ריצה, הליכה ורכיבה על אופניים, מלווות בדרך כלל בשימוש בסמארטפון להאזנה למוזיקה. רובכם משתמשים באוזניות שהגיעו עם הסארטפון, ואם אתם שומעים טוב - זה סבבה לגמרי. אבל אם אתם רצים במשך שעות, ומזיעים ורוצים לשמוע מוזיקה יותר טוב בלי שהאוזניות יפלו מהאוזניים כל חמישה צעדים - תקדישו כמה דקות לקריאה ונעזור לכם לבחור את הזוג הנכון לכם.
מה שמייחד אוזניות ספורט מאוזניות רגילות, הוא העיצוב שלהם. אוזניות ספורט צריכות להיות קטנות, כאלו שישבו בתוך האוזן מבלי להכביד יותר מדי בזמן הפעילות, והן מוגנות מהזיעה שלכם. אוזניות בלטות' הנפוצות בשנתיים האחרונות מאפשרות לרוץ כשהטלפון בכיס או בנרתיק שצמוד ליד. לנוחות הזה יש חסרון די מעיק: צריך לזכור להטעין את האוזניות, כך שהן לא יפסיקו לעבוד בזמן האימון.
יאללה, יצאנו לריצה - בדקנו 8 אוזניות In Ear היושבות בתוך האוזניים ומיועדות לחובבי הספורט. הבדיקה כללה 3 קטגוריות: אוזניות בטכנולוגיות מיוחדות, אוזניות לחובבי הסאונד ואוזניות לבעלי תקציב מוגבל. יעני זולות. רוצים זול - דלגו לשם.
אוזניות ספורט לא שגרתיות
סמסונג - Gear IconX
מחיר: 800 שקל
נוחות: ממש לאחרונה השיקה סמסונג בארץ את ה-Gear IconX - אוזניות בטכנולוגיית - Truly Wireless EarBuds. מדובר באוזניות שאין חוט המקשר בינהן, כך שרק צריך לשים אוזנייה בכל אוזן. לא עוד חוט מרגיז המושך אותן ממהאוזניים בזמן ריצה וגם מפריע בטפיחות שלו על הראש. ה-IconX ישבו באוזניים שלנו בצורה מושלמת, יציבות וגם לא הכאיבו במשך האימון. ה-IconX לא עמידות למים, אבל כן מוגנות מפני זיעה ורטיבות, כך שאין בעיה להתאמן איתן.
מלבד חיבור של ה-IconX לסמארטפון בבלוטות' עבור האזנה לשירים, יש דרך נוספת להאזין למוזיקה עם האוזניות. ל-IconX יש זיכרון פנימי בנפח 4 ג'יגה, שם אפשר לשמור שירים ולהאזין להם ללא חיבור לסמארטפון.
סאונד: איכות הסאונד לא מדהימה, היא אפילו רחוקה מזה. מדובר בצליל חסר בס, חסר צלילי מיד, שבמקרה הטוב מספק בצורה בסיסית את. רוב הזמן האוזניות סיפקו סאונד לשתי האוזניים, אבל לפעמים נתקלנו בניתוק של האוזניה השמאלית וחיבור שלה לאחר כשנייה או לאחר שהוצאנו אותה והכנסנו לאוזן. האוזניות מאפשרות לבצע מהן שיחות, רק חבל שבזמן שיחה, הצליל בוקע מאוזניה אחת ולא משתיהן.
אפליקציה: סמסונג מייעדת את האוזניות שלה עבור משתמשי אנדרואיד, כאשר היא מציעה להם אפליקציה בשם סמסונג Gear, המאפשרת את ניהול האוזניות, חיווי על מצב הסוללה, עדכון הקושחה וביצוע הגדרות שונות. בנוסף, אפליקציה בשם S Health של סמסונג, מיועדת עבור אימוני הספורט, היא עובדת עם האוזניות ומאפשרת חיווי על זמן ואורך הריצה, שריפת קלוריות וגם נתוני דופק. ה-IconX אומנם כוללות חיישני מדידת דופק, אבל הן לא מאפשרות חיווי בזמן אמת. נתוני הדופק (דופק ממוצע ודופק לב מרבי) מופיעים באפליקציה עצמה לאחר האימון. המרחק עצמו מחושב מהאוזניות, ככל הנראה מדובר בחיישן צעדים, כי ל-IconX אין התקן GPS.
