"אני אצעד 500 מילין שרים הפרוקליימרס, וכנראה הם יודעים על מה מדברים. פעילות גופנית מתונה חשובה לבריאות שלנו בכל גיל. הבעיה – שרובנו לא פעילים מספיק. מחקרים מראים שבבריטניה למשל, אחוז גבוה מהבוגרים אינם עושים פעילות גופנית מספקת, והמצב כנראה דומה בשאר מדינות העולם המערבי.
פיטביט (FitBit), בא לשנות את המגמה הזו – מדובר בשורה של מוצרים ייעודיים, שנועדו לתעד את הפעילות שלנו – צעדים, שריפת קלוריות, פעילות גופנית גבוהה, איכות שינה, משקל ועוד, כולל המלצות ולדרבן אותנו להגיע ליעד מסויים: מספר צעדים ביום, קלוריות שנשרפו או משקל שאליו אנחנו מעוניינים להגיע.
סדרת הפיטביט כוללת ארבעה מוצרים: Aria, משקל אלקטרוני שגם מודד BMI ואחוזי שומן, Zip, מוצר בסיסי יותר עם תופסן שסופר צעדים וקלוריות, One, מוצר קליפס משוכלל יותר שמודד בנוסף גם איכות שינה וצעדים בשיפועים (כלומר, טיפוס מדרגות), וה-Flex, שעושה את אותו הדבר, רק כצמיד ליד. אגב, פורמט הצמיד הוא פופולרי גם אצל המתחרים, כמו Jawbone עם ה-Up וצמיד דומה של Nike, ה-FuelBand. כל הנתונים שמפיקים המוצרים של FitBit מעבירים נתונים לחשבון מקוון ברשת, שמספק לנו נתונים דרך כל דפדפן. אנחנו קיבלנו לבדיקה כאמור, את הפלקס.
התקנה ראשונית: למיטיבי לכת
צמיד הפלקס עשוי מגומי גמיש, ומגיע בצבעי שחור ותכלת. בערכה נמצא שני צמידים, גדול וקטן להתאמה למגוון של פרקי ידיים, ה"מוח" של הפלקס, יחידה שחורה קטנה עם נוריות לבנות (שניתנות לצפייה דרך חלון פלסטיק בצמיד והיא זו שמבצעת את המדידות ואוגרת את הנתונים. יחידת המוח מוכנסת לתוך הצמיד, ונטענת באמצעות כבל USB ייעודי שגם הוא בערכה. עוד יש בערכה מקלט/משדר קטן שמתקשר עם ה"מוח" ואוסף ממנו נתונים כל הזמן שהוא בקרבתו.
ההתקנה הראשונית קצת סבוכה – אמנם היא כוללת הפניה לאתר האינטרנט של פיטביט ולרישום, אבל היא לא כוללת למשל, את ההוראה הלא ברורה מאליה – שיחידת המדידה הזעירה לא מגיעה טעונה, וצריך לטעון אותה לפני השימוש, דבר שהיינו צריכים לנחש בעצמנו. רע.
אחרי רישום של חשבון באתר, אפשר לענוד את הרצועה והמידע יחל להיאסף. הסגירה שלה לא הכי פשוטה ונוחה, אבל היא בסך הכל יושבת בנוחות על היד. לכאורה, אפשר גם להתקלח איתה, אבל לא היינו מרוצים מהעמידות שלה למים וזיעה – לאחר כמה שבועות של שימוש כבר ניכרים ברצועה סימני שחיקה ואפילו קרעים, באזור הפתח שאליו מכניסים את יחידת ה"מוח".
תפקוד יומיומי: לא אוסף את כל הנתונים
הצמיד אוסף באופן תדיר נתונים כמו איזה מרחק צעדנו, כמה צעדים צעדנו, כמה "דקות פעילות" היו לנו (כלומר, כאלה שבהן קצב הלב מוגבר והן נחשבות לפעילות גופנית נמרצת יותר), כמה קלוריות שרפנו, וכמה זמן ישנו, כאשר צריך להכניס את הפלקס למצב שינה על ידי הקשה חוזרת על הצמיד.
