בשביל לצלול באמת לתוך המוזיקה, בלי שום הפרעה - בעבודה, בבית, באוטובוס או בחדר הכושר צריך אוזניות עם מסנן רעשים אקטיבי. אפשר למצוא כאלה ב-360 שקלים, ואפשר למצוא אותן ב-1,900 שקלים. כולן מתחברות באמצעות בלוטות'. אנחנו נעזור לכם לבחור את הטובות ביותר, והן מסודרות מהזולות ליקרות ביותר.
מילה טכנית: סינון רעשים אקטיבי (ANC) לא סתם אוטם את האוזן מהעולם מסביב, אלא מתבסס על מלחמת תדרים בין הסביבה הרועשת ובין הטכנולוגיה המתקדמת כאשר זו האחרונה שולחת תדרי מראה (תדרים הפוכים) מאלו שהסביבה שולחת אלינו והמפגש האימתני הזה נגמר בדרך כלל בביטול של שני התדרים. התוצאה עבורנו היא שקט מופתי.
SoundSurge 60 by Taotronics (לא מרהיבות אך זולות)
החלטנו לפתוח דווקא עם אחד הדגמים האנונימיים יותר מבין הבחירות שלנו, אוזניות מדגם SoundSurge 60 של חברת Taotronics שהחליטה לנסות ולהילחם בדגמים הבכירים עם מחיר אטרקטיבי ביותר, בטח בהשוואה למתחרים ולצידו, איכות סאונד סבירה.
האוזניות מגיעות עם נרתיק קשיח שנראה ומרגיש איכותי למדי וכן הוא שומר על גודל נוח לנשיאה בתיק גב. בפנים תמצאו את האוזניות מקופלות למשעי, חוברת הדרכה ושני כבלים – אחד לטעינה של האוזניות והשני למי שיעדיף חיבור חוטי לנגן המדיה במקום חיבור Bluetooth.
מבט מהיר באוזניות ואפשר בהחלט להתבלבל. ככל הנראה בשם המלחמה בדגמים הבכירים, החליטו בחברת Taotronics לבחור בעיצוב שמזכיר באופן חשוד את העיצוב של אחד הדגמים הפופולריים ביותר בשוק כיום – QC35 II של חברת Bose. זה אולי קצת מוריד מההערכה למוצר ולמותג אבל זה מגיע עם איכות חומרים ובנייה טובה למדי.
האוזניות יושבות היטב על האוזניים עם ספוגים נוחים ונעימים והן את האוזניים היטב עוד לפני הפעלת סינון הרעשים. הגישה ללחצנים על גבי האוזניות היא נוחה אבל הלחצנים עצמם מעט זולים בתחושה. לחצן ייעודי להפעלת סינון הרעשים, לחצן ווליום קטן מדי ולחצן הפעלה שגם הוא לא איכותי במיוחד. סינון הרעשים עצמו עובד בצורה טובה למדי ומצליח לכסות חלק נרחב מרעשי הרקע. גם הטעינה מהירה ומספקת זמן סוללה לכמעט 30 שעות שימוש.
המפתח להצלחה אם כן, נמצא באיכות הצליל ושם לא מצאנו הצלחה מדהימה כשלעיתים היה נדמה לנו שיש תקלה באוזניות. אבל זה הסתבר כקושי יחסי להגיע לדיוק בצלילים מסוימים. אבל מאידך מדובר באיכות סבירה למדי, בוודאי אם אנחנו מתחשבים במחיר המאוד אטרקטיבי שלהן – 359 שקלים בלבד. עוצמת השמע חזקה מאוד ביחס למתחרים האירופאים (שמוגבלים מאוד על ידי גורמי בריאות) אבל איכות השמע עצמו, כאמור לוקה מעט ביחס למתחרים – בכל הפרמטרים.
השורה התחתונה אומרת ככה: אם אתם לא אניני טעם ואין לכם משיכה מגנטית למותגים, אתם תיהנו מהתמורה הלא רעה שהאוזניות האלו נותנות ביחס למחיר.
Venue by Skullcandy (הקנייה הנכונה ביותר)
מותג חדש יחסית בישראל הוא Skullcandy שמנסה גם הוא לחתוך מעט במחירים המקובלים לאוזניות מהסוג הזה והדגם אותו הם בחרו להציג במבחן הזה הוא ה-Venue. גם הן מזכירות מעט את העיצוב של ה-Bose פחות הקטע של הקיפול שלהן, מה שחייב את החברה לספק איתן נרתיק שהוא לטעמי גדול מדי ופחות נוח. תכולת האריזה זהה לדגם שלמעלה.