סוללה: הסוללה מחזיקה רק כשעה ועשר דקות. מדובר בזמן פעולה קצר במיוחד, שעלול להפריע להרבה אנשים הרוצים לצאת לרכיבה ארוכה באופניים. הפתרון של סמסונג, הוא ערכת אחסון קטנה, בה שומרים על האוזניות וגם מקבלים אנרגיה נוספת. כך ה-IconX יכולים לעבוד זמן כפול וגם מעבר לזה. הבעיה, הפתרון הזה מתאים פחות לספורטאים ויותר עבור אנשים המאזינים למוזיקה במשך היום ויכולים להטעין את האוזניות תוך כדי.
בשורה התחתונה, ה-IconX הן האוזניות הכי חדשניות, נוחות ומשוכללות שיש היום בארץ. מצד שני, הפשרות עבור הנוחות הזו היא משמעותית: הסוללה חלשה מאוד ואיכות הסאונד בינונית.
AfterShokz - Trekz Titanium
מחיר: 500 שקל (130 דולר דרך אמזון)
נוחות: אנחנו רגילים לשמוע מוזיקה מהאוזניים, אבל בחברת AfterShokz מציעים אוזניות המאפשרות להאזין למוזיקה דרך עצמות הלחיים, ישירות לאוזן הפנימית. דגם ה-Trekz Titanium כוללות רמקולים הרוטטים מעט בזמן שהן מוצמדות ללחי, קרוב מאוד לאוזן (לא מרגישים את הרטט בזמן האזנה למוזיקה). במהלך השימוש הראשון, התחושה מעט מוזרה, אבל מהר מאוד מתרגלים אליה. אחד היתרונות באוזניות מהסוג הזה, שהן לא כואבות באוזניים לאחר זמן שימוש ארוך והן גם לא נופלות. עוד יתרון, ניתן לשמוע את הסביבה החיצונית בצורה ברורה, כי האוזניות לא יושבות בתוך האוזניים. נקודה חשובה עובר אנשים הרצים ברחוב. ה-Trekz הן אוזניות אלחוטיות לפעילויות ספורט, לכן הן מוגנות מפני זיעה, הן גמישות, כך שניתן לאחסן אותן גם בכיס המכנסיים, מבלי לפחד שהן ישברו. למרות היתרונות בעיצוב, לנו האוזניות לא ישבו בצורה נוחה על הראש, הן הרגישו חופשיות מדי.
סאונד: מבחינת איכות הצליל, ה-Trekz מספקות סאונד בינוני ולא כזה שיספק צרכנים אשר המוזיקה מאוד חשובה להם. הצליל מתכתי, עמום ופשוט בינוני. בערכה מצורפים אטמי אוזניים, בהם אפשר להשתמש בסביבות רועשות, כמו מטוס, רכבת או אוטובוס.
אפליקציה: אין אפליקציה
סוללות: הסוללות מספקות כ-6 שעות ניגון.
בשורה התחתונה, ה-Trekz Titanium מאוד מיוחדות בטכנולוגיה שלהן, כאשר הן מאפשרות לרוץ במקומות בהם רוצים להיות מודעים לסביבה. מצד שני, הסאונד פשוט לא טוב.
Decibullz - Contour
מחיר: 350 שקל (היבואן MDJ)
נוחות: אחת הבעיות המשמעותית באוזניות (במיוחד עבור ריצה), היא שלא משנה כמה מתאמים יש בתוך הערכה של האוזניות, הן לא באמת נבנו עבור האוזניים שלנו. בחברת Decibullz האמריקאית שילבו טכנולוגיה הקיימת במוצרים יקרים בהרבה, אבל במוצר זול משמעותית. אוזניות ה-Contour הן לא אלחוטיות, אבל הן כן כוללות פתרון להתאמה אישית למבנה האוזניים. ערכת האוזניות כוללת זוג תבניות העשויות מחומר תרמופלסטי המיועד להתאמה אישית. לאחר חימום של מספר דקות של התבניות במים, מצמידים אותם לאוזניים ומעצבים אותם לפי האוזן. מדובר בתהליך מאוד פשוט וקל לביצוע.