הפלקס מתקשר באמצעות חמש נוריות LED זעירות שמציגות אחוזים מיעד לבחירתנו: צעדים יומיים או כמות קלוריות שנשרפו. הנוריות גם יהוו מחוון טעינה כשיחידת ה"מוח" נטענת. כשתגיעו ליעד, הפלקס ירטוט ויהבהב באורותיו בשמחה. הרטט, אגב, גם משמש שעון מעורר עדין ויעיל. באתר, מספקים פיטביט שפע של נתונים לאורך תקופה, כולל גם המלצות לגבי שעות שינה, משקל יעד ופעילות גופנית – אם בוחרים בחשבון הפרימיום שהוא בתשלום. את המידע הזה אפשר לראות בסלולרי, באפליקציה ייעודית שניתנת להורדה בחינם. מה שכן, הפיטביט לא מתקשר בעצמו ישירות עם כל סלולרי – אלא רק עם מבחר מצומצם של מכשירים שתומכים ב-Bluetooth 4.0 LE. מעצבן. אבל המשדר-מקלט שניתן לחבר לכל PC עושה עבודה לא רעה.
לא דובר עברית
הבעיה היא עם הנתונים שהפיטביט לא אוסף. פעילות גופנית שאנחנו עושים בשגרה כמו ריצה, רכיבה על אופניים או שחיה, צריך להזין באופן ידני. גם את המזון שאנחנו אוכלים צריך להזין ידנית. בימים שכן טרח כותב שורות אלו להזין את המזון שהוא אוכל, ההרגשה היתה קצת כמו הפרעה כפייתית של לתעד כל מה שאני אוכל. בשלב מסוים התייאשתי, והפסקתי לתעד את המזון.
והנה הסיבה לייאוש – האתר של פיטביט ובכלל השירות, איננו מעוברת ואינו מותאם לשוק הישראלי. מה שאומר כשגם כשמזינים מוצרי מזון, מזינים מוצרים קרובים מהשוק האמריקאי או הבריטי שמן הסתם, ערכם הקלורי שונה מהמוצרים הישראליים, ביחידות מידה שונות.
ניתן אמנם להגדיר מוצרים חדשים, אבל למי יש כוח לבדוק כמה קלוריות יש בעגבניה וכמה שומן יש בשקית במבה? אנשי באג, היבואנית, מבטיחים עברות שיהיה תוך כמה חודשים – אנחנו מקווים שהעברות הזה יכלול גם שיתוף פעולה של הזנת קטלוג מכולת גדול וערך תזונתי של מרבית מוצרי המזון המוכרים המשווקים בישראל, כדי להפוך את המדידה על צריכה ושריפה של קלוריות ליעילה באמת.
סיכום ומסקנות: יש אופציות זולות יותר
הפיטביט הוא מוצר שאכן מדרבן אתכם לעמוד ביעדים, וכן, מפתה לראות את ארבע הנוריות נדלקות אם צעדתם מספיק באותו יום, ולנסות להגיע ליעד ולהדליק את הנורה החמישית. מצד שני, הוא הופך את המשתמש לקצת כפייתי בכל מה שקשור לשמירה על משקל והזנת מידע כמו "מה אכלתי?".
נקודות התורפה שלו הן העמידות, העברית והמחיר. העמידות של מוצר שאמור להיות מוצר פרימיום, מפתיעה לרעה. אחרי כמה שבועות של שימוש בלבד, הפיטביט נראה חבוט ועומד להיקרע, גם כשהוא אמור להיות עמיד במים.
בנוסף, כאמור, כל זמן שאין מוצרי מזון ישראליים להזנה – היעילות של הפלקס למי שרוצה לשמור על המשקל, או לתעד צריכת מזון באופן דקדקני, נפגמת קשות.
ולבסוף, המחיר. המחיר של הפלקס והתמורה המועטה יחסית שהוא נותן, הם בעייתיים לעומת מוצרים אחרים בשוק, כמו אפליקציות כאלה ואחרות לאייפון או לאנדרואיד או לפדומטרים מקצועיים שנמצאו שם בחוץ, ועולם בערך כמו הגירסה הפשוטה, ה-Zip. גם הדרישה ל-Bluetooth 4.0 LE היא בעייתית.
לסיכום, הפיטביט פלקס ממלא את ייעודו, אבל בשביל 530 שקלים, אנחנו מצפים לקבל מוצר איכותי יותר. זאת, במיוחד כשניתן להשיג בשוק פדומטרים פשוטים, הממלאים פונקציה דומה לזו של הפיטביט ועולים פחות.
ציון סופי: 7.2 מתוך 10.