החורף כבר כאן, ואיתו החרדה היומיומית ממקלחות קפואות, מים חמים הולכים ואוזלים וויכוחים בין בני הבית על “מי גמר את המים?”. הדוד הביתי כבר מזמן לא חייב להיות רק כפתור של On ו-Off שאף אחד לא יודע האם ומי הדליק אותו. תמורת כמה מאות שקלים אפשר להפוך כל דוד לחכם ולשלוט בו מהסמארטפון שלכם, גם באמצעות הקול.
רוב המתגים החכמים מחליפים את המתג הקיים שלכם לדוד, ורובם תומכים בכל סוגי “קופסאות החשמל”. עם זאת, בטרם הרכישה כדאי לכם לבדוק האם המתג שבחרתם מתאים לסוג הקופסה שקיימת כרגע בביתכם. ההתקנה אמנם מתאפשרת לביצוע על ידי אלו עם הכישורים הטכניים, אך בהתאם לחוק החשמל, התקנה שכזו אמורה להתבצע על ידי חשמלאי מוסמך בלבד. למרות שזה לא נראה ככה, כדאי לזכור שגם אם אתם שוכרים דירה, מתג חכם יכול להתאים עבורכם כיוון שניתן לפרק אותו ולהעביר אותו לדירה הבאה.
מאחר שרוב המכשירים כאן הם ממותגים ישראליים, פעמים רבות הם נמכרים במחירי מבצע בכל מיני רשתות וקבוצות פייסבוק שונות, אז לפעמים שווה לעקוב אם אתם מחפשים לעשות את העסקה המשתלמת ביותר.
אספנו עבורכם את מיטב המתגים הפופולארים ביותר בישראל כדי שתוכלו לבחור את המתג שהכי מתאים לבית שלכם ושישמור על המקלחות שלכם חמימות ונעימות.
Dudeapp: קלאסי ופשוט
המתג של דודאפ הוא אחד הפשוטים ביותר לשימוש ובלי יותר מדי גימיקים. בניגוד לרוב המתגים האחרים, הוא מעוצב בצורה דומה מאוד למתגים הקלאסיים שכולנו מכירים עם כפתור הדלקה רגיל ונורית חיווי. הדודאפ מתחבר לאפליקציה ייעודית של החברה שמאפשרת שליטה עליו מהסמארטפון ויצירת תזמונים שונים.
מחיר רשמי: 430 שקלים (אך כמעט תמיד נמכר בפחות)
Switcher 2: הגמיש ביותר
הסוויצ’ר הוא אחד המתגים הפופולארים בישראל, ולמען האמת הוא המתג שמותקן אצלי בדירה. מלבד האפשרות להדליק ולכבות אותו מרחוק באמצעות אפליקציה, ניתן לראות מי מבני הבית הדליק את הדוד ולכמה זמן, ואפילו לראות את העלויות של השימוש בדוד (הקץ לצעקות “אני לא עובד בחברת החשמל”?). תוכלו גם לקבל הודעת פוש בכל פעם שמישהו מדליק את הדוד.
היתרון המשמעותי של הסוויצ’ר 2 שהגיע לאחר המתנה של כמעט שנה, הוא התמיכה בעוזרות קוליות. אם יש לכם רמקול Alexa או אם אתם משתמשים ב-Google Assistant באמצעות מכשיר אנדרואיד או גוגל הום, תוכלו לבקש מהעוזרת הקולית שלכם להדליק את הדוד מבלי בכלל לפתוח את האפליקציה (יעיל במיוחד בצעקות מהמקלחת כשגיליתם שאין לכם מים).
מחיר רשמי: 300 שקלים
Thermobit: כשלא רק המתג חכם
המתגים החכמים אולי מאפשרים לכם לנהל לוחות זמנים ולשלוט על דוד מכל מקום עם חיבור לרשת, אבל הם לא באמת הופכים את הדוד שלכם לחכם. אתם עדיין צריכים לחשוב האם הדלקתם את הדוד למספיק זמן, האם היה יום עם מספיק שמש, ובעיקר לא יודעים האם בן/בת הזוג גמרו כבר את כל המים במקלחת ה”קצרה” שלהם. התרמוביט יכול לעשות בדיוק את זה ובעצם להוציא את עבודת הניחוש מהשימוש בדוד.
תרמוביט מורכב משני חלקים, האחד הוא חיישן שממוקם בתוך הדוד ומשדר אל חלקו השני, הצג, עליו תוכלו לראות את טמפרטורת המים שנמצאת בפועל בדוד בכל רגע נתון ולדעת בדיוק כמה מים נותרו לכם בו. הבקר גם יודע שלא להפעיל את גוף החימום בדוד במקרה שבו המים מספיק חמים, וכך יכול לחסוך הדלקות מיותרות של הדוד. בחברה טוענים שהתקשורת האלחוטית של רכיבי הטרמוביט יעילה למרחק של עד שלוש קומות בממוצע, כך שהוא לא בהכרח מתאים לכולם.
מחיר רשמי: 740 שקלים
Chromagen Smart: הכי מעוצב ו”מבית טוב”
אחת החברות הותיקות בתחום האנרגיה בישראל שיחררה גם היא מתג חכם משלה. מבין הפתרונות נאחרים, לטעמנו לפחות, כרומגן מספקים את המוצר האסתטי ביותר. מבפנים אין לו יתרונות משמעותיים על כל שאר המתחרים.
צילום: מתוך אתר כרומגן
גם הוא מאפשר הדלקה וכיבוי מהמתג עצמו ומכל מקום באמצעות אפליקציה, ניתן לתכנן לו לו”זים וכיבויים אוטומטיים לאחר זמן מה. הקופסה שלו מתאימה לטיח, גוויס ו-55, כך שהוא מכסה כמעט את כל סוגי המתגים הרגילים.
מחיר רשמי: 300 שקלים
עוד ב-Geektime
ראש בראש: מארק צוקרברג ואילון מאסק נלחמים בקרב ראפ
תמונות חדשות חושפות את הגלאקסי S10 והמיקום המוזר של המצלמה שלו
Switcheat: יפה וחכם
המתג של סוויצ’היט הוא מעוצב ואסתטי. גם הוא כמובן תומך בהדלקה וכיבוי מהמתג ובאמצעות האפליקציה, הפעלת טיימרים ותזמונים אוטומטיים. לטענת החברה, הסוויצ’היט הוא המתג הראשון שתמך בהפעלה קולית באמצעות אלקסה והעוזרת הקולית של גוגל, כך שאפילו לא תצטרכו לשלוח יד אל הסמארטפון כדי להדליק את הדוד מרחוק.
צילום: מתוך אתר Switcheat
זהו לא המוצר היחידי של החברה שמשווקת הרבה מתגים לבית החכם, כך שאם רכשתם כבר מוצרים שלה כדי לאבזר את הבית, יכול להיות שיהיה לכם נוח יותר להשתמש באפליקציה אחת אחידה כדי לתפעל את כל הבית.
מחיר רשמי: 370 שקלים