רחפן ה-Mavic Pro של חברת DJI, שמושק בימים אלה בארץ, צריך להופיע במילון כאילוסטרציה להגדרה של המלה ״גאדג׳ט״ (״חפיץ״, אם אתם מתעקשים). הוא לא הרחפן הקטן ביותר בשוק, או המתקדם ביותר בשוק, אבל הוא הגאדג׳ט האולטימטיבי. ב-DJI הסינית, שהשתלטה על שוק הרחפנים לפני כחצי עשור ועדיין מובילה אותו, הגיעו לנקודת איזון כמעט מושלמת בין גודל, מחיר ויכולת. כל זה לא אומר שהוא זול - הוא ממש לא. אבל בשוק בו הוא קיים, המחיר פחות חשוב.
זהו הרחפן הקומפקטי ביותר ש-DJI יצרה מאז ומעולם. הוא אולי לא ייכנס לכיס של מכנסיים, אבל לא תצטרכו לסחוב עבורו תיק ייעודי, ואם יש לכם מעיל עם כיס גדול, הוא אולי ייכנס לתוכה. בו בזמן, היכולות שלו אינן נופלות בהרבה מאלה של הרחפנים הגדולים יותר של החברה, ובחלק מהמקרים מתעלות עליהן. הסיבה לקומפקטיות היא מבנה חדש, בו רגלי הרחפן וכן המדחפים מתקפלים בצורה מתוחכמת. שתי הרגליים האחוריות מתקפלות על ציר אופקי, והקדמיות מתקפלות אחורה, כך שמתקבלת אריזה מלבנית נוחה. היכולת לקחת את הרחפן אתכם בלי לפרק את המדחפים בכל פעם, מאפשרת להכין אותו לטיסה בתוך פחות מדקה.
כן, לקומפקטיות הזו יש גם חסרונות. רגלי הרחפן קצרות, ולא תוכלו להפעיל אותו על דשא גבוה. וכשהוא כבר יהיה באוויר, הוא יתמודד עם רוח פחות טוב מאחיו הגדולים. אבל לא הרבה פחות טוב - יחסית לגודלו, הוא מתמודד עם משימת הייצוב בצורה יוצאת דופן. זה קורה בזכות חיישנים אופטיים שמכוונים למטה, אשר גם יתריעו אם אתם מנסים להנחית אותו על שטח לא תואם, ולא ייתנו לכם לרסק אותו לתוך הקרקע אלא אם ממש תתעקשו. חיישנים קדמיים ימנעו מכם לרסק אותו לתוך מכשולים שנמצאים מלפניו.
מצלם נגד הרוח
ה-Mavic Pro כולל מצלמת 4K, שמסוגלת גם לצלם תמונות של 12 מגהפיקסל. בהשוואה לאחיו הגדול והיקר יותר Phantom 4 Pro, המצלמה שלו כוללת זווית צילום קטנה יותר, תמיכה פחות טובה בתנאי תאורה בעייתיים והצורך להגדיר נקודת מיקוד בצורה ידנית לפני שאתם מצלמים. בלי להגדיר על מה אתם מתמקדים, התוצאה עלולה להיות פחות חדה ממה שצריך.
עם זאת, בהשוואה לכל רחפן אחר בטווח המחיר הזה, Mavic Pro עושה עבודה מצויינת. למשל, הוא כולל מייצב מובנה שעובד מעולה, וכל וידאו שניסינו לצלם כלל תנועה חלקה, שהפתיעה ביציבות שלה גם בתנאי רוח בעייתיים. לשימוש ביתי ושיתוף ברשתות חברתיות, איכות הוידאו שלו מספיקה לגמרי.
דבר דומה אפשר להגיד גם על המהירות ועל זמן הסוללה שלו. הרחפן הזה מגיע למהירות 70 קמ״ש במצב ספורט, בו הוא לא מנסה לעקוב אחר המיקום של עצמו. אם הוא נעזר ב-GPS, הוא מגיע ״רק״ ל-50 קמ״ש. כל זה בתנאים אידאליים, כמובן, ורוח חזקה יכולה לפגוע משמעותית במהירות שלו בגלל גודלו. זמן הסוללה ש-DJI מציינים עומד על 27 דקות, לא מעט עבור רחפן מסוג זה, ובפועל אמנם הגעתי רק ל-22-24 דקות במהלך הביקורת, אבל התעללתי בו לא מעט. בשימוש עדין יותר, לא קשה להאמין שאפשר יהיה להגיע ל-27 דקות.
