עם השנים, הפכו האוזניות של Bose לשם נרדף לאוזניות לביטול רעשים. זה קרה בזכות עבודה טובה, ולמרות שענקית האוזניות האמריקאית מפגרת מאחור ברמה השיווקית מול מתחרות כמו אפל וסוני. שנתיים אחרי שה-QuietComfort (או בקיצור QC), האוזניות הטובות ביותר של Bose בתחום ביטול הרעשים הגיעו, מגיעות כעת האוזניות הבאות בסדרה – QC45. אז עד כמה הן טובות והאם הן מצדיקות את התמחור הגבוה?
ביטול הרעשים
ה-פיצ'ר של האוזניות של BOSE לא מאכזב ומשתיק כמעט לחלוטין את הסביבה – בין אם הולכים ברחוב רועש או נוסעים באוטובוס (וואו איזה כיף זה לשמוע מוזיקה בלי שרעש המנוע הבלתי נסבל יחדור את האוזניות). כמישהו עם בעיות ריכוז, מצאתי אותן יעילות במיוחד לעבודה שכן ביטול הרעשים מאפשר ריכוז מקסימלי.
האוזניות מציעות שני מצבי ביטול רעשים – Quiet (עליו נכתבו כל הסופרלטיבים עד עכשיו) ומצב Aware שאם להיות כנה, לא ממש מצאתי בו שימוש. חשוב לציין שביטול הרעשים עובד עם חיבור בלוטות', אך לא בחיבור עם כבל מה שהופך שהופך את השימוש בכבל למיותר מאוד.
העיצוב
קלאסי ושמרני, וזה לגמרי עובד לטובתן. השינוי המהותי מהדגם הקודם הוא המעבר המתבקש לכניסת USB-C לטעינה, אבל בשאר אין ממש שינוי – הן עדיין נוחות מאוד, גם לשימוש ממושך ועם כפתורים מעט מיושנים (כי כולנו התרגלנו למגע) אך מאוד פונקציונליים. המשקל והנוחות (במיוחד של הכריות) מאפשרות שימוש ממושך בלי כאבי ראש - תכונה חשובה ונדירה באוזניות On Ear.
הסאונד
לא רע, אבל גם רחוק מלהיות מדהים. בשירים "פשוטים" ובשמיעת פודקאסטים/אי-בוקס זה עובר בסדר, אבל כשמנסים לשמוע מוזיקה שעמוסה בצלילים שונים - אי אפשר שלא להרגיש את החסרונות. אז כן, הבאס לגמרי סביר ומנעד הצלילים מספיק מגוון, אבל הסאונד חסר עומק ושטוח מאוד, גם בהשוואה לאוזניות שנחשבות בלבל נמוך יותר. התוצאה? סאונד סביר, אך די משעמם.
הסוללה
מרשימה מאוד. מבדיקה שלי היא החזיקה בסביבות ה-22 שעות של עבודה מלאה, כשטעינה מלאה מחדש לקחה לי בערך שעתיים. עם זאת, אחרי 20 דקות של טעינה, האוזניות טעונות מספיק לשלוש שעות עבודה ככה שאם נתקעתם באמצע היום – זו לא ממש בעיה.
מה עוד?
ה-QC45 לא מציעות תכונות יוצאות דופן, אלא דברים מאוד בסיסיים כמו מצבי ביטול הרעשים עליהם דיברנו, אפשרות לקבוע כמה זמן יפעלו עד שיכבו ואפשרות לחיבור אוטומטי למכשירים שתבחרו. התאימות שלהן טובה למכשיר אחד, אבל כשמחוברים למחשב ולפלאפון – הן לא תמיד מספיק חכמות כדי לזהות למשל אם סיימתי שיחה בפלאפון ואני חוזר לעבוד על המחשב. כן, זה קטנוני מעט – אבל שוב, יש להן מתחרות שיודעות לעשות את הדברים האלה. גם האפליקציה המלווה את האוזניות מאוד בסיסית, משום מה לא כוללת איקוולייזר ולא שימושית כלל.
השורה התחתונה
ה-QC45 לא זולות כלל ועולות לא פחות מ-1,490 שקל – מחיר גבוה בהרבה משל מספר מתחרות, ביניהן אוזניות פופולריות של סוני. ברוב התכונות הן לא ממש מספקות תמורה למחיר ברמת הסאונד והתכונות הנלוות. עם זאת, גם באוזניות האלה Bose היו ונשארו הטובות ביותר לביטול רעשים ואם אתם מוצאים את עצמכם מבלים הרבה בתחבורה ציבורית או צריכים שקט מוחלט כדי להתרכז בעבודה/לימודים – אלה כנראה האוזניות בשבילכם.
את האוזניות של BOSE ניתן לרכוש כאן