תמיד אחרי שחשבנו שראינו כמעט הכל, מגיעה טכנולוגיה חדשה ומוכיחה אחרת. הפעם זהו תורן של הסוללות לקבל מהפך תדמיתי. חוקרים מאוניברסיטת רייס שביוסטון, ארה"ב, פיתחו, את הדור הבא של סוללות הליתיום-יון. החוקרים מצאו דרך להפריד בין החומרים השונים המרכיבים את הסוללות הניידות שאנחנו מכירים ממכשירי הסמארטפון שלנו, ולשלבם מחדש בנוזל.
בניגוד לסוללות המגיעות בתצורת גליל או צורות ריבועיות של היום, הטכנולוגיה החדשה לוקחת את הדור הבא של המכשירים האלקטרוניים, צעד אחד קדימה. החוקרים מאוניברסיטת רייס הפרידו בין מרכיבי הסוללה בהם שני מוליכי זרם, קתודה, אנודה וכן שכבת הפרדה עשויה פולימר שבינם. לאחר ששולבו מחדש בתצורה נוזלית, רוססו שכבות הסוללה בלחץ אוויר על משטחי זכוכית, קרמיקה ומתכת, ואף על עצמים שונים כגון ספלי שתייה, וזאת על מנת לבדוק את יכולת הידבקותן ועמידותן של שכבות הסוללה. ניסיון ראשוני נערך על אריחי חרסינה שצופו בחומרי הסוללה, והצליחו לספק יחדיו אנרגיה במתח יציב למספר נורות LED למשך מספר שעות.
אז מתי נוכל לקנות תרסיסי סוללה במכולת הקרובה? לא בקרוב ככל הנראה. כרגע עומדת בפני החוקרים בעיה ביישום הטכנולוגיה על כל משטח "יומיומי" היות ששימוש בתרסיסים כאלו דורש סביבת עבודה יבשה וללא חמצן לצורך פעולתן, אך החוקרים כבר עמלים על דרכים חלופיות שיאפשרו שימוש בתרסיסים גם על משטחים שונים. אנחנו כמו תמיד, לא יכולים לחכות.