אם אתם מתלוננים לפעמים על איכות השירות שאתם מקבלים מחברות הסלולר בישראל - אתם כנראה די לבד. לפי חברת מדידת איכות שירותי הסלולר OpenSignal, ישראל ממוקמת במקום הרביעי בעולם במהירות ההורדה ברשת הדור הרביעי (LTE).
לפי דו"ח OpenSignal לרבעון האחרון של 2015, מהירות ההורדה הממוצעת ברשת הדור הרביעי בישראל היא 28 מגה-ביט לשנייה - מהירות מקבילה פחות או יותר למהירות הממוצעת של חיבורי אינטרנט ביתי. המדינות היחידות המדורגות מעלינו הן סינגפור (37 מגה-ביט), ניו-זילנד (29 מגה-ביט) והונגריה (28 מגה-ביט).
הרשת המהירה בישראל היא אורנג' (שבעוד 9 ימים תחליף את שמה רשמית לפרטנר), עם מהירות הורדה ממוצעת של 35 מגה-ביט לשנייה. על המקום השני נלחמות סלקום ופלאפון בהפרש זעום, עם מהירויות של 24 ו-22 מגה-ביט, בהתאמה. הוט מובייל משתרכת הרחק מאחור עם מהירות הורדה ממוצעת של 6 מגה-ביט בלבד.
אך נתון חשוב אחר בדו"ח הורס את השמחה: לפי החברה, כיסוי רשת הדור הרביעי בישראל אינו מספיק. לקוח ישראלי מחובר לרשת LTE רק 52% מהזמן - מקום 57 מתוך 69 מדינות ברשימה - 12 מהסוף, בין ברזיל לאיראן והרבה מתחת לרוב מדינות אירופה (מלבד צרפת, בולגריה ואירלנד, שדורגו במקומות 60, 61 ו-64, בהתאמה).
הרשת הישראלית שמנוייה נהנים מהחיבור הרציף ביותר לרשת דור 4 היא הוט מובייל (69% מהזמן, בזכות השילוב בין תשתית עצמאית לנדידה פנים-ארצית ברשת פרטנר), אחריה אורנג' (67%), והרחק מאחור משתרכות סלקום (44%) ופלאפון (35%).
הדו"ח בכללותו מאכזב למדי, שכן אפילו במדינה המהירה בעולם - סינגפור - מהירות ההורדה הממוצעת ברשת דור 4 המהירה ביותר היא 40 מגה-ביט לשנייה - מהירות שנמצאת על גבול האפשרי ברשתות דור 3. גם מהירויות ההורדה ברשתות דור 4 בישראל גבוהות באחוזים בודדים בלבד מאלו של רשתות דור 3, אם בכלל.
הנתונים נאספו באמצעות אפליקציית OpenSignal, המותקנת על כ-15 מיליון מכשירי אנדרואיד ואייפון ברחבי העולם וממפה קליטה של רשתות סלולר. החברה ציינה כי מבין מיליוני המכשירים המחוברים לאפליקציה שלה, כ-358,000 תומכים ומחוברים לרשתות דור רביעי.