חברת מייזו הסינית היא חלק משורה של חברות קטנות שנוגסות אט אט בנתח השוק של הגמוניית אייפון-גלקסי. חברות כמוה וכמו לנובו, וואווי, Oppo ו-OnePlus, גרמו לצרכנים מערביים להבין שלא חייבים לשלם הון תועפות על חומרה טובה. ומייזו בונה בדיוק על זה. החברה לא מתפשרת באיכות החומרים שלה: היא משתמשת באותם רכיבים של הגדולות – זכוכית גורילה, חיישן מצלמה של סוני, מעבד מפלצתי וסוללה חזקה. אולי ההטמעה היא לא מקום ראשון, אבל כשבוחרים רכיבים טובים, קשה להקדיח את התבשיל.
בשעתו, מאוד התלהבנו מהמכשיר הקודם של החברה, MX3, שהציע ביצועים טובים ושימוש נעים במארז פונקציונלי. אז איך ה-MX4, היורש שלו?
עיצוב וממשק
חיצונית, MX4 נראה כמו שדרוג של קודמו. גם הפעם, החזית והגוף מאוד חלקים. החזית כולה מסך, וכפתור הבית הוא כפתור מגע עגול ומואר - עיצוב נפלא ומושך עין. הגב קצת מאכזב – במבט ראשון הוא נראה כגב מתכתי, אבל בפועל מדובר בפלסטיק שנצבע כך שייראה כמתכתי. בחלקו העליון קבועה עדשת המצלמה ומבזק דו-גווני, בדומה לזה שקיים באייפון של אפל. בכלל, ה-MX4 מזכיר את האייפון במובנים רבים, ולא בכדי. גם השבכה של הרמקול בתחתית מזכירה את זו של האייפון. אבל כאן, הגב נפתח ומתחתיו נמצא סוללה ניתנת להחלפה בקיבולת שמנמנה וחריץ לכרטיס ה-SIM.
מבחינת תחושה ביד, המכשיר מאוד נוח. יש כאלה שטענו שהוא קצת כבד וקעור מדי, אבל כותב שורות אלה בסך הכל היה מרוצה.
תצוגה וביצועים
ל-MX4 יש מסך ענק בגודל 5.3 אינץ' ורזולוציה של 1,920 על 1,152 נקודות, שזה קצת יותר מ-Full HD. בסך הכל, המסך הזה סביר ומכיל כמות לא רעה של פרטים. בשעת צפייה בווידאו, הבחנו פה ושם במריחות, מה שהיה מאכזב במקצת. זה לא המסך הכי טוב שנתקלנו בו, אבל הוא בסדר.
מבחינת ביצועים, למייזו הייתה הברקה: הם פנו לחברת השבבים מדיה-טק, וזו יצרה עבורם מעבד חזק, עם שמונה ליבות, בתצורה דומה לזו של סמסונג ואחרות, אבל המעבד הזה ממש מוצלח. יש בו שתי ערכות שבבים, אחת במהירות 2.2 גיגה-הרץ, ואחת במהירות 1.7 גיגה-הרץ. במבחנים של ליבות בודדות, המעבד הזה לא מככב. אבל כשזה מגיע למשימות מדיה, כמו משחקים או וידאו – זה אחד המכשירים הכי חזקים בשוק. תוצאות המבחנים שערכנו לו מככבות בראש הטבלאות של רוב המבחנים הסינתטיים. מה שכן, הוא מתחמם בצורה מורגשת.
קול ומולטימדיה
איכות הצליל של הסלולרי החכם הזה לא רעה בכלל. בסך הכל, קיבלנו ממנו צלילים חזקים וברורים. הרמקול הוא לא הרמקול הכי טוב שתמצאו, אבל הוא סביר מינוס. בצד המצלמה דווקא היינו מאוד מרוצים. החיישן כאן הוא חיישן ה-Exmor R של סוני, עם 20 מגה-פיקסל. זהו חיישן מצוין, שהתלהבנו ממנו מאוד כשבדקנו את המכשירים של סוני עצמה, וגם כאן הוא לא מכזיב. התמונות יוצאות יפות, עם גוונים טבעיים למדי - אולי קצת חיוורים. ביצועי הלילה פחות טובים מאלה של הטלפונים של סוני, ובכל זאת, המצלמה הזו תשרת אתכם היטב במרבית תנאי התאורה.
אפליקציות ותוכנה
מילה וחצי על התוכנה: מייזו משתמשים גם כאן בממשק ה-FlyMe, הגרסה שלהם לאנדרואיד. מבחינת מבנה, הממשק דומה מאוד דומה לאייפון – הן במיקום האפליקציות על שולחן העבודה והן בממשק של האפליקציות הפתוחות. בכלל, זהו אנדרואיד שלא נותן תחושה של אנדרואיד, כמו שנאמר – לחובבי הז'אנר. הוא כולל שורה של אפליקציות המעוצבות על ידי מייזו. רובן די נוחות. הדפדפן קצת מעצבן, אבל המקלדת נוחה מאוד.
חיי סוללה ופליטת חום
סוללת ה-3,100 מיליאמפר/שעה בגבו של ה-MX4 לא מאכזבת. היא מחזיקה קרוב ליממה בשימוש ממוצע מינוס, ותחזיק כמה ימים במצב המתנה. אחלה. אבל בצד של פליטת החום – המכשיר הזה פולט חום בצורה מורגשת. הוא לא רותח, אבל בשעת מאמץ בהחלט תרגישו התחממות ממשית בכף היד בחלקו העליון.
סיכום
ה-MX4 נמכר בישראל על ידי באג בשתי תצורות – אחת עם 16 גיגה-בייט אחסון ואחת עם 32 גיגה-בייט אחסון, שתיהן מתחת לרף של 2,000 שקלים. זהו לא הטלפון הכי טוב שתמצאו בשוק, ויש בו כמה פשרות קטנות. הוא לא הכי חלקלק, אבל במחיר הזה הוא נותן תמורה הגונה לכסף שלכם, עם חומרה של הדור האחרון, בעיקר בצד המעבד והמצלמה, וביצועים חזקים. מי שמחפש טלפון שנותן יחס עלות-תועלת טוב, במחיר שפוי, צריך בהחלט לשקול אותו.
ציון נקסטר: 8.9