לפני שנה וחצי סיפרתי לכם על האוזמו - מייצב לטלפון הסלולרי שהופך את הסרטונים שלכם ללא-רועדים ומבוסס על טכנולוגיה של המייצב ברחפנים של DJI. או אם תרצו - הוציאו את הקונץ מהרחפן ושמו לכם אותו ביד. התלונה העיקרית עליו הייתה שהוא יקר - כ-1,700 שקל. הדגם שממשיך אותו - Osmo Mobile 2 (להלן אוזמו), נחתך במחיר ב-1,000 שקל ועולה 700 שקל בלבד.
"אחתוך קודם למרדף" (ככה אריאל כהנא בטח היה מתרגם את זה) ואז אגע בטכני: טלפונים עדכניים מגיעים עם מייצבי תמונה פנימיים. צילמתי סרטון מרתק שאגיש בקרוב לקרנות הקולנוע ונקרא "סלפי בים". שם צילמתי את עצמי פוסע בצליעה בולטת על קו החוף. הליכה אחת נעשתה עם האוזמו והשנייה בלעדיו. במקרה הזה ההבדלים לא היו בולטים באופן משמעותי. בתנאים רגועים אלה אפשר לסמוך על היד שלכם ועל מנגנון הייצוב המובנה של המצלמה, וזה עובר. כלומר, עובר מספיק בשביל שלא אקנה מייצב או אטרח לסחוב אותו איתי.
בנסיון נוסף נסעתי ברכב (איני הנהג כמובן) ושם ההבדלים, באותו מסלול נסיעה ופחות או יותר באותה מהירות, הורגשו כשצילמתי עם האוזמו ובלעדיו. פסי ההאטה והפגמים בכביש (עיריית תל אביב - שלחי מישהו להעיף מבט) הדגישו את הרעידות. האוזמו פחות או יותר פיצה עליהן, ואפשר לראות את זה בסרטון.
באוזמו יש מספר כפתורי שליטה - העיקריים הם הדלקה וכיבוי, וכן ג'ויסטיק לכיוון המצלמה (שצריך להתרגל כי כיוון האצבע הפוך מכיוון הטלפון - היא הולכת עם כיוון התמונה). יש לו גם כפתורים של הקלטה ושליטה בזום - אם בחרתם להשתמש באפליקציית הצילום של DJI, ולא של הטלפון. היתרון העיקרי של אפליקציית DJI הוא זיהוי אובייקטים ומעקב אוטומטי אחריהם. אפשר להחזיק את האוזמו, או אולי לשים על חצובה, והוא יזיז את הטלפון וירדוף אחרי כדור, אדם, או בעל חי. זה עובד נחמד, כל עוד לא זזים מהר מדי.
בתכלס, כנראה תצלמו במצלמה הרגילה של הטלפון, או שתצלמו סטוריז דרך המצלמה של אינסטגרם, כאשר האוזמו מייצב אותם.
כמו מקל סלפי, רק מתוחכם
האוזמו נראה כמו מקל סלפי עם ידית עבה שבה יושבת הסוללה. בחלק העליון יש תופסן חזק מאוד שמחזיק את הטלפון שלכם, ושתי חוגות - האחת מיועדת לכוון את האוזמו לגדלים שונים של טלפונים, והשנייה נועדה להעביר אותו מצילום גובה לצילום רוחב. הבאסה - המעבר הזה בין שני המצבים נעשה ידנית כאשר האוזמו כבוי.
אוזמו מסוגל להחזיק טלפונים של עד 202 גרם, ברוחב של עד 85 מילימטר ובעובי של עד 8.9 מילימטר. על הנייר (או המסך, כי אני לא עובד עם נייר) רוב המכשירים בארץ אמורים להיות מתחת למגבלה הזאת (אתם יכולים לחפש את שם הדגם שלכם ב-GSMArena ולראות את המידות).
במציאות, יש מכשירים שיש להם כפתור רביעי מיותר לחלוטין, כמו בגלקסי וב-G7. כשתופסים את הטלפון הם עלולים להילחץ סתם. האשמה פה היא על סמסונג ו-LG שתקעו את הגימיק הארור הזה להפעלת העוזרת הקולית, אבל משחקי האשמה לא משנים אם זה לא עובד. בתכלס - אם שקלתם אוזמו - בקשו למדוד אותו בחנות עם הטלפון שלכם ולראות שהוא מתייצב ולא לוחץ בטעות על אחד הכפתורים.
מי צריך מייצב צילום?
נסו למקם את הצילומים שלכם בסמארטפון על סקלה לפי הדוגמאות שלי - אתם קרובים יותר ללצאת לטיולי ג'יפים במקומות הפחות משופצים של תל אביב \ יורדים לשטח ורוצים צילום שלא יעשה סחרחורת, או שאתם די עומדים במקום ומצלמים יום בילוי בים או בפארק, ואז אם תהיה איזו רעידה קלה זה לא אסון? פשוט הביטו בסרטונים שלכם עכשיו ותראו כמה היה משמח אתכם לצלם קצת יותר ישר.
מי שמאוד חשוב לו שהסרטונים שלו ייצא חלקים מאוד - ישמח למייצב כזה (אוזמו או אחר, נגיד לנו בנקסטר יש אחד). אם אתם מתפרנסים מצילום וידאו בסלולר, אוזמו הוא פתרון טוב אבל לא בהכרח מושלם - זה מאוד תלוי בשאר הציוד שלכם, ויש לאוזמו מתחרים בגדלים, מחירים ויכולות שונים.
לחובבים יותר - 700 שקל זה עדיין לא מעט כסף, ובשביל להצדיק את זה, בעיניי, צילום וידאו צריך להיות חלק מהשגרה השבועית שלכם. אם אתם מצלמים את החופשה שלכם או הילדים במסיבה בגן, או סתם בני משפחה - האוזמו בהחלט יתן אחלה שדרוג לסרטים.