בתחילת חודש אוגוסט השיקה סמסונג את סדרת הנוט 20 באירוע שהועבר בשידור חי מדרום קוריאה. מלבד מכשיר הפרימיום החדש, גלקסי נוט 20 אולטרה שאותו כבר סקרנו, היא השיקה גם סדרת שעונים חדשה - ואיך לא, את האוזניות האלחוטיות שלהן חיכינו חודשים ארוכים, גלקסי באדס לייב (Galaxy Buds Live). עם סאונד מבית חברת האודיו AKG, מנגנון ביטול רעשים שאמור להתחרות באיירפודס פרו ועיצוב ייחודי - נראה שיש לסמסונג חבילה מנצחת. האמנם?
עיצוב
אי אז בסגר הראשון צצו ברשת דיווחים על כך שסמסונג מפתחת אוזניות טרו וויירלס בצורת שעועית. בסופו של דבר, ההדלפות התבררו כנאמנות למוצר הסופי שהשיקה החברה בדרום קוריאה. אז כן, האוזניות אכן נראות כמו שעועית, אבל שעועית יוקרתית משוק איכרים.
כמו באיירפודס, לא תמצאו כאן חומרים משובחים או מהנים למגע, אך המראה הכללי ייחודי מעניק תחושה של פרימיום. כשהן יושבות בתוך האוזן, הן ממש נראות כמו תכשיט, במיוחד בצבע ברונזה שאותו קיבלתי; בצבע לבן הן נראות כמו צמר גפן ששמים כשיש דלקת באוזן.
בסך הכל, בגזרה הזו סמסונג הצליחה לגמרי - ואם תרכשו אותן עכשיו, כנראה שתסובבו לא מעט מבטים ברחוב. רק זה שווה כמה מאות שקלים.
פונקציונליות
גילוי נאות: אני לא מאלה שממהרים לעיין בחוברת הלבנה העונה לשם ״מדריך למשתמש״, וגם לא ממש אוהב מדריכים מונפשים באפליקציות. הפעם זה היה בעוכריי, ועברו עשר דקות לפחות עד שהבנתי איך האוזניות אמורות לשבת בתוך האוזניים. שיטוט קצר באינטרנט גילה לי שאני לא היחיד שמתלונן על הנדסת האנוש של האוזניות. אמנם לא מדובר בפיזיקה גרעינית, אבל אם צריכים להשקיע במחשבה במקום פשוט לשלוף אותן מהמארז ולדחוף אותן פנימה - סימן שיש בעיה. בסופו של דבר הצלחתי להתרגל למבנה המיוחד של האוזניות, ובתום שבועיים של שימוש אני בהחלט מסוגל להרכיב את האוזניות בלי יותר מדי מאמץ. עקומת למידה מרשימה בהחלט.
בעיה נוספת היא המחוות של האוזניות. טפיחה אחת על האוזניות אמורה להשמיע או להשהות מוזיקה, שתי טפיחות קצרות אמורות להעביר לשיר הבא, ושלוש טפיחות קצרות יעבירו אתכם לשיר הקודם. בפועל, המוזיקה עצרה בכל פעם שנגעתי באוזניה כדי לסדר אותה, והאוזניות השמיעו צלילי חיווי מוזרים שלא הבנתי את פשרם. די מעצבן.
האוזניות מסתנכרנות מצוין עם מכשירי סמסונג, ותהליך ההתאמה מתרחש באופן די טבעי ודומה לאיירפודס עם מכשירי אפל. באייפון שלי התהליך היה קצת יותר מסובך: נדרשתי להוריד את האפליקציה הייחודית ולהתחבר עם הבלוטות׳ לכל אחת מהאוזניות בנפרד. אגב, האפליקציה די מועילה: ניתן לראות בה, כמובן, את מצב הסוללה - אך גם לכבות או להתאים את מחוות הלחיצה, ולמצוא את האוזניות כשהן הולכות לאיבוד בעזרת ״Find My Earbuds״.
