שאלנו אתכם בפייסבוק מה הדבר שהכי מעצבן אתכם בסמארטפון. ממבול התגובות שקיבלנו, אפשר לחשוב שעבור רבים מכם הסמארטפון הוא הדבר הכי נורא שקרה לכם בחיים. למרבה המזל, את הצרה הזו דווקא אפשר לתקן - וברוב המקרים, הפתרון לדבר שהכי מעצבן אתכם נמצא במרחק לחיצה או שתיים (אם כי כמובן שהיצרניות דאגו להחביא אותו בתוך תפריט שלעולם לא תצליחו למצוא).
אז הנה לפניכם 20 התשובות הנבחרות מהסקר שלנו, ולצידן - הפתרונות שאנחנו מציעים. כמעט בכל המקרים יש מה לעשות, וגם אם אין לפחות תוכלו לדעת שאתם לא לבד. מתחילים!
1. מד הסוללה מזייף והטלפון נכבה לפני הזמן
נראה שהסוללה נמצאת בסוף דרכה והגיע הזמן להחליף. אם המכשיר שלכם הוא מהסוג שמאפשר לכם להחליף סוללה בעצמכם, מדובר במטלה פשוטה של כמה דקות אחרי שתקנו את הסוללה המתאימה במעבדת התיקונים הקרובה לביתכם. גם אם החלפת הסוללה מצריכה טיפול מקצועי (כמו, נניח, בכל דגמי האייפון, ובמכשירי אנדרואיד מהשנתיים האחרונות), מדובר בדרך כלל בהשקעה של לא יותר מ-200 שקלים עבור איכות חיים הרבה יותר טובה.
2. יש עומס של תוכנות שלא צריך מותקנות מראש (Bloatware)
אכן, צרה איומה, המאפיינת במיוחד את המכשירים הזולים, שדווקא רגישים יותר לעומס אפליקציות הרצות ברקע. יוצאי דופן הם מכשירים הנושאים את התגית Android One (ובהם נוקיה 6 ושיאומי A1)- הם יכולים להיות ממש זולים, ובכל זאת מגיעים עם מערכת הפעלה נקייה וזריזה. עד המכשיר הבא, כדאי לפחות לבטל (Disable) את האפליקציות המיותרות. תוכלו למצוא את האפשרות הזו בתפריט ההגדרות, תחת האפשרות אפליקציות (Applications). פשוט חפשו את האפליקציות שאינכם צריכים, וכבו אותן לצמיתות.
3. אחרי חצי שנה המכשיר מתחיל לגהק
כנראה שהגיע הזמן לניקיון כללי. דרך תפריט ההגדרות, כנסו לרשימת האפליקציות (Applications) וחפשו את אלו שאינכם משתמשים בהן יותר. את מה שלא צריך, הסירו (Uninstall). לקינוח, התקינו אפליקציה שתמחק קבצים זמניים ותנקה את זיכרון המכשיר - Clean Master היא אחת שעושה את זה.
4. המצלמה לא איכותית כמו ביום הראשון
איכות הצילום לא אמורה להדרדר. מצלמות סלולריות, טובות ככל שיהיו, עדיין הכי טובות באור יום - נסו לצלם בחוץ ולראות אם הכל בסדר. אולי עדשת המצלמה מכוסה בלכלוך? נסו לנקות אותה באמצעות מטלית עדינה. אם זה לא עוזר, ייתכן שהבעיה היא בעדכון תוכנה ששינה את התנהגות אפליקציות הצילום. אתם מוזמנים לנסות אפליקציה אלטרנטיבית להפעלת המצלמה - Camera MX החינמית היא החביבה עלינו.
5. קשה להעתיק טקסט שמכיל גם מספרים ו-English באמצע
נכון, נראה שמפתחי מערכות ההפעלה הפופולריות למכשירי טלפון חכמים לא כל כך לקחו בחשבון משתמשים שכותבים וקוראים בכמה שפות. אין לנו פתרון של ממש לכך, מלבד ההמלצה לעדכן את המכשיר לגרסת מערכת ההפעלה החדשה ביותר שבנמצא. בגרסאות העדכניות המצב לא מושלם, אך בהחלט טוב יותר מבעבר.
6. המכשיר לא מגיב, ואז פתאום מגיב לכל הלחיצות בו-זמנית! כשיש עומס על המכשיר לוקח לו בערך 10 שניות עד שהוא חוזר לדף הבית
יש לנו חדשות רעות - כנראה שהדרישות שלכם פשוט גדולות על המכשיר. הגיע הזמן לשדרג, וכשאתם מחפשים מכשיר חדש שימו לב במיוחד דווקא לכמות זיכרון העבודה (RAM) ולאו דווקא למעבד הראשי, שכן דווקא חלק זה במפרט קריטי להפעלת מספר אפליקציות במקביל. בינתיים, אתם מוזמנים לעקוב אחר ההוראות לניקוי זיכרון המכשיר המופיעות למעלה. לא מבטיחים שזה יפתור את כל הבעיות, אבל בטח לא יזיק.
