בשורה משמחת למי שוויתרו על הוט ויס ועברו להסתמך על שידורי עידן פלוס: מערך השידור החינמי השתדרג השבוע ומאפשר לקלוט 10 ערוצי טלוויזיה. עד היום הערוצים המשודרים בחבילה היו 1, 2, 10, חינוכית 23, ערוץ 33 וערוץ הכנסת (99). הערוצים שנוספו כעת הם 1HD, ערוץ 20 (המורשת), ערוץ 9 בשפה הרוסית, ערוץ הלא TV בשפה הערבית וערוץ המוסיקה 24 (גילוי נאות: מופעל על ידי קשת, שגם מאקו שייך לה).
על פי ההסדר, הערוצים החדשים יופצו בחינם למשך שנה וחצי, כאשר המדינה היא זו שתישא בהפרש העלויות עד להפרטתו של מערך עידן פלוס, מה שיאפשר בעתיד לצרף לחבילה ערוצים נוספים כגון סרטים, ספורט וילדים.
לצורך שדרוג המערך, התקינה הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו מעל ל-70 משדרים, המאפשרים לקלוט את השידורים החדשים באפיקים נפרדים. התקנת המשדרים התבצעה באתרים בהם קיימים כיום המשדרים הרגילים, כאשר כיוון המשדרים החדשים מופנים לאותם אזורים בהם הותקנו המשדרים הקודמים. החלטה זו פותרת את הצופים מהתקנה של אנטנה נוספת, כפי שהיה בשידורים האנלוגיים בעבר.
עוד ב-Geektime:
יש ארבעה סוגי בוסים. איזה סוג שלכם?
חודש לפני ההשקה: דלפו סרטונים של גלקסי S8
אם יש לכם ממיר עידן+, קיימות שתי דרכים להוספת הערוצים החדשים: הראשונה היא סריקה אוטומטית - יש להיכנס לתפריט הממיר ולבצע סריקה אוטומטית; האופציה השנייה היא סריקה ידנית - יש להיכנס לתפריט הממיר ולבצע חיפוש ידני בהתאם לחלוקת האפיקים ברחבי הארץ כפי שניתן לראות במפה. כמו כן, לצורך קליטת שידורי HD יש צורך בממיר בתקן DVB-T2, המותאם לשיטת השידור החדשה (בניגוד ל-DVB-T שהיה התקן המקורי לשידורי עידן+ באיכות רגילה).
לאלו מכם שלא מכירים, השימוש בעידן פלוס הוא אמנם חינמי, אבל כדי להצטרף אליו עליכם לרכוש ממיר במחיר חד-פעמי שנע בין 250 ל-450 שקלים. בהתחשב בכך ששירותים כמו נטפליקס ואמזון פריים וידאו זמינים כיום בישראל, השילוב שלהם יחד עם עידן פלוס יכול להוות אחלה אלטרנטיבה לשירותים היקרים של יס והוט.
לצורך השוואה, חבילה בסיסית בהוט, הכוללת 24 ערוצים (בהם ערוצי ספורט או ילדים ונוער), עולה כ-120 שקל לחודש, אך תעריף זה רלוונטי רק לשנה. החבילה הבסיסית ביותר של יס מתחילה ב-119 שקל לחודש וכוללת 22 ערוצים במסלול ילדים, ספורט או העשרה. אלטרנטיבה נוספת היא סלקום טי וי, אשר תמורת 100 שקל בחודש תאפשר לכם לצפות בערוצים כמו 1, 2 ו-10 באמצעות עידן פלוס לצד שידורי ספורט וערוצי VOD לסרטים וסדרות דרך האינטרנט. מנוי חודשי לנטפליקס מתחיל ב-8 דולר לחודש (352 שקל לשנה) ואמזון פריים וידאו עולה 3 דולר לחודש במשך חצי שנה ועולה ל-6 דולר לחודש לאחר מכן, כלומר סה"כ 54 דולר, שהם כ-198 שקל לשנה.