צליל
בסמסונג מתהדרים בשיתוף פעולה עם AKG, יצרנית פתרונות הסאונד האוסטרית שכולנו מכירים ואוהבים. אלא שהענקית מדרום קוריאה רכשה אותה כבר בשנת 2016, כך שמדובר בסך הכל בעניין של מיתוג.
הצליל באוזניות לא רע, והן עושות עבודה מצוינת בכל הנוגע לשיחות טלפון, הודות לשלושת המיקרופונים המותקנים בהן. מוזיקה זה כבר עניין אחר: בימים הראשונים של השימוש הרגשתי שהצליל די צורמני, עם בס לוקה בחסר עד לא קיים. בתור מי שמאזין במשך שעות לאופרה, זה היה ממש בלתי נסבל. אחרי יותר משבועיים של שימוש, התרגלתי לאוזניות לחלוטין. בזמן כתיבת הביקורת אני מאזין לרנה פלמינג שרה את ״ארבעה שירים אחרונים״ של שטראוס, כלומר, צווחות עם תזמורת של עשרות נגנים, וזה נשמע אחלה לגמרי. לא משתווה לאוזניות onear או overear, אבל לא לשם כך התכנסנו.
תכונה נוספת שאמורה לבדל את האוזניות החדשות מקודמותיהן היא בידוד הרעשים. בסמסונג מדברים על מנגנון ביטול רעשים אקטיבי שאפשר להפעיל עם שלוש טפיחות ממושכות, ואני חייב להגיד שאני פשוט לא מרגיש בהבדל. אם אתם מצפים ללכת איתן בצומת השלום ולא לשמוע כלום, טעות בידיכם.
מארז
הגלקסי לייב באדס מגיעות עם מארז טעינה שנפתח בצורת צדפה. הוא נראה לא רע וגם קטן ביחס למארז של האיירפודס, אבל הוא קצת עבה - והתבאסתי על זה כשטחבתי אותו בכיס של המכנסיים. לפתוח אותו ביד אחת הייתה משימה קשה מדי עבורי.
יחד עם זאת, המארז עושה את העבודה שלו: נורת החיווי בקדמתו מדווחת על מצב הסוללה באופן די ברור, וחמש דקות של טעינה יעניקו לכם 60 דקות של שימוש. בסך הכל, אגב, המארז אמור לספק בין 17 ל-19 שעות שיחה ובין 20 ל-29 שעות האזנה; הכל תלוי אם תפעילו את סינון הרעשים (שלא ממש עובד) ואת הזיהוי הקולי.
בטריה
הסוללה מצוינת; מה ששלהם שלהם. סמסונג מצהירה על זמן סוללה של 8 שעות בלי סינון רעשים וזיהוי קולי, ו-5.5 שעות כששניהם פועלים. בפועל, אם תקפידו להחזיר אותן למארז ההטענה כשהן לא בשימוש, תוכלו להשתמש בהן ימים שלמים בלי הטענה.
השורה התחתונה
סמסונג הצליחה הפעם. העיצוב יפה, המארז עושה את העבודה, הבטרייה פשוט מצויינת, הצליל לא רע והמחיר סביר ביחס למתחרות (כ-600 שקלים). אם חשוב לכם לקבל מוצר טוב ביחס למחיר -זה בשבילכם, אבל אם איכות הצליל ממש חשובה לכם בהאזנה למוזיקה, או שאתם רוצים לקחת את האוזניות למכון וזה משהו שאתם מוכנים להשקיע בו יותר כסף עבור האיכות - אז הן לא בשבילכן. אם אתם רוצים אוזניות אלחוטיות שיתממשקו היטב עם האנדרואיד שלכם, מדובר בתמורה מצוינת למחיר.
ציון: 8 מתוך 10
שמעתם סיפור מעניין? נתקלתם באירוע שאנחנו חייבים לשמוע עליו? שלחו לנו הודעה יחד עם תמונות ו/או וידאו לוואטסאפ האדום ואנו נחזור אליכם בהקדם
תגובות