הסמארטפון נמצא בחיינו כבר לא מעט שנים, במהלכן הוא עבר שינויים ושיפורים רבים. האייפון הקרוב לדוגמה, ה-14 במספרו, עתיד להיות מושק בסביבות ספמבר-אוקטובר הבאים, ואין לנו ספק שגם הפעם אפל הולכים להפתיע אותנו. למרות השינויים הטכנולוגיים האדירים הללו, רובנו עדיין נאמנים לכמה מיתוסים טכנולוגיים שאנחנו מסרבים לשחרר. בשנת 2022, כשהמכשירים שלנו חזקים וחכמים מתמיד, אין סיבה עדיין לרוץ לחפש אורז כשהמכשיר נרטב או לסגור אפליקציות בניסיון להאריך את חיי הסוללה. אלה הדברים שאתם פשוט חייבים להפסיק לעשות.
אתם עדיין מכניסים את האייפון לאורז
כולנו מכירים את התחושה המבאסת הזאת: המכשיר נופל לשלולית, לכיור או לאסלה; או לחילופין מקבל שפריץ של מים, או כל נוזל אחר. אל הלחץ והחרדה שמלווים את הרגע הזה נלווה גם המרדף לאורז - מעין תרופת סבתא למכשירי שניזוקו מרטיבות.
כדאי לכם לדעת שיש דרכים יעילות יותר לייבש את האייפון, וששימוש באורז אפילו עלול אפילו לגרום נזק למכשיר. לכאורה, הסגולה של האורז היא היכולת שלו לקלוט מים מהסביבה שלו - אבל אם החלק הפנימי של המכשיר שלכם נרטב, זה כבר לא יספיק. אם הצלחתם עם השיטה הזו, צר לנו לאכזב, אבל זה כנראה היה עניין של מזל וסביר להניח שהוא היה עובד גם בלעדיו.
אם גרגיר אורז ייתקע בשקע הטעינה שלכם, יהיה לכם קשה עד בלתי אפשרי להוציא אותו משם. לא די בכך, אלא שאם תנסו להוציא אותו באמצעות חפץ חד כמו מחט או סיכה, אתם עלולים לשרוט את החלקים הפנימיים של המכשיר שלכם.
מה בכל זאת אפשר לעשות? קודם כל, לכבות את המכשיר, כי אתם לא רוצים שהנוזלים יגיעו למעגלים חשמליים פעילים במכשיר. לאחר מכן, נסו לנגב אותו עם מטלית נייר או או מיקרופייבר והסירו ממנו את מגש הסים וכל חלק נלווה. הכניסו את המכשיר לשקית זיפ לוק אטומה עם שקיות סיליקה ג'ל, שלרוב מצורפות באריזות נעליים ומוצרים נוספים. החומר עשוי לספוג את הלחות שחדרה למכשיר. אגב, אתם גם יכולים להזמין את השקיות הקטנטנות הללו מעלי אקספרס ואתרים דומים לכל מקרה שהוא. המתינו לפחות שלושה ימים: זה הסיכוי הטוב ביותר שלכם להציל את המכשיר באמצעים ביתיים.
אתם עדיין סוגרים אפליקציות פתוחות
זה אולי נשמע כמו דרך טובה לשפר ביצועים, להגביר את מהירות המכשיר ולשפר את חיי הסוללה - אבל לסגירת אפליקציות פתוחות אין שום משמעות. למעשה, ההפך הוא הנכון, כי הפעלת אפליקציה מחדש לאחר שנסגרה עשויה לקחת זמן רב יותר משהיה נדרש אילו הייתה נשארת פתוחה, ולבזבז אף יותר סוללה.
כאשר האפליקציות נשארות פתוחות אך לא בשימוש, הן למעשה "קפואות". במצב זה הן משחררות לחופשי את זיכרון ה-Ram שבו הן השתמשו, כלומר, הן לא גוזלות עוד משאבים מהמכשיר. מנגד, העובדה שהן עדיין פתוחות מאפשרת לנו, המשתמשים, לבצע ריבוי משימות ולעבור ביניהן בקלות. באפל ממליצים על סגירת אפליקציות רק במידה והן נתקעו לחלוטין.
אתם לא משאירים את המכשיר בטעינה כל הלילה
למיתוס הזה יש אולי קצה של אמת - זה בהחלט עשוי להיות מסוכן להשאיר את הסמארטפון שלכם בטעינה כל הלילה, אבל אך ורק במידה והמטען שלכם תקול או באיכות ירודה, או שאתם משאירים אותו מתחת לכרית. מצב טעינה אופטימלית, שקיים כיום ברוב המכשירים, למעשה מפסיק את תהליך הטעינה כשהסוללה מגיעה לקיבולת מירבית (או לכל קיבולת אחרת שתגדירו לו - למשל, 80 אחוז), וזאת מבלי שתצטרכו לקום ולנתק את המכשיר פיזית מהמטען.
באייפון ניתן לעשות זאת כך: היכנסו לתפריט ההגדרות (Settings), סוללה (Battery) ומשם לבריאות הסוללה (Battery Health). כעת, תוכלו להפעיל את מצב טעינה סוללה ממוטבת (Optimized Battery Charging).
באנדרואיד היכנסו להגדרות > טיפול בסוללה ובמכשיר > בצע מיטוב כעת.