שירות התשלומים אפל פיי (Apple Pay) החל לפעול הבוקר (רביעי) בישראל. בעלי אייפון, אייפד ושעון חכם יכולים להזין את את פרטי האשראי שלהם באפלקציית הארנק (Wallet), ולהשתמש במכשירים כאמצעי תשלום לכל דבר. שימו לב: לקוחות ישראכרט וכאל מדווחים על תקלות בהפעלת השירות. מטעם החברות נמסר שמקור הבעיות בעומס הרב על השירות.
תשלום בקופה דרך הסלולרי או השעון הוא לא דבר חדש. בחודשים האחרונים, חברות האשראי והבנקים השיקו מגוון אפליקציות תשלומים דרך הנייד, אך אלה פועלות רק במכשירי אנדרואיד. מאחר שאפל לא מאפשרת לאפליקציות צד-שלישי להשתמש בשבב NFC, משתמשי אייפון בישראל נותרו ללא מענה. כעת, אחרי שבנק ישראל חייב את בתי העסק הגדולים לעבור למוספים חכמים עם שבב EMV, ולאור החזרה המהירה לשגרה, אפל החליטה להשיק את אפל פיי בישראל.
השירות נתמך בכל בתי העסק הגדולים, ובכל חנות שמציעה מוסף תשלום חכם עם שבב NFC.
איך מפעילים את אפל פיי באייפון?
את שירות התשלומים אפל פיי (Apple Pay) תוכלו להגדיר דרך האפליקציה Wallet (ארנק), שמותקנת באופן אוטומטי בכל אייפון ושעון (באייפד ניתן למצוא את הארנק בתפריט ההגדרות). אין צורך לעדכן את המכשיר או את האפליקציה - השירות נפתח הבוקר בהדרגה למשתמשים בישראל.
הנה סרטון הדרכה קצר מבית אפל:
1. היכנסו לאפליקציה ולחצו על על סימן + שמופיע בצד ימין או שמאל, בהתאם לשפה שבה מוגדר מכשירכם.
2. סרקו את כרטיס האשראי שלכם בעזרת המצלמה. ניתן גם להזין את פרטי האשראי באופן ידני.
3. אפליקציית הבנק או האשראי במכשירכם עשויה לקפוץ; עקבו אחר ההוראות. ייתכן שבנקודה זו גם תתבקשו ליצור קוד אבטחה.
4. הכרטיס הראשון שהוספתם הוא כרטיס ברירת המחדל, וניתן להוסיף מספר כרטיסים. כדי לשנות את כרטיס ברירת המחדל, יש להפעיל לחיצה ארוכה על הכרטיס הרצוי ולגרור אותו למעלה.
איך מפעילים את אפל פיי בשעון החכם?
כדי להוסיף את הכרטיס גם לשעון החכם, היכנסו לאפליקציית הארנק בשעון, לחצו על אפל פיי ("Apple Pay"), ובחרו באשראי שהזנתם במכשיר. הזינו גם את קוד האבטחה שלו, במקרה הצורך. אחרי שתסיימו את התהליך, תוכלו לשלם בעזרת השעון.
איך משלמים באפל פיי בחנויות?
בחנויות ניתן לשלם רק עם אייפון או עם שעון חכם.
תשלום בעזרת אייפון: היכנסו לאפליקציית הארנק או לחצו פעמיים על כפתור הכיבוי וההדלקה בצדו הימני של המכשיר. לאחר מכן, אמתו את זהותכם באמצעות חיישן טביעת האצבע או זיהוי פנים. עם השלמת הזיהוי, קרבו את המכשיר למסוף עד להופעת V על מסך המכשיר.
תשלום בעזרת השעון: לחצו על הכפתור הסמוך לגלגלת וקרבו את המסך למסוף. עם ביצוע התשלום, תרגישו טפיחה קלה.
איך משלמים באפל פיי באינטרנט?
גם אתרי אינטרנט יכולים להציע את השירות כאמצעי תשלום. אם אתר האינטרנט בו אתם רוכשים תומך באפל פיי, בקופה תוכלו לראות חץ כחול ליד פרטי האשראי שלכם. השלימו את האימות והתשלום יבוצע.
הטלפון שלי נגנב. מה עושים?
אין צורך לבטל את הכרטיס. יש להיכנס לשירות Find My באתר iCloud, שם ניתן גם לעקוב אחר מיקום המכשיר, ולהשעות את השירות.
אילו בנקים וכרטיסים תומכים באפל פיי?
כרטיסי כאל, ויזה, מקס, ישראכארט, מאסטרקארד ואמריקן אקספרס. עוד תומכים הכרטיסים הבנקאיים של דיסקונט, לאומי, הפועלים, מזרחי טפחות, הבינלאומי ובנק מסד.
בשירות לא תומכים בנק איגוד, בנק יהב, בנק הדואר והבנק הדיגיטלי, אך הם מקיימים מו"מ עם אפל.
האם השימוש באפל פיי עולה כסף?
לא. משתמשי קצה לא משלמים עבור השירות.
הגופים היחידים שמשלמים לאפל הם חברות האשראי והבנקים. ביולי 2020 דווח שהצדדים סיכמו על תשלום עמלה של 0.05 אחוזים עבור השימוש בשירות.
אין לי אייפון. אילו אפליקציות נוספות קיימות בשוק?
חברות האשראי והבנקים מציעים מגוון אפליקציות שמאפשרות לשלם בחנויות עם מכשירי אנדרואיד.