האפליקציות שקיימות כיום מציעות מספר סוגים של תשלומים: העברה בין אנשי קשר, תשלום באתרי אינטרנט, ותשלום בחנויות פיזיות באמצעות הסמארטפון או השעון. השיטה האחרונה הפכה לנפוצה יותר בישראל בחודשים האחרונים, אחרי שבנק ישראל החל לחייב את בתי העסק לאמץ את תקן EMV. כעת, כל מה שצריך לעשות כדי לשלם דרך הסמארטפון זה לפתוח את הנעילה ולהצמיד אותו לקופה, בלי להקיש את הקוד הסודי.
התשלום דרך שבב ה-NFC באפליקציות השונות פתוח רק למכשירי אנדרואיד; בעלי אייפון יכולים להשתמש רק בשירות הרשמי של אפל, Apple Pay, שהושק בישראל בתחילת מאי 21. אז אילו אפליקציות קיימות בשוק?
ביט
השירות של בנק הפועלים הוא הראשון לאפשר את כל סוגי התשלום באפליקציה אחת: תשלום לאנשי קשר, תשלום לעסקים ברשת ותשלום בחנות פיזית. הארנק הדיגיטלי החדש, שמאפשר לשלם בבתי עסק פיזיים, זמין לבעלי מכשיר אנדרואיד בלבד. כדי להשתמש בו, יש להחזיק בכרטיס אשראי מאסטרקארד של בנק הפועלים, או בכרטיסי מאסטרקארד חוץ-בנקאיים של ישראכרט.
לאחרונה הושק גם כרטיס האשראי החצי-דיגיטלי של ביט, "ביט קארד", שזמין ללקוחות כל הבנקים. הכרטיס המונפק הוא כרטיס חוץ-בנקאי של חברת כאל; הוא מקושר לחשבון הבנק שלכם, יש בו מסגרת בהתאם לאישור חברת האשראי, וניתן לבחור את מועד החיוב. הכרטיס ניתן בחינם למשך שנתיים, כשלאחר מכן מחירו 15.90 שקלים בחודש.
אם אתם משתמשי אנדרואיד, ניתן להשתמש בו בתור כרטיס דיגיטלי דקות לאחר הנפקתו. משתמשי אייפון יקבלו אותו גם ככרטיס פיזי.
PAYBOX
האפליקציה בבעלות בנק דיסקונט מאפשרת להעביר כסף בין אנשים, לשלם לעסקים תומכים דרך האפליקציה, וגם להטעין את הרב קו (גם באייפון וגם באנדרואיד). השירות פתוח לכל הבנקים ומחובר לכרטיס האשראי שלכם.
בקרוב גם פייבוקס תהפוך להיות ארנק דיגיטלי שמאפשר לשלם בחנויות באמצעות הצמדת הסמארטפון, בעקבות שיתוף הפעולה בין דיסקונט ושופרסל שהוכרז בחודש שעבר.
לאומי PAY
פתרון התשלומים של בנק לאומי מאפשר להעביר כספים בין אנשים ומאפשר לשלם בעסקים באמצעות האפליקציה. פתוח לכל הבנקים ולכרטיסי אשראי עם לוגו לאומי.
התשלום בבתי עסק זמין למשתמשי אנדרואיד בלבד.
MAX
האפליקציה מאפשרת ללקוחותיה לשלם בבתי עסק פיזיים באמצעות הנייד. זמינה למחזיקי כל כרטיס האשראי עם הלוגו של max.
האפליקציה זמינה למשתמשי אנדרואיד בלבד.
CalPay
חברת האשראי כאל (Cal) מאפשרת תשלום דרך הנייד. כדי להפעיל את השירות, יש להיכנס לאפליקציית כאל, לבחור את הכרטיס ולצרפו לשירות התשלומים בנייד. השירות זמין למשתמשי אנדרואיד בלבד.
ANYPAY
שירות התשלומים של חברת האשראי ישראכרט. האפליקציה מאפשרת למשתמשי אנדרואיד לשלם בבתי עסק פיזיים באמצעות הנייד.
האפליקציה פתוחה ללקוחות קבוצת ישראכרט שמחזיקים בכרטיס מאסטרקארד חוץ בנקאי, אך גם לכרטיסים הבנקאיים של בנק הפועלים, בנק יהב, בנק מזרחי וקבוצת הבינלאומי. כדי להשתמש בשירות, יש להוריד גם את האפליקציה של ישראכרט.
שימו לב: ישראכרט מציעה גם את AnyWay, שמאפשר לשלם עבור נסיעות בתחבורה הציבורית.
GARMIN PAY
אחד משירותי התשלום הפיזיים הראשונים שהושקו בישראל. האפליקציה מאפשרת לבעלי שעון גרמין לשלם בבתי עסק עם מסוף בתקן EMV.
השירות זמין למשתמשי אנדרואיד ואייפון שמחזיקים בכרטיס מאסטרקארד מקבוצת ישראכרט.
FibiPay
הארנק הדיגיטלי של הבנק הבינלאומי, FibiPay, הושק מוקדם יותר החודש. השירות זמין ללקוחות הבנק הבינלאומי ואוצר החייל. ניתן לשלם עם הארנק בחנויות באמצעות הצמדת הסמארטפון.
האפליקציה זמינה למשתמשי אנדרואיד בלבד.
אפל פיי (Apple Pay)
שירות התשלומים של אפל, Apple Pay, נחת בישראל במאי 2021, כמעט שנה אחרי שאפל חתמה על הסכמים עם חברות האשראי. ניתן להפעיל את אפל פיי באייפונים ובשעונים מבית אפל.
ומה צפוי לנו בעתיד?
Google Pay הוא השירות המתחרה של גוגל, והוא פועל בישראל במתכונת חלקית במיוחד: ניתן לשמור את פרטי האשראי שלנו בדפדפן כרום, ולהזין אותם בעת הרכישה. לא ברור אם ומתי הוא יושק בישראל באופן מלא ויאפשר לרכוש בבתי עסק פיזיים.
Samsung Pay הוא השירות המקביל של סמסונג, שמאפשר להזין את האשראי בגלקסי או בשעון ולשלם בעזרתם בבתי עסק פיזיים. לא ידוע האם השירות יגיע לישראל.
שירות בולט נוסף הוא Ali Pay של ג'ק מא, הבעלים של אתר הקניות עלי אקספרס. השירות, שמבוסס על סריקת קוד QR ולא על הצמדת הסמארטפון לקופה, פופולרי בסין בעיקר במסעדות ואצל נותני שירות. לא ידוע האם או מתי הוא יגיע לישראל.