האוזניות עצמן נוחות קצת פחות מהדגם שמעל כשמה שהפריע לי בעיקר זה האורך היחסית קצר (עבורי) אליהן נפתחת הקשת הרחבה שלהן. קצות האוזניים התחתונות שלי נותרו מעט מחוץ לכריות ונאלצתי להזיז את כל הקשת קדימה כדי להתגבר על המכשול הזה, שמן הסתם פוגע באטימה של האוזניות ותוך כך כמובן גם באיכות השמע.
האוזניות עצמן בנויות היטב והלחצנים השונים עשויים מסיליקון, מה שמצד אחד מקנה להן מראה זול יותר, אבל מאידך הם נוחים מאוד לתפעול. איכות השמע בהחלט ראויה, עם באסים מרשימים למדי, הצלילים הגבוהים טובים מאוד ועוצמת שמע חזקה מספיק כדי להתגבר בצוותא עם סינון הרעשים הסביר, על רעשי הסביבה.
עם תג מחיר רשמי של 850 שקלים (וניתן למצוא אותן גם במחיר של פחות מ-600 שקלים אצל חלק מהמשווקים) הן בהחלט נותנות יותר מ-SoundSurge, אך במקביל הן גם עולות יותר. השורה התחתונה היא שוב עניין של מחיר ואם ידכם משגת את 500 השקלים שמהווים את ההפרש מהאוזניות הזולות ביותר – קחו את ה-Venue. התמורה הטובה ביותר עבור הכסף ששילמתם.
Live 650BT by JBL (התלמיד מסוגל ליותר)
JBL היא חברת אודיו וותיקה שבשנים האחרונות החליטה לכוון אל קהל הצרכנים הרחב יותר והיא החלה לייצר לא מעט דגמי רמקולים ואוזניות במחירים שמתאימים כמעט לכל אחד. הדגם שבמבחן עולה לצרכן 899 שקלים והוא מגיע באריזה חסכנית משהו, שכוללת נרתיק בד פשוט במקום נרתיק קשיח שמתאים לנסיעות.
עיצוב האוזניות הוא ללא דופי, הגישה ללחצנים טובה ונוחה, עם לחצן ייעודי לסינון הרעשים שאגב עובד באופן סביר למדי ובשילוב עם איכות החומרים הטובה והישיבה הנכונה והנוחה מאוד של האוזניות על האוזניים, הן עושות עבודת אטימה לא רעה בכלל.
בנושא הסאונד, אנחנו מרגישים כאן ירידה ברמה מהדגם של Skullcandy שנמצא בדיוק למעלה ועולה אפילו פחות מהדגם הזה. אי אפשר לומר שהסאונד באוזניות הללו הוא לא טוב אבל בהחלט מרגישים את הירידה ברמת הבאס ובתדרי הביניים אפשר למצוא רדידות מסוימת ביחס למתחרים.
Elite 85h by Jabra (התמורה הטובה ביותר למחיר)
חברת ג'ברה מוכרת לצרכן הישראלי כיצרנית של אוזניות BT לשיחות סלולר (אלו שיושבות רק באוזן אחת) ובשוק הזה היא שלטה ללא עוררין עד שהגיעו האוזניות מהסוג שאנחנו בוחנים כאן, שעונות גם על הצורך בשיחות טלפון וגם מעניקות את ההאזנה האיכותית למוסיקה.
גם ג'ברה החליטה להיכנס לשוק הזה לפני מספר שנים והדגם שאותו אנחנו בוחנים מיישר קו עם המתחרים הבכירים, הן מבחינת איכות הסאונד והפיצ'רים והן מבחינת המחיר.
האוזניות בנויות בצורה איכותית מאוד, כשבג'ברה בחרו ללכת עם שילוב של פלסטיק ובד קשיח באפרכסות עצמן ואפילו להסוות חלק מהלחצנים מתחת לבד שזה מצד אחד מאוד נכון עיצובית ואווירודינמית, אבל מצד שני לעיתים קשה למצוא את המיקום שלהן אם רוצים להעביר שיר או לעצור את הניגון. לחצני הסיוע הקולי וסינון הרעשים הם ייעודיים ויושבים על מסגרת האפרכסת.
האוזניות נוחות מאוד על אף העובדה שהן לא קלות בכלל. שימוש ממושך בהן לא ממש מציק או מפריע וזמן הסוללה מרשים עם מעל 35 שעות שימוש כולל ANC פועל.
