מסמך חדש של האיגוד האמריקאי לרפואת ילדים מבלבל הורים ברחבי העולם, וקובע שמותר לתת לתינוקות לצפות במסכים, אבל גם מזהיר שלא לתת לצפות במסכים, לפחות לא יותר מדי.
הבוקר הגיעה ד"ר מירה גינסברג, מומחית לנוירולוגיית ילדים והתפתחות הילד, לאולפן "בוקר בריא", כדי לעשות לפאולה וליאון רוזנברג קצת סדר ולהסביר מה ההורים שבינינו צריכים לעשות.
ההמלצות החדשות לא שונות מהותית מהעבר, אלא בעיקר מבהירות את הכללים: מצד אחד, הן קובעות שמותר לחשוף ילדים למסכים, ומצד שני קובעות מגבלות של שעה ביום לגילאי 2-5, לעומת מגבלה של שעתיים לגילאי שנתיים ומעלה בעבר, ומבקשות פיקוח הורי בחשיפה למסכים ורשתות חברתיות בגילאי 6 ומעלה. כמו כן, מזהיר המסמך החדש מחשיפה של תינוקות בני פחות משנה וחצי למסכים באופן כללי.
לדברי גינסברג, "להגיד אסור זה לא מעשי", והיא אף מביאה נתונים לפיהם למעלה מ-90% מהתינוקות עד גיל 18 חודשים נחשפים למסך אחד או יותר. היא אומרת ששימוש במסכים עשוי לתרום להתפתחות הילדים - אך רק אם משתמשים בהם בצורה מושכלת.
כך, למשל, ממליצה גינסברג שאם כבר חושפים את התינוק למסכים, עדיף שיהיו אלה מסכי טאבלטים, בהם הוא יכול לנהל אינטראקציה עם התוכן ולא רק לצפות בו באופן פאסיבי. עם זאת, היא מציינת שגם אז צריך להמעיט בכך בגיל פחות משנה וחצי, שכן צפייה במסך דו-ממדי פוגעת בתפישת העולם התלת-ממדית של התינוק ומעכבת את התפתחות תפישת המרחב.
תהילה כהן, אמא לאיתמר בן השנה ו-3 חודשים, ייצגה באולפן את האימהות לפעוטות וסיפרה שהיא, ומן הסתם לא רק היא, חושפת את בנה למסכים בין חצי שעה ל-40 דקות ביום, בעיקר בזמן שהוא אוכל מהבקבוק בבוקר בזמן שהיא מתכוננת ליציאה או בערב לפני השינה.
גינסברג גילתה לכהן שהשיטה הזו אולי נותנת לה שקט בזמן ההאכלה, אך אינה בריאה לתינוק. לדבריה, לא רק תינוקות, אלא בני אדם בכל גיל לא צריכים לצפות במסך בזמן האכילה, שכן הוא גורם לפגיעה בקשב שלנו למנגנון השובע.