מלחמת השעונים החכמים בין ענקיות הטכנולוגיה נמשכת וצוברת תאוצה. סמסונג שחררה את מכשיר הדגל שלה, הווטש 4, כדי לנסות להתחרות באפל ווטש הפופולרי, הנחשב למכשיר הטוב ביותר בשוק כיום.
אך לפני זה, האם אתם בכלל צריכים שעון חכם? נתחיל בעובדה פשוטה, אנחנו עוד רגע בשנת 2022 וכל מה ששעון יכול להציע, לא משנה כמה חכם הוא, אפשר למצוא בסמארטפון שיש לכם בכיס. לא סתם קשה למצוא אנשים עונדים שעונים ברחוב, דבר שפעם היה הכרחי כדי לדעת את השעה או נחשב לפריט אופנתי. כעת הגיעה זמנה של מהפכת הסמארט גם לצמיד שעל ידינו. בדקנו את גלקסי ווטש 4 של סמסונג, שמתיימרת להציב יריבות מול אפל.
עיצוב
עוד לפני שתוהים מה יש בתוך הקנקן צריך להסתכל עליו, והשעון של סמסונג באמת יפה. גרסת הקלאסיק כשמה כן היא - נראית כמו אב-טיפוס של השעון המודרני. למתבונן החיצוני אין מושג שבתוך השעון שנראה מסורתי אך מסוגנן יש אינסוף פונקציות, המראה האלגנטי מסווה היטב את החוכמה שלו. סמסונג הוציאו שתי גרסאות לשעון - הקלאסיק הנחשב לפרימיום יותר למרות שמו המבלבל, והרגיל. בגרסה הרגילה ישנו מסך מגע והעיצוב שלו יותר דומה לשעוני פנאי, לעומתו "הקלאסיק" נראה יוקרתי ומכני יותר, ויש לו בנוסף למסך מגע גם חוגה מטאלית שמקנה לו שיק של שעון יקר יותר. בנוסף, השעונים מגיעים בשני גדלים שונים, הרגיל מגיע ב-40 ו-44 מ''מ ובצבעים ירוק, ורוד, שחור וכסף. לעומתו, הקלאסיק מגיע בגדלים 42 ו-46 מ''מ ובצבעים שחור וכסוף בלבד.
מה הוא יודע לעשות?
השעון הוא גן עדן לאנשים שאוהבים נתונים. הוא ימדוד לכם כמעט כל דבר שאתם יכולים לחשוב עליו: רמת החמצן בדם (אחד המדדים החשובים לחולי קורונה), מסת שריר, קצב חילוף חומרים, אחוז מים בגוף, אחוז שומן בגוף, הרכב הגוף שלכם, לחץ דם ואפילו את איכות השינה שלכם ויקליט את הנחירות שלכם. פה נשאלת השאלה - האם זה לא יותר מדי מידע? מה אני אעשה עם חמש דקות הקלטה של הנחירות שלי או לדעת כמה דקות של שינת REM (תנועות עיניים מהירות בעת שחולמים) אני ישן בלילה?
כל המדידות האלה נעשות על ידי חיישן BioActive, שמשלב חיישני מד דופק אופטי, חיישן אלקטרוני לקצב לב (לצורך מדידת ECG) וחיישן ביואלקטרוני למדידת רכיבי הגוף (אחוזי שומן ו-BMI). סמסונג טוענת שהחיישנים האלה הם בין המדויקים שיש וחלק מהממדים אפילו קיבלו אישורים של ה-FDA ונמצאים בדיונים לקבל אישור של משרד הבריאות הישראלי.
השעון גם מותאם לספורטאים שבינינו, ומציג שלל של פעילויות גופניות שאוספות עליכם את כל המידע ואמורות לעזור לכם להיכנס לכושר, אפילו מבלי שתדעו. אם למשל תלכו ברגל עם השעון מהר מהרגיל הוא יחשיב זאת כפעילות גופנית ולא רק יספור צעדים, אלא ימדוד גם את שאר המדדים. במידה ואתם עובדים מול מחשב הרבה זמן או סתם נשאבתם לבינג' על המיטה - השעון יזכיר לכם לעשות מתיחות ולזוז.
השעון כולל המון אפליקציות, ותמיד אפשר להוריד לו עוד מחנות האפליקציות של גוגל, וככל שהזמן יעבור כך יתווספו עוד אפליקציות מותאמות לשעונים חכמים. הבעיה העיקרית היא ריבוי האפליקציות שהשעון מוסיף למכשיר הטלפון. רק בשבוע האחרון נאלצתי להוריד 5 אפליקציות שונות מבית סמסונג כדי להפעיל ולממשק פיצ'רים שונים לשעון. באופן כללי נראה שסמסונג "למדו" מאפל את הטריק ומחייבים אותך לעבוד עם אפליקציות מבית היוצר שלהם.
