עדכון, 13.9: לאחר שקיבלה תגובות רבות על הקמפיין, החליטה אלימלך לשנות את היעדים הכספיים שלו ועתה היא מבקשת להגיע רק למיליון דולר, כאשר מחיר הארנק ירד ל-320 דולר ומחיר הז'קט התואם 140 דולר - ובסך הכל 460 דולר לשניהם, קצת יותר ממחצית מהמחיר המקורי עליו דיברנו איתה בכתבה.
לא חשוב כמה תדבר אפל הערב על החומרים המיוחדים שמהם בנוי אייפון 7 כדי להיות עמיד כמו מעבורת חלל - רובנו כבר יודעים שאם אנחנו קונים אותו, כדאי לנו מאוד להכניס אותו למגן טוב, אחרת בנפילה הראשונה על הרצפה המעבורת תתפרק לחתיכות. חלקנו אף נבחר נרתיקים שמלבד הגנה מציעים גם תאי אחסון שונים ומחליפים את הארנק.
היזמית הישראלית דנה אלימלך החליטה לקחת את נרתיקי ההגנה השימושיים לסמארטפון צעד אחד הלאה. אלימלך, שמאז 2013 מייצרת ארנקים מעוצבים לערכות גלגול סיגריות תחת השם Kase-me, עבדה בשנה האחרונה, בעזרתם של עו"ד אורי ארבל ואשתו כרמית, העובדת בשוק ההון, על ארנק מסוג חדש שמאפשר לעשות עם הסמארטפון הרבה יותר.
"הרעיון הוא שמוצר קטן ואופנתי יכיל את כל החיים שלך", מסבירה אלימלך בשיחה עם NEXTER. "הוא נראה גדול, אבל הוא לא - המידות שלו הן 16x9 סנטימטר".
לתוך הגודל הזה הצליחה אלימלך, בעזרת צוות מעצבים ומפתחים, לדחוס הרבה מאוד טכנולוגיה: הארנק כולל דיבורית עם כפתורים למענה וניתוק, כפתורי קוד לפתיחת נעילת הארנק, אוזניות אלחוטיות, מקרן זעיר, מסך מתקפל, ג'ויסטיק עם משטח תמיכה מרופד ליד, חיבורי USB וסוללה.
כדי שלא תצטרכו להיסחב עם כל זה לכל מקום, הארנק מודולארי: כל אחד מהאביזרים והתאים שלו מתחבר ומתנתק בעזרת מגנטים זעירים ועוצמתיים מסוג ניאודימיום של חברת מגמה הישראלית. לדברי אלימלך, כך אפשר לא רק להקטין ולהגדיל את הארנק לפי הצרכים, אלא גם להפוך את הטלפון, שנמצא במרכז הארנק, לתחליף למחשב הנייד לצרכי עבודה ומשחקים.
עדיין אין אבטיפוס
מכיוון שהארנק כולל טכנולוגיות רבות ויקרות, ניסתה אלימלך לגייס הון לפיתוח וייצור שלו, אך לדבריה "התהליך היה מאוד ארוך ולקח ממני המון אנרגיות שרציתי להשקיע בפרויקט". לכן, היא החליטה להשתמש באתר המימון-המון אינדיגוגו, בו היא תעלה מחר בקמפיין לגיוס סכום כמעט חסר תקדים של 10 מיליון דולר לצורך הוצאת הרעיון לפועל.
"אינדיגוגו יותר מתאים לאישיות שלי", אומרת אלימלך, שלמדה הנסדת כימיה עם התמחות במזון במכללת תל חי, עד שהגיעה למסקנה שזה לא מתאים לה ועברה ללמוד עיצוב מוצרים בתלת-ממד. "הוא היחיד שמאפשר פרויקטים גמישים (כאלה שבהם גם אם לא הגיוס לא הגיע לסכום היעד הוא בכל זאת יועבר ליזמים)".
נכון לעכשיו, יש רק הדמיה גרפית של הארנק, ואין עדיין אבטיפוס פועל שהיא יכולה להציג. |בגלל שהפיתוחים הטכנולוגיים שלנו מאוד יקרים, קיבלנו אישור לעלות בלי אבטיפוס", היא מסבירה. אתר אינדיגוגו לא דורש אבטיפוס עובד, בעוד שהמתחרה הגדול, קיקסטארטר, כן דורשת את זה ואוסרת לגייס כסף על סמך הדמיה בלבד. "יש לנו מפרטים שמוכיחים שהכל אפשרי", מבטיחה אלימלך. זו דרישה בסיסית של אינדיגוגו כחלופה לאבטיפוס עובד. היא אומרת כי "אנחנו הולכים לעבוד עם חברת גיזמו מתל-מונד שהופכת רעיונות למוצרים".
הכסף שתאסוף אלימלך ישמש לא רק לייצור של הארנקים החכמים, אלא גם להקמת החברה - צעד לא מאוד נפוץ בפרוקטים מהסוג הזה. אלימלך מדגישה שגם אם לא תגיע ל-10 מיליון דולר, יש לה יעדים צנועים יותר, והיא גם לוקחת בחשבון אפשרות של צורך בזמן וכסף נוספים לפיתוח ולייצור. נציין כי עד היום כמעט עף פרויקט לא דרש סכום כזה, ורק 13 פרויקטים הגיעו לסכומים כאלה.
אלימלך מבטיחה לעשות דבר נוסף שעוד לא נעשה במסגרת פרויקטים כאלה: לשתף תורמים במסע היזמות שלה. לדבריה, כל מי שיתרום לפחות 20 דולר יוכל לצפות בשידור חי בכל אירוע בעל עניין בהתנהלות החברה, כמו ביקורים במפעלים, ישיבות תכנון ועוד.
אם אתם רוצים ארנק כזה, תצטרכו קודם לחורר את הנוכחי שלכם: מחיר הערכה המלאה של הארנק החכם למזמינים הזריזים ביותר הוא 790 דולר - יותר מסמארטפון דגל ממוצע. הערכה כוללת את כל האביזרים המתחברים לארנק וגם ז'קט ספורט עם מסך שיחה מזוהה.