השאלה שנשאלת, עד כמה חשובות אוזניות מותאמות אישית? אז התשובה היא שהן מאוד נוחות. הן פשוט יושבות באוזן בצורה מושלמת ולא זזות. מדובר ביתרון גדול מאוד במהלך הליכה, ריצה או אופניים. מצד שני, החיסרון של ה-Contour הוא שאין להן הגנה יעודית מפני זיעה. בנוסף, גם מדובר באוזניות חוטיות, שהן הרבה פחות נוחות מאוזניות אלחוטיות.
סאונד: הצליל שה-Contour מספקות הוא בינוני, אבל הוא סביר ביחס למחיר של האוזניות. הצליל לא מספיק נקי, מעט עמום, היינו שמחים ליותר באסים, אבל בסך הכל, כאשר מתייחסים לאטימות שלהן בעקבות ההתאמה האישית, אנחנו היינו מרוצים.
אפליקציה: אין אפליקציה
סוללות: אין, מדובר באוזניות עם חוט.
בשורה התחתונה, Decibullz היא הראשונה להציע אוזניות בהתאמה אישית בתמחור נוח. הסאונד אומנם רק סביר, אבל הן מאוד נוחות באוזן.
לא מיוחדות, אבל איכותיות בסאונד
Bose - SoundSport
מחיר: 900 שקל (היבואן ניופאן)
נוחות: חברת Bose מוכרת מאוד אצל חובבי הסאונד. מדובר ביצרנית אודיו ותיקה ואיכותית. גם ל-Bose יש אוזניות ספורט - SoundSport הפועלות בטכנולוגיית אלחוט מסוג בלוטות'. על-גבי כבל האוזנייה, ממוקם בצד הימני השלט, המאפשר את המעבר בין השירים, מענה לשיחות ושליטה בעוצמת הסאונד. ה-SoundSport עמידות לזיעה ורטיבות, כך שאין בעיה לרוץ איתם גם בגשם.
האוזניות עצמן קצת גדולות, אבל הן יושבות בצורה נוחה על האוזניים, כאשר הערכה כוללת שלושה סטים של ראשים מסיליקון (בגדלים שונים). הכבל של האוזניות מעט ארוך. בשביל למנוע חוסר נוחות ממנו בזמן ריצה, Bose צרפה קליפס המאפשר לקצר את הכבל. הקליפס עוזר מעט.
סאונד: הסאונד שה-SoundSport מספקות חמים, נעים, מאוזן עם באסים המורגשים היטב. אהבנו מאוד את הצליל שב-Bose מספקת כאן. בניגוד להמון אוזניות ספורט אחרות, אין כאן התפשרות בצליל.
אפליקציה: האפליקציה של Bose מספקת חיווי על מצב הסוללה. האפליקציה מאפשרת לקבוע מתי האוזניות יכבו באופן אוטומטי (5 דקות המתנה, 20 דקות או שעה), לעיין בחוברת ההוראות ולבדוק אילו מוצרים חוברו אל האוזניות. לא מצאנו אפשרויות לשינוי האקולייזר.
סוללה: הסוללות מספקות כ-6 שעות ניגון והן גם כוללות אופציה של טעינה מהירה. רבע שעה של טעינה, מספקות שעתיים של עבודה.
בשורה התחתונה, ה-SoundSport הן אומנם האוזניות היקרות מבין הדגמים שנבדקו, אבל הן גם הטובות ביותר. לא הרגשנו שהייתה כאן פשרה מבחינת הסאונד וגם הנוחות וזמן הסוללה היו טובים.