יתרונות
השעון מצליח למקד אתכם בעבודה, מצד אחד הוא מקפיץ את ההתראות החשובות לכם כמו מיילים, וואטסאפים ופושים אחרים שאתם מגדירים, אך מצד שני הוא לא גורם לכם לטבוע בסשן גלישה בפייסבוק/טוויטר/אינסטגרם שמבזבז יותר מדי זמן מהיום של כולנו. השעון משאיר אתכם מעודכנים בדברים החשובים, אבל האם אלה הדברים שבאמת חשוב להתעדכן בהם?
השעון הוא גם סוג של סמל סטטוס שמשדר מצד אחד, "אני דואג לסטייל שלי" ומצד שני, "נשאר ממוקד בכל מה שחשוב".
יש לשעון פונקציות התאמה אישית להרבה מאוד אפליקציות, אפילו "הפרצוף" של השעון יכול להתחלף בקליק אחד ואתם תחליטו מה יוצג בו: אנימציה משעשעת, נתוני הבריאות שלכם או סתם תמונה של הקרובים ללבכם.
חסרונות
השעון לא הכי נוח לשימוש, התרגלנו לטלפונים גדולים עם מסך עצום וכעת צריך להסתגל למסך מצומצם בהרבה. אם יש לכם "אצבעות קבב" לא תמיד תצליחו לבחור את מה שתרצו ותתקשו אפילו יותר להקליד במקלדת המזערית שלו, שבנויה כמו המקלדות בטלפונים הסלולריים הישנים.
חיסרון נוסף הוא שלא כל השירותים מותאמים לישראל: למשל הסמסונג פיי עדיין לא עובד בישראל, הגוגל אסיסנט לא עובד אלא ביקסבי, העוזרת האישית המאוד מוגבלת של סמסונג. אפשר לעבור לשפה העברית אבל כדי לשנות את המקלדת תצטרכו להיכנס לנבכי ההגדרות ולמצוא את הפונקציה הזאת. ניסיתי במשך כמה ימים לשנות, אבל בסוף הייתי צריך להסביר שאני עונה מהשעון ולכן אני כותב באנגלית.
גם העובדה שהשעון הוא מבוסס גוגל אמנם עוזרת לו להתממשק עם עוד אפליקציות, אבל מבזבזת מאוד את הסוללה - לא ציפיתי שאצטרך להטעין את השעון כמעט כל לילה כמו טלפון.
כמה זה עולה?
הגרסה הרגילה, שזמינה בגדלים 40 מ"מ ו-44 מ"מ, החל מ-999 שקל לגרסאות Bluetooth ו-1,249 שקל לדגמי LTE. גרסת ה-40 מ"מ תהיה זמינה בשחור, כסף, וזהב ורוד, וגרסת ה-44 מ"מ תגיע בשחור, כסף וירוק.
לעומת זאת השעון בגרסת הקלאסיק היוקרתית יותר נמכר בהחל מ-1,449 שקל לגרסאות Bluetooth ו-1,649 ש"ח לדגמי LTE, וזמין בגרסאות 42 מ"מ ו-46 מ"מ בשחור וכסף.
בשורה התחתונה: למי זה מתאים?
לא לכולם, זה בטוח. לפני כמה ימים הבעלים של בית הקפה הקבוע שלי ראה אותי משחק עם השעון, שאל עליו ותהה האם כדאי לקנות כזה לאמא שלו, התשובה הייתה מידית: לא! מבלי להעליב אף אחד, אני נוטה לחשוב על עצמי כבעל אוריינטציה טכנולוגית, וגם אני הסתבכתי עם אין סוף הפיצ'רים שלו, גם אחרי שבוע אני בטוח שפספסתי כמה אופציות מגניבות, אז למי שקצת חושש מטכנולוגיה לא כדאי להתקרב לזה.
ולמי כן? אם אתם חובבי ספורט וחשוב לכם לנטר את המדדים שלכם - השעון של סמסונג יעשה את העבודה. אם אתם אוהבים להישאר מעודכנים תמידית אבל לא רוצים לבזבז זמן בסמארטפון - השעון של סמסונג יעשה את העבודה. אם אתם מתלהבים מגאדג'טים חדשים וכל פיצ'ר חדש מרטיט את לבכם - השעון של סמסונג יעשה את העבודה. אם אתם רוצים סטייל עם תוספת פונקציונאלית - השעון יעשה את העבודה. אבל אם לא התחברתם לאף אחת מהנקודות האלה ואתם בסדר גמור עם להוציא את הסמארטפון מהכיס ולהשתמש בו - חבל על הכסף.