עד שבעה קילומטרים
גם את השליטה ברחפן התאימו ב-DJI לאופי הנייד של ה-Mavic Pro. תוכלו לשלוט בו בארבע דרכים שונות: עם השלט המצורף, עם הסלולרי, עם שניהם יחד, או עם הידיים(!). השלט החדש כולל מסך קטן שמטרתו איננה להציג תמונה מהרחפן, אלא לתת לכם מידע על הטסה: מהירות, מרחק מכם, כמה סוללה נשארה לו ונתונים נוספים. יש לו שני ג׳ויסטיקים נוחים וחוגה עמה ניתן לשנות את זווית המצלמה, כמו גם כפתור צילום ייעודי. הטווח שלו הוא עצום, עד שבעה קילומטרים בתנאים אידאליים. אם לא בא לכם לסחוב את השלט, תוכלו לשלוט ב-Mavic Pro באמצעות האפליקציה בלבד, לאחר העברת המכשיר למצב Wifi. הטווח יהיה נמוך הרבה יותר, כמובן, אבל זה פתרון לא רע לטיולים קצרים, וטוב שב-DJI חשבו על זה.
אך הדרך האידאלית לשלוט ב-Mavic Pro היא לפתוח את חלקו התחתון של השלט המצורף, לשים בו את הסלולרי ולחבר אותם, באמצעות כבל שמצורף גם הוא. זה יאפשר ליהנות מרמת הדיוק שהשלט מאפשר ובו בזמן לראות וידאו ממצלמת הרחפן. אם תבקשו להקליט חומרים בזמן השימוש בשלט ובטלפון, הרחפן יקליט גרסה באיכות גבוהה אך בלי סאונד על כרטיס הזכרון, וגרסה באיכות נמוכה קצת יותר עם סאונד מהטלפון על המכשיר - כדי לאפשר שידור חי או שיתוף מהיר, בלי להוציא את כרטיס הזכרון מהרחפן.
הכי כיף לשלוט בידיים
אם שלט+טלפון זו הדרך האידאלית, שימוש בידיים זו הדרך הכיפית. מצב ״אינטליגנטי״ של ה-Mavic יאפשר לכם להניח את השלט לאחר שאמרתם לו לזהות אתכם כמשתמש. אז הוא יוכל לעקוב אחריכם במרחק שקבעתם, או לזהות מחוות ידיים של מסגרת מסביב לפנים כדי להפעיל צילום מושהה. בזמן הבדיקה, הרחפן הצליח היטב לעקוב אחר אנשים הולכים, אך התקשה משום מה לעקוב אחרי אדם רץ אפילו עם הגדרת תיעדוף מהירות.
מצבים אינטליגנטיים נוספים כולל יכולת נחיתה אוטומטית. לא משנה איפה הרחפן נמצא, אתם יכולים בלחיצת כפתור לבקש ממנו לחזור לנקודה ממנה הוא המריא ולנחות בה. בכל פעם שניסינו את זה, הוא נחת בדיוק במקום ממנו המריא.
תוותרו על משכורת
הפיל בחדר בו נמצא ה-Mavic Pro הוא מחיר שלו: 4,999 ש״ח לגרסה רגילה, או 6,399 ש״ח לקומבו עם עוד שתי סוללות, תיק ומטען שיכול להטעין עד ארבע סוללות בו זמנית, והוא מיובא על ידי בנדא מגנטיק שגם מספקת שירות ואחריות. את הכסף הזה תתבקשו לשלם על מכשיר שהשימושים שלו מוגבלים, ושימושיים מקצועיים מוגבלים עוד יותר. אם אתם צריכים את השילוב בין הקומפקטיות אותה הוא מספק לבין זמן הטיסה ואיכות המצלמה עבור העבודה שלכם, אני מקנא בכם - יש לכם הצדקה לקנות אותו, כי הוא השילוב הטוב ביותר בין שלושת הדברים האלה.
אם לא, מדובר בצעצוע יקר וממש, ממש כיפי - דרך מגניבה ומיוחדת לצלם כל טיול שטח או פיקניק משפחתי, שכנראה תסיב לכם שעות של הנאה. במילים אחרות, כפי שכבר אמרנו, זה המכשיר שצריך להיות במילון ליד ההגדרה של ״גאדג׳ט״, וככל הנראה גם המוצר שהכי ציער אותי להחזיר בסוף הביקורת מזה שנים.