7. אין מצב ביניים כזה שאתה יכול להיות לא זמין אבל כן מחובר לאינטרנט
דווקא יש! באייפון, אתם יכולים להפעיל בכל רגע מצב את מצב ״נא לא להפריע״ (Do Not Disturb) דרך תפריט ההגדרות של המכשיר. במצב זה תישארו מחוברים לרשת, אבל כל שיחה שאיננה מגיעה מרשימת המועדפים (Favourites) שלכם תחסם. גם באנדרואיד קיימת אפשרות דומה, מפעילים אותה בתוך תפריט ההגדרות, תחת האפשרות ״מכשיר״ (Device), ״צלילים והתראות״ (Sounds and Notifications) ולבסוף Do Not Disturb. אפשר אפילו לקבוע לו״ז קבוע להפעלה אוטומטית של חסימת השיחות, לדוגמא בשעות השינה שלכם.
8. הודעות מהוואטסאפ מופיעות בראש המסך
אפשר לבטל אותן! באייפון, כנסו להגדרות, חפשו את האפשרות ״התראות״ (Notifications), ושם תחת שם האפליקציה הרלוונטית תמצאו את האפשרות לכבות את הצגת ההתראות על המסך (Show as Banners). באנדרואיד זה אפילו יותר קל - כאשר ההתראה מופיעה, לחצו עליה לחיצה ארוכה (אנדרואיד 5 ו-6) או גללו אותה מעט שמאלה (אנדרואיד 7). פעולה זו תחשוף מעין גלגל שיניים, שהוא כפתור גישה מהירה להגדרות הרלוונטיות לאותה התראה. כאן תוכלו למצוא את האפשרות לחסום את ההתראות לחלוטין (Block).
9. המוזיקה מתנתקת בזמן הדיבור של הוויז
נשמע כמו באג בוויז או במערכת ההפעלה. עד שאחד מהם יצליח לפתור אותו, פשוט כבו את אפשרות ההתראות הקוליות של וויז - לחצו על סמך זכוכית המגדל שמצד שמאל למטה, בחרו בגלגל השיניים (הגדרות), ולצד האפשרות ״שמע״ בחרו באפשרות ״כבוי״. זה ישתיק את וויז, ויגרום למוזיקה שלכם להמשיך להתנגן ללא הפרעה.
10. אי אפשר להקליט נורמלי באייפון
אם הכוונה היא להקלטת שיחות, אכן - מדובר באפשרות שאותה אפל חוסמת (לטענתה בשל חוקים והגבלות ממשלתיות), וחלק ממכשירי האנדרואיד, משום מה. דרך אחת לעקוף את ההגבלה זו (לפחות באייפון) היא להשתמש באפליקציה שמנתבת את השיחה דרך גורם שלישי שמקליט אותה. בדרך כלל מדובר בשירות בתשלום, ושימו לב שהקלטת השיחה שלכם נשמרת בשרת אחר - שאתם לא בהכרח סומכים עליו. אם אתם בכל זאת מעוניינים, נסו את NoNotes הוותיקה והאמינה יחסית.
11. ביקסבי שצץ משום מקום כי מחליקים את המסך לכיוון הלא נכון או לוחצים על הכפתור שלו
ביקסבי הוא מתחרה ראוי על תואר ״ההמצאה הכי מיותרת בעולם״, והיום שבו סמסונג תחליט סוף סוף לוותר עליו יהיה משמח במיוחד ללקוחות החברה. בינתיים, אפשר פשוט לבטל את פעולתו: לחצו על כפתור ביקסבי (שאגב - לא יעשה שום דבר אחרי שתבטלו אותו. תודה סמסונג), לחצו על שלוש הנקודות שמצד ימין למעלה, בחרו באפשרות הגדרות (Settings) ואז בטלו את האפשרות Bixby Key ו-Bixby Voice. אחר כך לחצו למשך מספר שניות על מקום ריק כלשהו במסך הבית, גללו למסך השמאלי ביותר (שם Bixby מחכה לכם), ולמעלה כבו את האפשרות Bixby Home.
12. אנשים שמתקשרים
רוצים לחסום את כל השיחות מכולם, כל הזמן? מוזר, אבל זה אפשרי. עקבו אחר ההוראות המופיעות תחת שאלה 7, וכשאתם בתוך תפריט ההגדרות של מצב Do Not Disturb, בחרו תחת האפשרות Allow Calls From ב-No One. זהו, המכשיר שלכם חסום לכולם.
