היום, 21 ביוני, חל יום הסלפי הבינלאומי. די מצחיק לאור העובדה שעד לפני כמה שנים, זו לא הייתה בכלל מילה. המונח שנגזר מהמילה האנגלית self מתארת מצב בו אדם מצלם את עצמו. אנשים אמנם עשו זאת גם לפני אבל לעולם לא קראו לזה כך ובטח שזה לא נעשה בתדירות המעייפת של היומיום שלנו.
בשנת 2012 המילה סלפי נבחרה על ידי המגזין טיים לאחת מ-10 המילים הבולטות של השנה ושנה לאחר מכן, נכנסה באופן רשמי וחגיגי למילון אוספורד. ב-2014 הכריזה רשת BBC כי המילה זכאית ליום משל עצמה וכך הגענו להיום. אז (כמעט) כולנו מצלמים סלפי על בסיס יומי, אבל האם אנחנו עושים את זה נכון? פנינו לצלמת מלי פנסו שתנדב לנו כמה טיפים איך לגרום לתמונה העצמית שלנו לבלוט בעזרתה של המודלית עינב סיטון.
תאורה
הדבר הכי חשוב בסלפי שלכם הוא התאורה. אור טוב מחמיא יותר מאיפור, מקצועי ויפה ככל שיהיה.
"אין כמו אור טבעי ליצירת המראה הרך ואשליה של עור מואר וחלק. האופציה שתמיד זמינה לכולנו כמקור אור הוא החלון בכל חלל שיהיה. ככל שהחלון גדול יותר, כך תזכו ביותר אור טבעי וככל שתעמדו קרוב יותר - כך תזכו בכל היופי הזה", אומרת פנסו. ומה קורה כשהסלפי מגיע בשעת ערביים או ערב? "אם נעשה חשוך ואתם לא נהנים מאור השמש הטבעי, תמיד ניתן להיעזר באביזרים חיצוניים כמו תאורת רינג או אפילו אור פנס מהנייד. זה בהחלט עוזר ועובד", ממליצה הצלמת.
זוויות נכונות
השלב הבא הוא שלב הזוויות שעליו חשוב מאוד להקפיד. יש כמה טיפים שעובדים מצויין על כולנו באופן גורף. "לחלקנו יש נטייה להחזיק את הנייד כאילו אנחנו קוראים ופשוט לצלם. זו זווית לא מחמיאה", אומרת פנסו וממליצה לצלם תמיד בזווית שהיא מעט מלמעלה. "זו זווית סופר מחמיאה שניתן להשיגה בקלות באמצעות מוט סלפי למשל".
אל תיכנעו לטרנדים
סלפי הוא לא מדע מדוייק ופנסו ממליצה לשחק קצת עם זוויות עד שתבינו מה נכון ומתאים לכם. "כמו כן אל תהיו מקובעים תמיד על אותו מבט ואפילו לא על אותה זווית, טובה ככל שתהיה, והכי חשוב: אל תיפלו לטרנדים של פרצופים מביכים כמו הדאק פייס הידוע לשמצה. אחת הפוזות החביבות עליי במיוחד למשל היא בשכיבה על המיטה ובצילום על כמובן".
תלמדו את עצמכם
כיום אנשים רבים עובדים ומשווקים עצמם ברשתות החברתיות, כאשר את רוב התוכן הם מייצרים בעצמם. לא לכולם יש תמונות תדמית מקצועיות או צלם צמוד ולכן, מציעה פנסו שתעשו עבודת מחקר על עצמכם. "תלמדו את הפנים שלכם ואת הגוף שלכם. תתבוננו, נסו ותלמדו מה עובד לכם הכי טוב. כמו כן, צלמו תמיד במאונך ולא במאוזן - זו הדרך הנכונה לצלם פורטרט ולהעלות לרשתות החברתיות. החזיקו צוואר, סנטר למעלה, שימו לב להטיית הגוף שלכם שתהיה ישרה עם ביטחון ולא כפופה וזכרו: זוית קטנה של הגוף מהצד תיתן תמיד זוית מחמיאה יותר".
שימו לב לתפאורה
אם תאורה היא אקוטית, תפאורה היא התוספת שתופסת את העין: התמונה יכולה לצאת מופלאה אבל הבלאגן ברקע משאיר טעם נפגם. "חפשו פינות מגניבות בבית שעובדות לכם ואל תתביישו למחזר אותם. כמו כן, שימו לב לחפצים שמפריעים בתוך הפריים".