נורות חכמות הן מוצר בסיסי בדרך לחזון הבית החכם, אך עד כה לא ראינו כאלו בישראל - לפחות לא באופן המוני. חברת פיליפס, אחת השחקניות העולמיות החזקות בתחום, מבטיחה לשנות את המצב ומשיקה היום בארץ את סדרת הנורות החכמות שלה, Hue.
סדרת Hue כוללת נורות LED חסכוניות ואלחוטיות, המתחברות לאינטרנט באמצעות יחידה מקשרת המותקנת סמוך לנתב האינטרנט הביתי ומאפשרת לשלוט על הנורות ממאות אפליקציות הזמינות לסמארטפונים וטאבלטים. הנורות מתאימות לכל בית נורה סטנדרטי או למתקני "ספוטים" ומתקשרות בתקן ZigBee, המחבר את כל הנורות בבית אחת לשנייה ברשת עצמאית, כך שגם בבית עם כמה קומות ניתן לשלוט על הנורות בכל החדרים דרך יחידה מרכזית אחת, מכיוון שכל נורה בדרך היא מעין אנטנה עבור אלו הרחוקות יותר מתחנת הבסיס. יחידה מקשרת אחת שולטת על עד 50 נורות.
קראו גם: האייפון מסדר לכם תאורה רומנטית
החברה מתגאה בכך שניתן לשלוט על הנורות שלה במגוון דרכים, בזכות פלטפורמת קוד פתוח שתומכת, כאמור, במאות אפליקציות, ואף נתמכת בכמעט כל הפלטפורמות לבית חכם - ביניהן אלו של אפל, סמסונג, אמזון, לוג'יטק ועוד. גם שירות הרשת IFTTT, המאפשר חיבור בין שירותים שונים, תומך בנורות, כך שניתן לדוגמא להגדיר בו שהנורות בבית יחליפו צבע בעת קבלת מייל, יידלקו כאשר הסמארטפון של הילד מתקרב לבית, ייכבו כאשר הסמארטפון שלכם מתרחק מהבית או סתם יידלקו וייכבו בשעות קבועות - מעין שעון שבת חכם.
אז מה צריך לעשות כדי להחליף נורה - לחכמה? בעיקר להכין הרבה כסף. הדגם הבסיסי בסדרה, Hue Lux בעל אור בגווני לבן בלבד, עולה 499 שקל לערכת בסיס של שתי נורות ויחידת הקישור ו-149 שקל לכל נורה נוספת. ערכת בסיס של שלוש נורות צבעוניות ויחידת הקישור עולה 999 שקל ו-299 לכל נורה נוספת.
המחירים הללו מייצגים מחירים גבוהים בהרבה מבארה"ב, שם מחירן הרשמי (באפל-סטור, המוכרת אותם ללא הנחות) 80 דולר (310 שקל) לערכת בסיס של נורות לבנות ו-20 דולר (77.5 שקל) לכל נורה לבנה, או 200 דולר (775 שקל) לערכת הבסיס של נורות צבעוניות. מחיר נורה צבעונית בודדת דווקא קרוב למדי למחיר בארה"ב - 60 דולר (232 שקל).
הנורות מיובאות ומשווקות בישראל על ידי טופ אודיו, יבואנית מוצרי פיליפס, ונמכרות גם אצל משווקים כגון איידיגיטל.