מחירי שירותי הטלוויזיה בישראל הולכים בדרכם של מחירי חבילות הסלולר ושוברים שיאים עם כל מתחרה חדשה שנכנסת לשוק. הפעם זו טריפל סי, חברת שירותי האינטרנט שהודיעה בשבוע שעבר על כניסתה לתחום שירותי הטלוויזיה תחת שם המותג smart.
הערב תשיק החברה את השירות לקהל, במחיר של 50 שקל לחודש בלבד - זול ב-50% משירות הטלוויזיה של סלקום ובעד 80% משירותי יס והוט. המחיר הזה מאפשר גישה לשירות באמצעות אפליקציות שזמינות לטלוויזיות חכמות, מחשבים וסמארטפונים. מי שאין לו טלוויזיה חכמה או כרומקאסט שהופך אותה לכזו יוכל להוסיף 10 שקלים לחודש ולקבל ממיר שהוא אחד הקטנים בעולם - 7x7x2 ס"מ - סה"כ 98 סמ"ק, קטן יותר מהממיר הישראלי הזעיר CuBox של חברת SolidRun (125 סמ"ק), והרבה פחות מממיר האפל טיוי של סלקום (221 סמ"ק).
כפי שחשפה החברה בימים האחרונים, השירות שלה כולל את ערוצי עידן+ הנוכחיים והעתידיים (1, 2, 10, 20, 23, 24, 33 ואלה שיגיעו בעתיד), 10 ערוצים בינלאומיים וספריית VOD של חברת וונטייז הישראלית, שגם מספקת את התשתית לשירות.
בנוסף לערוצים החיים וספריית התכנים, תציע טריפל C הקלטה של כל מה ששודר בערוצי החבילה ב-7 עד 14 הימים האחרונים. כך, לדוגמה, ניתן יהיה לצפות בפרקים האחרונים של סדרות ישראליות שטרם שוחררו ל-VOD בימים שלאחר שידורם בלי לזכור מראש להקליט אותם.
הקאצ' העיקרי של המחיר הזול, מלבד מספר הערוצים הקטן יחסית, הוא ספריית ה-VOD - רק תכנים ישנים יחסית יהיו זמינים בה חינם, בעוד סרטים חדשים יחסית יעלו 20 שקל ל"השכרה" (צפייה בטווח של 48 שעות מההזמנה) או 60 שקל לרכישה (זמינות ללא הגבלת זמן). כמו כן, החברה ציינה כי כדי לשמור על מחיר נמוך, אין בכוונתה להציע את ערוצי הספורט המוכרים, אלא רק כמה ערוצי ספורט נישתיים יותר, כגון Motorvision לספורט מוטורי ו-Nautical לספורט ימי.
השירות יוצע גם במסגרת חבילת "טריפל" - תשתית (דרך בזק), ספק ושירות הטלוויזיה - ב-100 שקל לחודש.
לקראת השקת השירות התפתח בשעות האחרונות סכסוך בין טריפל-סי לערוץ 10, לאחר שערוץ 10 פרסם איומים כי אם ישודר בשירות של טריפל-סי - יתבע אותה על הפצת שידוריו ללא רישיון. הסיבה היא כנראה ניסיון של הערוץ לחייב את החברה לשלם לו על הפצת השידורים, כאשר החוק לא מחייב זאת אך כן מאפשר לערוץ לדרוש תשלום על הפצתו באמצעים שונים.