גם באיכות הסאונד מפתיעה ג'ברה את כותב שורות אלו, עם היקף תדרים ועומק מרשים מאוד ביחס למוניטין של המותג שהתעסק בעיקר באוזניות לשיחה בלבד. הגבוהים מצוינים והבאסים מרשימים למדי כאשר גם סינון הרעשים בולט בטיבו ובמיוחד האופציה המעניינת של סינון רעשים עם "מתן אישור מעבר" לתדרי הקול שלנו כך שאנחנו יכולים להאזין למוסיקה ובו בזמן להיות קשוב לדיבורים מסביב. האוזניות כאמור משלבות לחצן ייעודי שמפעיל את הסייען הקולי באייפון או באנדרואיד.
עם תג מחיר לא נמוך של 1,300 שקלים ממצבת ג'ברה את עצמה בליגה של הגדולים והיא עושה את זה לא רע בכלל עם בעיה אחת קטנה של מוניטין לא עשיר מספיק כלפי הצרכן הישראלי שייתכן ויעדיף מותג מוכר יותר רק בגלל השם, אבל הוא בוודאי לא יתחרט אם הוא יקנה את הדגם הזה.
PXC550 by Senneiser (בחירת העורך 1)
חברת סנהייזר הגרמנית היא אחת מחברות היוקרה של תחום האודיו בכלל ותחום האוזניות בפרט ודגמים שלהם משמשים אמנים ולהקות ברחבי העולם כולו.
מאז עידן הבלוטות' גם סנהייזר מנסה לקחת את חלקה בנתח השוק ההמון, בניגוד לשווקי היוקרה אליהם כיוונה את רוב דגמיה הראשונים והדגם שבמבחן שלנו קורץ היטב לשוק הגדול ומביא איתו את המוניטין רב השנים של החברה הגרמנית.
הערכה הכוללת היא לא פחות ממושלמת כאשר מלבד נרתיק קשיח איכותי שיקל עליכם מאוד בנסיעות, היא כוללת גם שני כבלים לטעינה ולניגון חוטי ואפילו מתאם מיוחד לשקע האוזניות המוזר והמעצבן שתמצאו במטוס (שהאגדה מספרת על מישהו שהצליח לשמוע דרכו בשתי האוזניים).
האוזניות עצמן בנויות לעילא ולעילא והן נוחות מאוד כשהן יושבות על הראש. איכות החומרים גבוהה מאוד כיאה לדגמי יוקרה והמראה שלהן הוא חגיגה לעיניים הטכנולוגיות שלנו. הלחצנים ממוקמים היטב, משטח מגע בצד האפרכסת מאפשר להגביר ולהנמיך את עוצמת השמע ולדלג בין השירים.
סינון הרעשים הוא בין הטובים שמצאנו וגם הוא כולל שלושה מצבים: סינון מלא, סינון חלקי המאפשר לתדרי הקול לעבור בקלות ומצב ללא סינון בכלל.
איכות השמע היא פשוט מצוינת והצלילים השונים מתפזרים בצורה כמעט מושלמת בין האפרכסות. הבאסים והצלילים הגבוהים הם מדויקים ותדרי הביניים משתלבים יפה מאוד בהרמוניה הכללית. הייתי שמח אם עוצמת השמע הייתה גבוהה מעט יותר אבל אני בהחלט מבין את החששות של חברות הטכנולוגיה מאותם אירגוני בריאות נשכנים.
מחיר האוזניות עומד על 1,300 שקלים והוא ללא ספק מהווה תמורה מצויינת עבור החבילה הכוללת. אחת האוזניות הטובות בסקירה שלנו.
QC35 II by Bose (בחירת העורך 2)
גם חברת בוס ידועה שנים רבות בתחום אוזניות היוקרה וגם במקרה הזה המחירים ירדו עם השנים והתאימו את עצמם באופן יחסי לקהל הרחב יותר. החבילה הכוללת מזכירה מאוד את זו של סנהייזר שלמעלה וגם היא כוללת את המתאם למטוס.
האוזניות עצמן נראות נהדר, מרגישות פשוט מצוין והן פרקטיות ונוחות ברמות הגבוהות ביותר. סינון הרעשים של בוס כולל גם הוא כמה מצבים והוא למעשה מוגדר כאחד ממנגנוני הסינון הטובים ביותר בשוק והוא למעשה כל כך טוב שיש אנשים שמתלוננים שהוא גורם ללחצים מסוימים בראש. אני לא הרגשתי לחץ כזה ומבחינתי האישית זהו המנגנון הטוב ביותר.
