AI יודע לספר שתחושת ה-FOMO (החשש להחמיץ) גדולה מאי-פעם. קשה מאוד להשתלט על כל הדבר הענק הזה, שגדל למדדים משוגעים בהחלט. מנגד, ישנם עדיין רבים מאוד שמביטים מהצד ועדיין לא יודעים בכלל איך נכנסים לעולם הזה. 

אם גם אתם מהופנטים מהיצירות החדשות שאנשים מעלים ברשתות החברתיות לקידום העסק שלהם או לכל מטרה אחרת ואין לכם שמץ של מושג איך הקסם הזה קורה, הכתבה הזו מתיישבת עליכם בול. פנינו לדנה ישראלי, אנימטורית, מומחית ביצירת תוכן בבינה מלאכותית ומרצה שכבר העבירה מאות הרצאות בתחום כדי שתעשה לנו סדר ועל הדרך, הצליחה לייצר נחיתה רכה מאוד לעולם הבינה.  

 

 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Lili Sherazki‎‏ (@‏‎lili.sherazki‎‏)‎‏

 מה המטרה בייצור תמונות?

"בשנים האחרונות הכול הפך ליותר ויזואלי. תמונות הן עוגן חשוב שבזכותו אנשים יתעכבו על התוכן שלנו בים המידע שאנחנו נחשפים אליו בכל יום. אנחנו כבר למדים שאת הטקסט הנלווה לא בטוח שיקראו., אבל התמונה שלנו תיקלט בעין הגולש.ת גם במעבר מהיר, ואם האימ'ג' יהיה מספיק מעניין – יש מצב שנקבל יחס. כך שלתמונה טובה יש ערך שיווקי גדול אבל תמונות טובות גם ישמשו אותנו כמובן ליצירת מוצרים בפרינט און דימנד (הדפסה לפי דרישה), תמונות המחשה לכיתה לחומר לימודי, תמונות לקישוטי אלבומים אישיים ועוד". 

 

 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Dana Israeli - דנה ישראלי‎‏ (@‏‎danaisraeli‎‏)‎‏

את מי זה ישרת במיוחד?

"בעלי עסקים, משרדי פרסום, יוצרי תוכן, אנשים שמתנהלים ברשתות החברתיות, חובבי אומנות ואפילו סבתות חביבות שרוצות לייצר זיכרונות בצורה קצת אחרת".

מה זה פרומפט?

אז נתחיל מהתחלה. כל תמונה שתרצו לייצר במחוללי התמונות שיש ברשת מתחילה בהוראה/פקודה שניתן לתוכנת בינה מלאכותית על מנת שתיצור עבורנו (במקרה הזה) תמונה. הוראה זו נקראת פרומפט. איך תייצרו את הפרומפט המושלם? או לפחות כזה שיצליח לתרגם את התמונה שלכם בראש לכדי מעשה? ישראלי עם כללי אצבע לפרומפט המנצח:

1. שמרו על סדר ותיעדוף
חשוב לדעת שלכל כלי יש דקויות של השפה שלו, אבל בגדול אני ממליצה לשמור על הסדר הבא בכתיבת ההוראה: נושא התמונה, פירוט הסגנון והאווירה, חומריות , צבעוניות, תאורה ועוד...

לדוגמה:

בינה מלאכותית. דנה ישראלי (עיבוד: עוצב ב-AI)
נעשה ב-IDEAGRAM | עיבוד: עוצב ב-AI
בינה מלאכותית. דנה ישראלי (עיבוד: עוצב ב-AI)
מידג'רני | עיבוד: עוצב ב-AI
בינה מלאכותית. דנה ישראלי (עיבוד: עוצב ב-AI)
מידג'רני | עיבוד: עוצב ב-AI

a surreal woman with green beautiful highly detailed cactus plastic Helmet , wearing light pink suit yellow glasses, fashion magazine style, white background

בינה מלאכותית. דנה ישראלי (עיבוד: עוצב ב-AI)
בינה מלאכותית. דנה ישראלי | עיבוד: עוצב ב-AI

סט של אייקונים בנושא אפייה, בצבעי מים

בינה מלאכותית. דנה ישראלי (עיבוד: עוצב ב-AI)
בינה מלאכותית. דנה ישראלי | עיבוד: עוצב ב-AI

פוסטר על פוטוסינתזה

בינה מלאכותית. דנה ישראלי (עיבוד: עוצב ב-AI)
בינה מלאכותית. דנה ישראלי | עיבוד: עוצב ב-AI

קלוז אפ על המבורגר מגרה  עם לחמנייה טרייה, צילום מתוך מגזין אוכל , תאורה אחורית

2. הגודל כן קובע 

פרומפט קצר מדי יביא לתוצאות לא מדויקות . פרומפט ארוך מדי יגרום למחולל להתבלבל ולא להתייחס לחלק מההוראה שלנו. כך שיש פה עניין של ניסוי וטעייה וגמישות מחשבתית – כשזה לא מגיע לתוצאות הרצויות - חשבו איך לנסח את הפרומפט אחרת לגמרי. 

3. שנו את סדר המילים

למילים הראשונות בפרומפט יש בדרך כלל משקל רב יותר. נסו לשחק עם הסדר של מה שחשוב לכם. חשוב לכם שהדמות תחייך, ציינו זאת כבר בהתחלה. 

4. השתמשו בסופרלטיבים יפים

כדי להגיע לתוצאות יפות יותר, השתמשו במילים כמו יפה, אמנותי, תמונה זוכת פרסים.


או-קיי, מה עכשיו? איפה מתחילים?

עבור רבים, מחולל התמונות החזק ביותר הוא מידג'רני אולם זה עולה כסף. הנחיתה הקלה תהיה זו החינמית. ישראלי ממליצה על 4 אפליקציות חינמיות ששווה להכיר עוד היום, כי לכו תדעו מתי אלו יתחילו לגבות מחירים. 

1. Dall-E 3

הכירו את החדש והטרי של OPEN AI  שהיא גם האמא של ChatGPT. 
כרגע הגישה אליו דרך BING  של מיקרוסופט ובקרוב אמור להיכנס ישירות דרך הצ'אט (שיחוח). מה שמדהים בו שהוא היחידי שאפשר להתכתב אתו בעברית והתוצאות מאוד מדויקות ונאמנות לפרומפט.

2. Ideogram
חינמי לחלוטין והמומחיות שלו היא היכולת ליצירת תמונות עם טקסט באנגלית – מה שהופך אותו לכלי מתאים לפרסום , ברכות ועוד... 

3. Playground
כאן תקבלו 500 קרדיטים כל יום – והוא כולל בתוכו אפשריות מתקדמות של עריכת תמונות ויצירת תמונה על בסיס תמונה אחרת

4. Leonardo
כאן תקבלו 150 קרדיטים כל יום. הוא כולל בתוכו בנוסף גם אפשריות של אימון למודלים שלכם (למשל תוכלו לאמן אותו על תמונות של הילדים שלכם) 

5. Midjourney
כאמור הוא לא חינמי אבל בהחלט עדיין המלך הבלתי מעורר של התוצאות היצירתיות