JBL - Reflect Reponse
מחיר: 700 שקל (ברשת באג)
נוחות: בחברת JBL עיצבו אוזניות במבנה מיוחד מאוד. ה-Reflect Reponse הן אוזניות אלחוטיות בהן הקשת היא לא כבל המתנדנד בעורף, אלא קשת קשיחה היושבת על הצוואר כמו שרשרת צמודה. בהתחלה זה מרגיש מעט חונק, אחרי זה מתחילים להתרגל. המבנה הזה אמורה לגרום לפיזור משקל נכון יותר. יש גם מתאמי סיליקון הכוללים חצי קשת, התופסים בצורה טובה יותר את האוזן בחלק הפנימי שלה. ל-JBL יש כפתורי מגע הממוקמים על האוזניות. הרעיון חמוד, אבל הרגישות שלהם גבוהה מדי והחלוקה לפקודות שונות בכל אוזן מבלבלת. בשביל להעביר קדימה או אחורה צריך ללחוץ 2 שניות (בצד הימני או השמאלי) ולחיצה של 4 שניות מפעילה את ההפעלה הקולית. משום מה, רוב הלחיצות שלנו גורם להפעלה הקולית לעבוד.
סאונד: הצליל ש-JBL סיפקה היה מוצלח, נעים מאוד, מעט חמים עם באסים מורגשים היטב וצלילים מאוזנים. התחושה שלנו, JBL מצליחים להוות תחרות ל-Bose בקטגוריה הזו ועוד במחיר נמוך יותר.
אפליקציה: אין אפליקציה העובדת עם ה-Reflect Response.
סוללה: זמן העבודה עומד על כ-10 שעות ניגון מוזיקה.
בשורה התחתונה, ל-Reflect Response יש סאונד מוצלח, אבל אנחנו פחות אהבנו את העיצוב שלהם על הצוואר שלנו וגם את כפתורי השליטה המרגיזים.
JayBird - Freedom Wireless
מחיר: 900 שקל (החל מה-1 לספטמבר, היבואן בנדא מגנטיק)
נוחות: ה-Freedom Wireless הן אוזניות זעירות, כנראה הקטנות ביותר שראינו, מה שגם הופך אותן לקלות מאוד. הן כמובן מתחברות לסמארטפון בטכנולוגיית בלוטות'. ב-JayBird צרפו לערכה מתאמים רבים ושונים, המאפשרים להתאים את האוזניות בצורה הכי טובה שאפשר. יש כאן מתאמי סיליקון, מתאמי קצף (שלנו היו פחות נוחים) וגם מחברי פלסטיק בצורה קשת התופסים את האוזן מהחלק הפנימי שלה. מה שמפריע הוא השלט היחסית כבד. זה ממוקם על החוט בצד הימני. כמו כן, ל-JayBird לא היה פתרון מספיק מוצלח לקיצור הכבל. במקום תופסן המחובר באופן קבוע על האוזניות, החברה מספקת כל מיני מתאמים מוזרים, שבסופו יאבדו למשתמש. כמובן שה-Freedom מוגנות מפני רטיבות וזיעה.
סאונד: JayBird מספקים סאונד חביב, כזה שיספק את רוב המשתמשים. מדובר בצליל סביר, יש לו מספיק באסים, הוא יחסית נקי אבל כולל קצת יותר מדי טראבל.
אפליקציה: אהבנו מאוד את היכולת להגדיר את הצליל באקולייזר דרך האפליקציה. ההגדרה נשארת על האוזניות, גם שעוברים לסמארטפון אחר.
סוללה: ה-Freedom מספקות 8 שעות ניגון, אבל יש פה קאץ' גדול. הסוללה באוזנייה מספיקה רק ל-4 שעות, כאשר המטען שלה משמש כסוללה ניידת. את המטען מלבישים על השלט הממוקם בכבל. מדובר בדרך נוחה לקבל עוד אנרגיה לאוזניות בזמן שרצים, אבל מצד שני, צריך לזכור לקחת אותו לאימון וגם לסבול מחוסר נוחות שהוא מחובר לאוזניות. אנחנו חייבים לציין את כבל ההטענה הקצר שהגיע עם האוזניות, מה שהפך את יכולת הטעינה באמצעותו למאתגרת.