13. המסך מוריד את הבהירות כשהמכשיר מתחמם באייפון
אין אפשרות לבטל זאת - מדובר במנגנון הגנה עצמית שמונע מהמכשיר להתחמם יתר על המידה ולהישרף. גם אם אתם מוכנים לקחת את הסיכון, אפל לא.
14. כשמייל העבודה לא מתעדכן
אולי הוא מוגדר להתעדכן רק פעם בשעה, פעם ביום - או בכלל לא? חפשו את הגדרות סנכרון המייל באפליקציית הדוא״ל שלכם. באפליקציה של אפל, ההגדרות הללו נמצאות תחת האפשרות Accounts & Passwords שבתפריט ההגדרות, בנפרד לכל חשבון. תחת Fetch New Data, חפשו את האפשרות Automatically כדי לקבל התראה מיד כאשר הדואר מגיע. באנדרואיד תמצאו את הגדרות הסנכרון לכל חשבון מייל תחת האפשרות Accounts שבתפריט ההגדרות.
15. כל פעולה לוקחת שעות
ראו את תשובותינו לשאלות 1, 2, ו-3. אם כל זה לא עוזר, כנראה שהגיע הזמן לשדרג - אל תבהלו, בימינו מכשיר חדש שעובד מצוין לא חייב לעלות יותר מכמה מאות שקלים.
16. יש משהו שמעצבן אותי בפייסבוק. אני מקבל התראות על פעילויות של מישהי, בלי ששיניתי שום דבר בהגדרות
לא הייתם צריכים לשנות כלום - זו פשוט ברירת המחדל של פייסבוק, שמעוניינת מן הסתם שתפתחו את האפליקציה כמה שיותר. אם לא בא לכם, עקבו אחר ההוראות המופיעות בתשובה לשאלה 8, רק שמן הסתם במקרה זה חפשו את אפליקציית פייסבוק (Facebook) בתפריט ההגדרות. אפשרות נוספת ומומלצת גם מסיבות אחרות: פשוט הסירו את האפליקציה, והשתמשו באתר הנייד של פייסבוק דרך הדפדפן שלכם אם אתם ממש חייבים.
17. האייפון עשר שלי לא מזהה אותי כשאני קם בבוקר!!!
אנחנו לא עצמנו בבוקר. אפל ממליצה לוודא ששום דבר לא מסתיר את פניכם או מכסה את מצלמת ה-Face ID שבקדמת המכשיר. צריך גם להסתכל ישר אל עבר המצלמה, ממרחק סביר (בערך אותו מרחק שהייתם מחזיקים את המכשיר מכם אם הייתם מצלמים סלפי). אם כל זה לא עוזר, נסו ללמד את המצלמה מחדש להכיר אתכם - כנסו לתפריט ההגדרות, ותחת Face ID & Passcode בחרו באפשרות Reset Face ID.
18. אחרי עדכון גרסה - אין חיווי על המסך כשמישהו עונה לי לשיחה
נשמע כמו באג שבטח יתוקן בגרסה הבאה. אם אתם לא יכולים לחיות עם זה בשום אופן ויש לכם סבלנות, יש פתרון קיצוני - נסו לבצע אתחול מחודש למערכת ההפעלה, ושימו לב שכל המידע שעל הטלפון כולל כל ההודעות בוואטסאפ יימחקו. תחת תפריט ההגדרות בחרו באפשרות Backup & Reset, ואחר כך ב-Factory Reset ו-Erase Everything. שוב: וודאו שיש לכם גיבוי להכל. כשהמכשיר יחזור לחיים, יש סיכוי לא רע שהתקלה לא תופיע שוב.
19. יש לי אייפון 6 וממש מעצבן אותי שזה לא אייפון X
אין לכם שום סיבה להתבאס! האייפון X סתם יקר והמסך שלו אפילו חתוך למעלה! סתם, הוא די מגניב. אם אתם משוגעים מספיק, תוכלו לעקוב אחרי ההוראות במדריך הבא כדי לפרק את האייפון 6 שלכם ולהרכיב אותו מחדש בתוך מארז של אייפון X. רוב הסיכויים שהאייפון שלכם ייהרס תוך כדי התהליך, ואז כבר יהיה לכם תירוץ מצוין לשדרג. ברצינות. אל תעשו את זה.
20. שעון במסך הנעילה מופיע בשתי שורות
הכנסו לתפריט ההגדרות, בחרו באפשרות Lockscreen & Security, ואז ב-Clock and Face Widgets. כאן תוכלו למצוא אפשרויות עיצוב שונות למראה השעון, תחת הכותרת Clock Style.