איכות הסאונד לא מפגרת מאחור והיא מעולה מכל הבחינות – למעשה כמעט זהה לאיכות שתמצאו בסנהייזר המצוינות שלמעלה. פשוט מצוינת. עוצמת השמע חזקה בדיוק ברמה הנכונה מבחינתי והאוזניות הללו מלוות אותי בעשרות רבות של טיסות בצורה פשוט מושלמת.
מחיר האוזניות עומד כיום על 1,400 שקלים וזהו מחיר מצוין עבור התמורה המעולה של האוזניות הללו.
Mid A.N.C by Marshall (פוטנציאל מבוזבז)
עוד חברת אודיו וותיקה ואיכותית שנכנסה לעולם אוזניות הבלוטות' והדגם שבמבחן שלנו מיישר קו מבחינת האודיו עם המוצלחות יותר מבין האוזניות שבדקנו.
צליל מאוזן עם גבוהים מדויקים מאוד, צלילי ביניים בהירים ואיכותיים ובאסים שיכלו להיות מושלמים אם לא הבעיה הגדולה ולמעשה היחידה באוזניות האלו – העיצוב.
במרשל החליטו ללכת על עיצוב רטרו שהוא פשוט מדהים, עור שחור משולב בבד קטיפתי בצבע שחור תואם ואפילו הנרתיק הקשיח שעשוי מעור ובפנים יש קטיפה בצבע בורדו, עושה חשק להפוך אותו לתיק לשימוש אישי, אבל (וזהו אבל גדול), האפרכסות של האוזניות הן קטנות מאוד ולא יושבות טוב על האוזן.
הן לא מכסות היטב את האוזן (חייב לציין שאני מצויד בצמד מניפות מרשימות בהחלט)ולמרות מנגנון סינון הרעשים המצוין שיש בהם, מרגישים שהאוזניות היו יכולות לתת יותר הם רק היו מעצובות טיפה אחרת. למעשה, אם תלחצו את האפרכסות לאוזניים, תוכלו לקבל מושג קל איזו איכות הייתם יכולים לקבל. ייתכן שאנשים בעלי אוזניים קטנות יוכלו ליהנות מהן יותר.
מחיר האוזניות עומד על 1,500 שקלים וזה מחיר הוגן למדי עבור האיכות שתקבלו, מינוס הסייג שהזכרנו למעלה.
H9i by B&O (האוזניות הטובות ביותר)
נתחיל ונאמר שאלו ללא ספק האוזניות הטובות ביותר שבדקנו במבחן הזה. חד וחלק. אבל המחיר שמגיע איתן, מהווה מכשול רציני בפני מי שחושב לפנק את עצמו בזוג אוזניות עם סינון רעשים אקטיבי. 1,900 שקלים זה המחיר של האוזניות המדהימות הללו.
והן מדהימות בכל אופן. החל מהעיצוב המדהים בצבעי אפור\כסף וחום קאמל. האפרכסות גדולות ונוחות בצורה יוצאת דופן וגם שעות של שימוש לא יגרמו לכם לאי נוחות. הלחצנים ברורים ונוחים לתפעול ומנגנון סינון הרעשים המצוין פועל באופן אוטומטי ואינו מצריך הפעלה.
איכות השמע היא מדהימה ובזמן ניגון של אחת היצירות המפורסמות של באך – Badinerie, הרגשתי כאילו אני נמצא על במת הקונצרטים לצידו של המנצח כשאני אחוז לו בקצה הגלימה. פיזור הצלילים הוא מושלם וההרמוניה בין הצלילים היא מופלאה.
שאלת מיליון הדולר, או 1,900 השקלים, היא האם שווה לשלם עליהן, כשב-1000 שקלים פחות אפשר לקבל אוזניות שאולי יהיו מעט פחות איכותיות, אבל את ההבדל הזה ירגישו מעט מאוד אניני טעם. אם אני צריך לענות על השאלה הזו התשובה תהיה תלויה ככל הנראה ברמת השכר שלי – אבל כרגע התשובה היא לא.
הערה קטנה ליצרנית: אם כבר אתם מייצרים אוזניות ברמה כזו וברמת מחיר כזו, הייתי מצפה שיגיע איתם נרתיק קשיח איכותי ולא שקית בד קטיפתי פשוטה שיכולה לשמש לכל היותר כמטלית משקפיים איכותית. הקסם נמצא בדברים הקטנים.
*יבואני סוני לא רצו להשתתף במבחן ההשוואתי.