בשורה התחתונה, JayBird אשר רק עכשיו מתחילים למכור אוזניות בישראל, מצליחים להפתיע עם מוצר נוח וסאונד טוב.
לשלם פחות, אבל להתפשר
פיליפס - ActionFit Wireless Freedom SHQ7900
מחיר: 400 שקל (היבואן ביקונקט)
נוחות: פיליפס היא חברה שאלופה בעיצוב ובשילוב תכונות קטנות שעושות את ההבדל במוצרים שלה. האוזניות האלחוטיות שלה - ActionFit Wireless Freedom SHQ7900 כוללות כמו רוב הדגמים בכתבה, כבל אחורי המחבר בין שתי האוזניות. בעוד ברוב החברות משלבים קליפס שימנע את הטפיחות שלהם על העורף, בפיליפס היו יצירתיים מאוד. הם שילבו קליפס עם מגנט, המתחבר לחולצה בחלק העליון שלה. על האוזניות יש מגנט, היודע להדבק במהירות לחולצה וכך למנוע הפרעות. כמו דגמים אחרים, גם כאן אפשר למצוא מספר מתאמי סיליקון. לטעמנו, האוזניות מעט לוחצות על האוזן. אגב, פיליפס הם היחידים שהחליטו למקם את השלט על הכבל בצד השמאלי ולא בימני. כמובן שהדגם הזה גם עמיד לרטיבות ולזיעה.
סאונד: ה-SHQ7900 הן אומנם מוצר לא יקר ביחס למתחרים, אבל קשה להגיד שהצליל שלו מתברג ברשימת המוצלחים. יש יותר מדי טראבל,פחות באסים ממה שהיינו רוצים, מצד שני, עדיין מדובר בסאונד סביר מאוד, במיוחד ביחס למחיר וכמובן שיש אוזניות פחות טובות מאלו.
אפליקציה: אין אפליקציה תומכת.
סוללה: הסוללות של ה-SHQ7900 מצליחות לספק כ-6.5 שעות של ניגון. גם פיליפס סיפקו כבל טעינה יחסית קצר עבור הטעינה שלהן.
בשורה התחתונה, פיליפס מציעים אוזניות סבירות מבחינת הנוחות וצליל שמתאים למי שמוכן להתפשר.
מייזו - Sports EP51
מחיר: 220 שקל (ברשת באג)
נוחות: חברת מייזו הסינית מוכרת לישראליים כיצרנית סמארטפונים במחירים משתלמים ביחס לתמורה שלהם. לאחרונה מייזו החלה לשווק בארץ את האוזניות שלה. בין הדגמים אפשר למצוא את ה-Sports EP51 - אוזניות אלחוטיות בטכנולוגיית בלוטות', המגיעות בעיצוב המזכיר מאוד את דגמי ביטס. ככל הנראה, בגלל השילוב של אלמנטים בצבע אדום. ה-EP51 מפתיעות בנוחות שלהן באוזן, הן יושבות ולא זזות. בדומה לאוזניות אחרות, גם כאן ניתן למצוא מספר מתאמי סיליקון ומיגון מפני רטיבות וזיעה. היה חסר לנו קליפס שיקצר את החוט, כך שלא יפריע לנו יותר מדי בזמן הריצה. בזמן שהאוזניות יושבות על הצוואר והן לא בשימוש, ניתן למגנט את הראשים שלהם אחד לשני. כך האוזניות יושבות בצורת שרשרת על הצוואר ופחות מפריעות.
סאונד: הסאונד לא רע בכלל, הבאס מורגש יחסית, הטראבל מעט חזק אבל אפשר ליהנות מהמוזיקה.
אפליקציה: אין אפליקציה תומכת.
סוללה: הסוללות של ה-EP51 מצליחות לספק כ-6 שעות של מוזיקה.
בשורה התחתונה, ה-EP51 הן האוזניות הזולות ביותר שבדקנו. מדובר באוזניות ספורט אלחוטיות, מוגנות מפני רטיבות, נוחות לשימוש ומציעות סאונד סביר ביחס למחיר. מי שלא מוכן להשקיע מאות שקלים, ישמח לרוץ איתן.